Τρίτη 6 Νοεμβρίου 2018

Αντιδήμαρχος Λευκάδας ΣΤΑΘΗΣ ΒΛΑΧΟΣ προς Δήμο Ακτίου Βόνιτσας: "Κάνω δημόσια έκκληση να δεχτείτε για δυο χρόνια μέρος των απορριμμάτων μας"

        Συνεδρίασε χθες το δημοτικό συμβούλιο Λευκάδας 5 Νοεμβρίου 2018 και είχε προ ημερήσιας διάταξης το θέμα της φωτιάς στα σκουπίδια. Ο Αντιδήμαρχος καθαριότητας Λευκάδας Στάθης Βλάχος έκανε έκκληση προς το δήμο Ακτίου Βόνιτσας να δεχτεί τα δεματοποιημένα σκουπίδια της Λευκάδας για τα επόμενα χρόνια μέχρι να γίνει η ΜΟΠΑΚ και τόνισε: 
      "Μάλιστα ο ίδιος αφού υπογράμμισε ότι ενημέρωσε τηλεφωνικά τον δήμαρχο Ακτίου Βόνιτσας, μέσα από το βήμα του δημοτικού συμβουλίου, σαν υπεύθυνος του δήμου για το θέμα και κυρίως σαν πολίτης, έκανε  μια  ανοικτή παράκληση στον Δήμαρχο Ακτίου Βόνιτσας, σε όλους τους κοινωνικούς, πολιτικούς, πολιτιστικούς φορείς της κοινωνίας της Βόνιτσας, αλλά και στους γονείς των μαθητών των σχολείων της Βόνιτσας γιατί οι γονείς των σχολείων της Λευκάδας ανησυχούν και έχουν κάθε δίκιο λέγοντας: “Το να δεχτεί ο δήμος Ακτίου-Βόνιτσας, ένα μέρος των απορριμμάτων μας, κυρίως τα δεματοποιημένα για δύο με δυόμισι χρόνια, δεν στοιχίζει περιβαλλοντικά απολύτως τίποτα, γιατί ο ΧΥΤΑ της Βόνιτσας είναι απεριόριστων δυνατοτήτων, ιδιαίτερα αν επεκταθεί και σε 2 κύτταρο, ενώ εμείς έχουμε ένα σοβαρό πρόβλημα.” και κατέληξε:                                "Απευθύνομαι σε όλους τους παράγοντες της Βόνιτσας, στους γονείς, στα κόμματα της αντιπολίτευσης που κατά καιρούς έχουν αρνηθεί αυτή την εξυπηρέτηση, αλλά πλέον είναι μία κίνηση πραγματικής αλληλεγγύης και πραγματικού σεβασμού, να έρθουμε σε μία συμφωνία, ώστε να μας λύσουν το σοβαρό αυτό πρόβλημα, με το αντίστοιχο αντίτιμο.

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟΝ....
Στάθης Βλάχος προς Δήμο Ακτίου Βόνιτσας:”Κάνω δημόσια έκκληση να δεχτείτε για δυο χρόνια μέρος των απορριμμάτων μας”

    Για την εκρηκτική κατάσταση στο θέμα των σκουπιδιών  έκανε λόγο ο αντιδήμαρχος Στάθης Βλάχος,  υπογραμμίζοντας  ότι το ζήτημα των σκουπιδιών είναι ένα πολύ σημαντικό ζήτημα όσον αφορά την διαχείριση και την επίλυσή του..........


      Σε μια ιστορική αναδρομή,  είπε ότι επί Χούντας τα απορρίμματα της Λευκάδας θαβόντουσαν και στον “Αμμόκαμπο”, στη συνέχεια  πήγαιναν στα Βαρδάνια και  όλοι θυμόμαστε την κατάσταση που υπήρχε.
         Έπειτα τα απορρίμματα της Λευκάδας τα πήγαν εκεί που είναι οι σημερινές “Αλυκές” με άναρχο τρόπο και αυτό συνεχίζεται  με όλους τους δημάρχους που πέρασαν από το δήμο, καθώς εμπλούτισαν μία βόμβα και εμείς είμαστε αναγκασμένοι να το κάνουμε και αυτή η βόμβα τείνει να σκάσει στα χέρια τα δικά μας και αυτή είναι η πραγματικότητα.
         Και σε προηγούμενα δημοτικά συμβούλια είχε επιδιωχθεί η εξεύρεση ενός χώρου ΧΥΤΑ στη Λευκάδα, όπως έκαναν όλοι οι νόμοι και όλα τα μέρη, όπως έκανε ο δήμος Ακτίου-Βόνιτσας και είναι πολύ καλά τακτοποιημένος.
      Όμως τότε έβαλαν επάνω το πολιτικό κόστος από το να πήγαιναν κάπου τα σκουπίδια, πραγματικό πρόβλημα διαχείρισης των απορριμμάτων που ήταν προς όφελος της κοινωνίας και της υγείας των πολιτών
     “Για ποιους λόγους απορρίφθηκε το 1995 με 1996 η περιοχή των “Περδικοφωλιών” που είχε χωροθετηθεί;,  καθώς αυτό απορρίφθηκε με κομματικά μέσα, το πρόβλημα των απορριμμάτων κορυφώθηκε προκειμένου να μην δυσαρεστήσει με μία μικρή τοπική κοινωνία.
       “Το ίδιο συνέβη και όταν ως υποψήφιος πρόεδρος στην Καρυά συναίνεσα και υπερηφανεύομαι για αυτό, στο να γίνει ο ΧΥΤΑ στα λεγόμενα “Μπαμπάκια”. “Τότε κατέβηκε ολόκληρος ο κομματικός μηχανισμός στην Καρυά, για να ικανοποιήσει αυτόν τον κόσμο, εις βάρος αυτής της προοπτικής.”
       Ο κύριος Βλάχος έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στο μεταβατικό στάδιο της υλοποίησης του οριστικού σχεδίου των απορριμμάτων, λέγοντας ότι είναι ένα πρόβλημα τουλάχιστον 2,5 χρόνων και θα πρέπει να αντιμετωπιστεί παράλληλα και η υπάρχουσα κατάσταση που έχει δημιουργηθεί η οποία είναι πολύ σοβαρή, αλλά και πώς θα διαχειριστούμε την μεταβατική αυτή περίοδο.
        “Κυρίως πρέπει να δούμε τι θα γίνει με αυτά τα δέματα, στην οποία ενώ ο δήμαρχος τόνισε την επικινδυνότητά τους, εγώ θα την πολλαπλασιάσω, γιατί αν συμβεί κάτι και τα δεμάτια αυτά που σήμερα είναι 5.500 και σε ένα χρόνο μπορεί να γίνουν και 12.000, αν αυτά πάρουν φωτιά, η Λευκάδα θα καταστραφεί, θα είναι ένα μεγάλο ολοκαύτωμα.”

      Μάλιστα ο ίδιος αφού υπογράμμισε ότι ενημέρωσε τηλεφωνικά τον δήμαρχο Ακτίου Βόνιτσας, μέσα από το βήμα του δημοτικού συμβουλίου, σαν υπεύθυνος του δήμου για το θέμα και κυρίως σαν πολίτης, έκανε  μια  ανοικτή παράκληση στον Δήμαρχο Ακτίου Βόνιτσας, σε όλους τους κοινωνικούς, πολιτικούς, πολιτιστικούς φορείς της κοινωνίας της Βόνιτσας, αλλά και στους γονείς των μαθητών των σχολείων της Βόνιτσας γιατί οι γονείς των σχολείων της Λευκάδας ανησυχούν και έχουν κάθε δίκιο λέγοντας:
      “Το να δεχτεί ο δήμος Ακτίου-Βόνιτσας, ένα μέρος των απορριμμάτων μας, κυρίως τα δεματοποιημένα για δύο με δυόμισι χρόνια, δεν στοιχίζει περιβαλλοντικά απολύτως τίποτα, γιατί ο ΧΥΤΑ της Βόνιτσας είναι απεριόριστων δυνατοτήτων, ιδιαίτερα αν επεκταθεί και σε 2 κύτταρο, ενώ εμείς έχουμε ένα σοβαρό πρόβλημα.
          Μάλιστα με αφορμή την πρόσφατη καταστροφική πυρκαγιά στο Μάτι ανέφερε: “Εγώ αναρωτιέμαι και απευθύνομαι στον κύριο Αποστολάκη, όταν ένα σπίτι στο Μάτι καίγεται, μέσα σε αυτή την πύρινη λαίλαπα,  ένα άλλο πιο πέρα δεν καίγεται, δεν θα του δώσουν νερό;

           Απευθύνομαι σε όλους τους παράγοντες της Βόνιτσας, στους γονείς, στα κόμματα της αντιπολίτευσης που κατά καιρούς έχουν αρνηθεί αυτή την εξυπηρέτηση, αλλά πλέον είναι μία κίνηση πραγματικής αλληλεγγύης και πραγματικού σεβασμού, να έρθουμε σε μία συμφωνία, ώστε να μας λύσουν το σοβαρό αυτό πρόβλημα, με το αντίστοιχο αντίτιμο.

       Επίσης απευθύνθηκε και στην Πολιτεία, η οποία όπως είπε ενώ ξέρει την κατάσταση πού βρισκόμαστε, γιατί όλα όσα έχουμε κάνει είναι γνωστά στα υπουργεία,  πρέπει βοηθήσει προς αυτή την κατεύθυνση.
       Κλείνοντας την τοποθέτησή του ο κύριος Βλάχος, ανέφερε ότι τα δεμάτια πρέπει να φύγουν από τη Λευκάδα, αναμένοντας μαζί με το Δήμαρχο Λευκάδας  νέα συνάντηση με τον κύριο Αποστολάκη , ωστόσο αν δεν επιτευχθεί μια συμφωνία, πρότεινε  να βρεθεί ένας τόπος μέσα στο νομό της Λευκάδας από το Πολυτεχνείο, ενώ ζήτησε από  την αντιπολίτευση να  υποδείξει ένα δικό του φορέα, είτε το Πολυτεχνείο, είτε ιδιωτικό, ώστε με διαδικασίες-εξπρές, να παρθεί  η  αδειοδότηση,  να  μεταφερθούν  και να θαφτούν αυτά τα δέματα στην Λευκάδα.

Πηγή: https://www.lefkadatoday.gr/

8 σχόλια:

  1. η λογική πετάμε τα σκουπίδια στο γείτονα, γιατί κάποιοι στα χωριά της Λευκάδας αρνούνται κάθε συζήτηση για ΧΥΤΑ τελείωσε! Έρχονται εκλογές,προσέξτε τις αποφάσεις σας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Υπάρχει κανένας που να αμφιβάλλει ότι ο Δήμαρχος κ Αποστολάκης ήθελε να φτιάξει δεύτερο κύτταρο γιατί θέλει να κάνει τη περιοχή Παλαίρου- Πογωνιάς απέραντο σκουπιδότοπο;

    Δυστυχώς δεν έχει η Πάλαιρος Δημοτικούς Συμβούλους ούτε Πρόεδρο και τοπικούς συμβούλους. Μόνο ο Τριαντακωνσταντής φωνάζει εδώ και χρόνια για αυτό το θέμα και είχα απόλυτο δίκιο.

    Μην δεχτείτε τα σκουπίδια από Πύργο και Αρχαία Ολυμπία τους έλεγα. Ανοίγετε τον ασκό του Αιόλου. Γέλαγαν και με απέβαλλαν από τη αίθουσα γιατί έκανα θόρυβο. Ο πρώην μαθητής μου κ Κατσαμπίρης έλεγε , δεν υπάρχει τέτοιο ενδεχόμενο. Είχα όμως δίκιο , γιατί είχα πληροφόρηση. Μετά έφεραν και από το Αίγιο.


    Όταν τους έλεγα μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο η Λευκάδα φτιάχνει δέματα. Τα δέματα τα μεταφέρει όπως τα φτιάχνει τους έλεγα. Και θα ζητήσουν αργά ή γρήγορα να τα δεχτεί ο ΧΥΤΑ-χωματερή πολυτελείας. Αυτοί με έλεγαν τρελό του χωριού και γραφικό.

    Tώρα που δικαιώνομαι σε όλα , τι έχετε να πείτε στους Δημότες , Δήμαρχε κ Αποστολάκη και Δημοτικοί Σύμβουλοι της πλειοψηφίας;

    Παραιτήσεις και σπίτια σας. Αρκετά βλάψατε το τόπο. Και να έχετε υπόψη. Δεύτερο κύτταρο δεν γίνεται με τίποτε. Έτσι δεν είναι Δήμαρχε κ Aποστολάκη; Ενημερώστε τους Δημότες ποιος <> που δεν γίνεται. Πείτε την αλήθεια μια φορά. Έστω την ύστατη ώρα.

    Όχι κ Βλάχο , αγαπητοί γείτονες Λευκαδίτες δεν θα κάνουμε το τόπο μας χωματερή σας. Έχετε ένα ορεινό όγκο αρκετά μεγάλο. Λύση έχετε. Γιατί δεν την αξιοποιείτε;

    Το συμφέρον μας το ξέρουμε καλύτερα από εσάς. Δεν έχετε μόνο εσείς τουρισμό , έχουμε και εμείς.Δεν είμαστε ανάλγητοι. Απλά είμαστε ρεαλιστές. Αγαπάμε το τόπο μας. Δεν έχουμε δικαίωμα αυτή την ομορφιά της φύσης βουνό-πεδιάδα- θάλασσα να τον παραδώσουμε στις επόμενες γενιές ως χωματερή.


    Αν οι δικές μας Δημοτικές Αρχές διαχρονικά και σε βάθος χρόνου έκαναν αυτή τη τεράστια πολιτική ανοησία της δημιουργίας και λειτουργίας του ΧΥΤΑ μέσα στη καρδιά του Δήμου μας, σε μία πύλη εισόδου-εξόδου της Δυτικής Ελλάδας, υπάρχουν κοινωνικές δυνάμεις που θα σταματήσουμε τη παραπέρα υποβάθμιση του τόπου μας.

    Καλώ το Δήμαρχο κ Αποστολάκη αν έχει πολιτικό ανάστημα να γίνει τοπικό δημοψήφισμα. Και ότι αποφασίσουμε θα το δεχτούμε όλοι.

    Μην ξεχνάτε Δήμαρχε κ Αποστολάκη ότι η προεκλογική σας δέσμευση στη Πάλαιρο, ήταν ούτε ΜΙΑ ΞΕΝΗ ΣΑΚΟΥΛΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΟ ΧΥΤΑ.

    Φτάνει η παραπέρα υποβάθμιση του τόπου μας.
    Να μην δεχτούμε τα σκουπίδια ΑΠΟ ΠΟΥΘΕΝΑ.

    Κώστας Θ Τριαντακωνσταντής
    Μαθηματικός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τριαντακωνσταντη ο δημος μας καλα εκανε και ελυσε το προβλημα των σκουπιδιων του χωρις να κοιταζει οπως λες να τα φορτωσει αλλου.
    Ηρεμησε και να κοιταζεις την πραγματικοτητα.Ενας δημος λοιπον με αυτοδιαχειριση των δικων του σκουπιδιων κατι που αλλοι δημοι δεν εκαναν.....το λενε οι παντες.Μαζι σου θα συμφωνησω οτι καποιοι ανοιξαν κερκοπορτες εξυπηρετησεων αλλων και τωρα λουζομαστε την τακτικη αυτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. 9:35 μμ Επί της ουσίας ποια είναι η θέση σας; Απαντήστε ευθέως. Υποδείξεις δεν δέχομαι από κανέναν. Υποδείξεις να κάνετε στους υπηκόους σας. Είμαι απόλυτα ήρεμος και χίλιες φορές δικαιωμένος στα πάντα, για τα φανερά και για πολλά που θα δουν το φως της δημοσιότητας σε κατάλληλο χρόνο. Έρχονται ΙΣΧΥΡΟΤΑΤΟΙ νότιοι άνεμοι και κρύοι θυελλώδεις βόρειοι άνεμοι.

    Γνωρίζετε πολύ καλά- είστε εύκολα αναγνωρίσιμος- ότι βάλανε σε λειτουργία το ΧΥΤΑ- χωματερή ενώ είχε τόσα πολλά προβλήματα. Τότε γιατί δεν μιλάγατε;

    Γνωρίζετε ότι εμείς πληρώναμε επί σειρά ετών και για τo Δήμο Ξηρομέρου .Με ποιές αποφάσεις; Tότε γιατί δεν μιλάγατε;

    Γνωρίζετε πολύ καλά τη συμπεριφορά της Δημοτικής Αρχής απέναντι μου τουλάχιστον μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο. Τι κάνατε;

    Γνωρίζετε ότι τους ζήτησα με αίτηση ,να μου δώσουν το πρωτόκολλο οριστικής παραλαβής του ΧΥΤΑ και δεν μου το έδωσαν; Nομίζετε τυχαία;

    Συμφωνείτε ναι ή όχι στο ΤΟΠΙΚΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ; Βλέπετε κάτι άλλο που θα τους σταματήσει να φέρουν τα σκουπίδια από τη Λευκάδα και από αλλού; Ξέρω να εκτιμώ καταστάσεις και σπάνια πέφτω έξω.Να το θυμηθείτε αυτό.

    Ρωτήστε το Δήμαρχο γιατί δεν θα γίνει το δεύτερο κύτταρο στο ΧΥΤΑ;

    Ρωτήστε το Δήμαρχο για το βιολογικό και τον αγωγό μέσα στη θάλασσα και για άλλα πολλά.

    Δεν ξέρω τι θα κάνετε. Σας πληροφορώ έχουν γνώση , αποφασιστικότητα οι φύλακες και ενεργούν αποτελεσματικά.

    Ανησυχώ, και ανησυχώ πολύ για τις πράξεις της Δημοτικής Αρχής και για την ανυπαρξία της μείζονος αντιπολίτευσης. Μήπως σας πείραξε το τελευταίο;

    Σε κάθε περίπτωση για το θέμα των σκουπιδιών πρέπει ξεκάθαρα και επώνυμα να πάρουμε θέση.

    Η διενέργεια τοπικού δημοψηφίσματος είναι η ασφαλιστική δικλίδα να μην έρθουν τα σκουπίδια ΑΠΟ ΠΟΥΘΕΝΑ.
    Κώστας Θ Τριαντακωνσταντής
    Μαθηματικός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Στην Κοπενχαγη με 5.5 εκατ. κατοικους εχουν 29 υπερσυγχρορνα εργοστασια ανακυκλωσης και αποτεφρωσης απορριμματων που μετατρεπουν τα απορριμματα σε ρευμα και θερμανση σε χιλιαδες κατοικους. Στην Ελλαδα αντι να ακολουθησουμε σαν χωρα τις οδηγιες της Ε.Ε μιας και ειμαστε μελος επιμενουμε ακομα να εφαρμοζουμε τον χειροτερο και ξεπερασμενο μοντελο Υγειονομικης Ταφης.Επιτελους οι Δημοι ας αναλαβουν την ευθυνη της διαχειρησης των απορριμματων τους και οχι να γινονται στενος κορσες για να τα ριξουν στην αυλη του γειτονα !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μην τον λετε ΧΥΤΑ στην Παλαιρο. Δεν ειναι ΧΥΤΑ. Δεν πληρει τις προυποθεσεις. Απλα παρανομα δεχεται τα σκουπιδια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Τι μας λέει ο αντιδήμαρχος της Λευκάδας ; Ότι, άν τα δεματαποιημένα απορρίματα πάρουν φωτιά, κινδυνεύει όλη η Λευκάδα να καεί. Δλδ, να γλυτώσει η λευκάδα, να καούμε εμείς. Μπράβο λογική αλληλεγγύης Μη τολμήσεις δήμαρχε Αποστολάκη και με κανένα αντίτιμο να θέσεις σε κίνδυνο τις ζωές μας Οι εκλογές έρχονται σε λιγο να το έχεις κατά νου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αξιος ο μισθος του Αντιδημαρχου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο