Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 2018

ΚΩΣΤΑΣ ΤΡΙΑΝΤΑΚΩΝΣΤΑΝΤΗΣ: Πρωτάκουστο: Για κάθε Νήπιο πληρώσαμε 97 ευρώ στις εκδηλώσεις του Κέντρου Μέριμνας! | Δημοτικοί Σύμβουλοι αναλάβετε τις ευθύνες σας!

ΔΗΜΟΣ ΑΚΤΙΟΥ ΒΟΝΙΤΣΑΣ
Τα πάντα στη δημοσιότητα.
Πάρτε το μέλλον του Δήμου στα χέρια σας.
ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ. ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ.

ΜΕΡΟΣ ΠΡΩΤΟ
  ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΚΤΙΟΥ ΒΟΝΙΤΣΑΣ από συστάσεως του ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ.
   Είμαι στη διάθεση οποιασδήποτε πολιτικής, διοικητικής και άλλης υπηρεσίας της συντεταγμένης πολιτείας να συνδράμω στο έργο της στη κατεύθυνση,  γιατί θεωρώ ότι ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ Ο ΕΛΕΓΧΟΣ.

ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ
ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΤΟΥ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ.
ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΓΙΑ ΑΠΟΔΟΣΗ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΕΥΘΥΝΩΝ.
 Για άλλου είδους ευθύνες (αν υπάρχουν) ΘΑ ΑΠΟΦΑΝΘΟΥΝ ΟΙ ΑΡΜΟΔΙΟΙ.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 1:
    Τις προάλλες με ρώτησαν, γιατί βάζω τις φωτογραφίες αιρετών στα άρθρα μου. -Η απάντηση είναι πολύ απλή.
Ο Δήμαρχος έχει πάντοτε τη ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ για ότι συμβαίνει.
 Οι αιρετοί είναι πολιτικά πρόσωπα. Οι αποφάσεις τους επηρεάζουν τη καθημερινότητα μας είτε προς το καλύτερο, είτε προς το χειρότερο. Οι αιρετοί παίρνουν πολιτικές αποφάσεις.
  Σε όλα τα μήκη και πλάτη της γης τα συλλογικά όργανα αποφασίζουν. Τα μέλη των συλλογικών οργάνων με τη θετική ή την αρνητική ψήφο τους ή ακόμη  και με την απουσία τους  ΚΡΙΝΟΝΤΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΑ.    
   Ανάλογα με το θέμα που αναδεικνύω στα άρθρα μου πέραν του Δημάρχου βάζω όταν κρίνω και τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου που πήραν τις αντίστοιχες πολιτικές αποφάσεις.  
         Με λίγα λόγια κρίνω το πολιτικό πρόσωπο και όχι το φυσικό πρόσωπο. Αν οι πολιτικές μου κρίσεις έρχονται σε αντίθεση με τις πολιτικές ή προσωπικές σκοπεύσεις των αιρετών με αφήνει παγερό αδιάφορο.  ΑΣ ΠΡΟΣΕΧΑΝ...............



ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 2:
Από σήμερα θα αργήσει η ενημέρωση σας για συγκεντρωτικές δαπάνες.
        Στο προσεχές Δημοτικό Συμβούλιο, κατά πάσα πιθανότητα, θα συζητηθεί ο απολογισμός του Οικονομικού έτους 2007. Μετά πολύ χρόνο, κόπο, χρήμα αλλά πολύ διάθεση για την ενημέρωση σας ΘΑ ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ που πήγε και το τελευταίο ευρώ το 1987.  
          Είναι γνωστό σε σας, ότι πολλές φορές με τα χρηματικά εντάλματα πληρωμής στα χέρια μου έχω πάει σε όλο το Δήμο αρκετές φορές. Από τη Πλαγιά μέχρι τη Κομπωτή, από τη Πάλαιρο μέχρι το Λουτράκι και από το Άκτιο μέχρι τα παλιά Αχυρά. 
         Εκείνο που μπορώ να ισχυριστώ με κάθε ευθύνη και σοβαρότητα είναι το εξής: Στο Δήμο μας έγινε και γίνεται προκλητική και ανελέητη κατασπατάληση του δημοσίου χρήματος με σχεδόν ανύπαρκτο αναπτυξιακό έργο.
       Αν ο Δήμαρχος κ. Αποστολάκης έχει διαφορετική άποψη, να διαλέξει όποιο τηλεοπτικό ή ραδιοφωνικό σταθμό, όποιο δημοσιογράφο επιθυμεί να συζητήσουμε. Η πρόσκληση- πολιτική πρόκληση για διάλογο από τη πλευρά μου είναι διαρκής και ανοιχτή. Αναμένω τον ίδιο να αποφασίσει. Διαφορετικά φοβάται τη πολιτική αυτή συζήτηση εφ΄όλης της ύλης.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 3
Αρχίζουμε την ενημέρωση σας από τις δαπάνες του Κέντρου Κοινωνικής Μέριμνας και Ανάπτυξης για το 1987.

        Τα Χρηματικά Εντάλματα Πληρωμής (ΧΕΠ) που αφορούν δαπάνες για προμήθειες, συντηρήσεις, εκδηλώσεις κλπ είναι περίπου 510. Στον Επίτροπο για έλεγχο τέτοιων δαπανών πήγε μόλις ένα. Καλά διαβάσετε ΕΝΑ. Ο λόγος είναι απλός: Όλα τα υπόλοιπα είναι κάτω από 5.000 ευρώ. Τυχαία;  -Oxι βέβαια. 
          Αυτό το ένα ΧΕΠ που πήγε είναι αυτό με ΑΔΑ (6ΓΑ4ΟΛΧΖ-03Ι) έχει  σειρά και αριθμό εντάλματος 3Α, αφορά τη συντήρηση γηπέδων μπάσκετ, βόλεϊ, τένις, αθλητικού κέντρου Βόνιτσας, είναι ποσού 18.000 ευρώ, ημερομηνία 24/8/2017 και δικαιούχο ένα Γεωπονικό Κέντρο με έδρα το Αγρίνιο και φυσικά δόθηκε με απευθείας ανάθεση κατόπιν απόφασης του ΔΣ του Κέντρου Μέριμνας. Την παραλαβή έκανε ο Πρόεδρος του Κέντρου κ Αποστολάκης Παντελής ή ο αναπληρωματικός του (δεν γνωρίζω). 

         Εκείνο που γνωρίζω είναι ότι με αίτηση μου ζήτησα να μου δοθεί η μελέτη του έργου και δεν μου δόθηκε. Τυχαία; Oχι βέβαια. Εδώ θα επανέλθουμε στο μέλλον.
     Εκείνο που γνωρίζω είναι ότι ο Αναπληρωτής Επίτροπος δεν θεώρησε το ΧΕΠ με συνέπεια να μην μπορεί να πληρωθεί ο δικαιούχος.

      Έχετε το πολιτικό ανάστημα Πρόεδρε του Κέντρου Μέριμνας κ Αποστολάκη Παντελή, Αντιπρόεδρε του Κέντρου Μέριμνας κα Βέμη- Καρέλου Αθηνά, αιρετό μέλος του Κέντρου Μέριμνας κ. Φραδέλο ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΤΕ το Δημοτικό Συμβούλιο και τους Δημότες, γιατί ΔΕΝ ΘΕΩΡΗΘΗΚΕ ΤΟ ΧΕΠ;  

        Eκείνο που γνωρίζω είναι ότι ο δικαιούχος πληρώθηκε με δικαστική απόφαση. Ιδού το Χρηματικό ένταλμα πληρωμής με ημερομηνία 3/4/2018:


Εκείνο  επίσης που γνωρίζω είναι το εξής:
   Ο Πρόεδρος του Κέντρου Μέριμνας κ. Αποστολάκης Παντελής έδωσε μία συνέντευξη στην εφημερίδα  Ακαρνανικά Νέα τον Μάη του 2018. Ανάμεσα στα άλλα λέει και αφορούν το θέμα μας:
    -"Τέλος συντηρήσαμε και τοποθετήσαμε νέο τάπητα στα ανοιχτά γήπεδα μπάσκετ, βόλεϊ και τένις του αθλητικού κέντρου της Βόνιτσας στη Χώρα. Τα γήπεδα άλλαξαν μορφή και κάποιες ατέλειες που υπάρχουν λόγω ιδιοσυγκρασίας!!!!! του χώρου, θα αποκατασταθούν άμεσα".

Η αλήθεια είναι η εξής: Το 2016  πληρώσαμε οι Δημότες  περίπου 10.000 ευρώ, σε δύο γνωστές εταιρείες, και τοποθετήθηκε καινούργια άσφαλτος πάνω στη παλιά που υπήρχε στα τρία γήπεδα. Αυτό λέγεται συντήρηση.
Πάνω στην άσφαλτο κανένα Γεωπονικό Κέντρο σε όλο τον κόσμο δεν μπορεί να κάνει οποιαδήποτε συντήρηση. Εκείνο που έγινε το 2017 είναι το εξής έργο: "Επίστρωση με ελαστικοσυνθετικό τάπητα των τριών γηπέδων" που πληρώσαμε άλλα 18.000 ευρώ.

     Τώρα καταλαβαίνετε, αγαπητοί αναγνώστες, γιατί δεν μου χορηγεί το Κέντρο Μέριμνας την μελέτη του έργου που ζητάω. Ο λόγος είναι απλός. Ενώ έγινε επίστρωση, για λόγους προφανείς, στο ΧΕΠ γράφουν, Συντήρηση.
        Και ενώ  πληρώσαμε 28.000 ευρώ περίπου  συνολικά, ο ίδιος ο Πρόεδρος του Κέντρου Μέριμνας λέει στη συνέντευξη του: "υπάρχουν κάποιες ατέλειες λόγω της ιδιοσυγκρασίας!!!!!! του χώρου, θα αποκατασταθούν άμεσα".

Ομολογία πρωτοφανής. Υπάρχουν ατέλειες, αλλά η επιτροπή παραλαβής της συντήρησης (δυο ΧΕΠ 4.989,95 και 4.990,00 Ευρώ περίπου) και ο ίδιος ο Πρόεδρος ή ο αναπληρωματικός του, παρέλαβε την επίστρωση που βάφτισε συντήρηση!!!!!!!!. 
          Αυτή είναι η πραγματικότητα. Το λόγο προφανώς έχει η συντεταγμένη πολιτεία. Καθαρές κουβέντες.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 4:
    Από τη διαύγεια του Κέντρου Μέριμνας έχουμε με ΑΔΑ ( Ω4ΞΑΟΛΧΖ-2ΡΟ) την εξής απόφαση του ΔΣ του  Κέντρου Μέριμνας:
       Το θέμα ήταν "Ανάκληση των αποφάσεων ΔΣ, υπ΄ αριθ 16, 18,19 και λήψη νέας απόφασης για διαθέσεις πιστώσεων για συσσίτια, καύσιμα, φάρμακα και ειδών παντοπωλείου".
Προφανώς η ανάκληση έγινε από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση.

Η απόφαση ήταν η παρακάτω και αφορά τους Παιδικούς Σταθμούς:
-Προμήθεια ειδών παντοπωλείου ΔΕ Ανακτορίου  27.500 ευρώ.
-Προμήθεια ειδών παντοπωλείου ΔΕ ΠΑΛΑΙΡΟΥ  10.500 ευρώ.
-Προμήθεια ειδών παντοπωλείου ΔΕ ΜΕΔΕΩΝΟΣ  19.500 ευρώ.
-Προμήθεια υγειονομικού και φαρμακευτικού υλικού 1000 ευρώ.
-Προμήθεια πετρελαίου θέρμανσης 17.500 ευρώ. (5 παιδικοί σταθμοί, ΔΑΚ Βόνιτσας και δύο ΚΑΠΗ, Βόνιτσας και Κατούνας).
         Αν πάρουμε τον αριθμό παιδιών ανά δημοτική ενότητα και τα ποσά για είδη παντοπωλείου έχουμε πολλά  θέματα που δεν συμφωνούν με τη κοινή λογική και την απλή αριθμητική. Υπάρχει πλήρης  αναντιστοιχία  παιδιών και ποσών.
Τι ακριβώς συμβαίνει;  Αρμόδιοι του Κέντρου Μέριμνας και Δήμαρχε κ. Αποστολάκη έχετε το λόγο.  

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 5:
     Το Κέντρο Μέριμνας πραγματοποίησε, και καλά έκανε, στους 5 παιδικούς σταθμούς εκδηλώσεις
Δείτε παρακαλώ τους παρακάτω πίνακες:



ΣΥΝΟΛΙΚΑ  6.452,33+ 1.294,29 +7.801,35= 15.547,97 ευρώ !!!!!!!!!!!!!!!!
        Αν υποθέσουμε ότι τα παιδιά συνολικά είναι 160 (παραπάνω δεν είναι) τότε, το κόστος ανά παιδί νηπιακής ηλικίας , είναι 15547,97 δια 160 μας κάνει περίπου 97 ευρώ !!!!!!!!!!!!!!
Τα συμπεράσματα δικά σας.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 6:
          Το 2017 το Κέντρο Μέριμνας συνδιοργάνωσε με το σύλλογο "ΟΙ ΔΩΔΕΚΑ ΑΠΟΣΤΟΛΟΙ" συναυλία στη Κουκουμίτσα  που τραγούδησε η Μελίνα Ασλανίδου. Στη συναυλία υπήρχε εισιτήριο των 10 ευρώ. Οι Δημότες μέσω του ταμείου του Κέντρου Μέριμνας πληρώσαμε χρήματα. Ιδού τα σχετικά στοιχεία:


             Θεωρώ ότι οι αρμόδιοι του Κέντρου Μέριμνας πρέπει να ενημερώσουν το Δημοτικό Συμβούλιο και τους Δημότες για τον  οικονομικό απολογισμό της συναυλίας.  Δήμαρχε κ Αποστολάκη δώστε την ανάλογη εντολή. 

Αγαπητοί Συνδημότες
       Μέρα με τη μέρα το παραπάνω αίτημα για ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΙΚΟ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΕΛΕΓΧΟ του Δήμου Ακτίου- Βόνιτσας  καθίσταται αναγκαίο και επιτακτικό. 
ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ- ΣΚΕΦΤΕΙΤΕ- ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΕ
ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ. ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ.
-Ο ΔΗΜΟΣ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ.
-Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ.

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ
1)-Τη Κυριακή 11-11-2018 θα δημοσιεύσουμε το δεύτερο μέρος του άρθρου "Εκλογικός Νόμος και Δημοτικές Εκλογές 2019".
2)-Το δεύτερο μέρος του σημερινού άρθρου θα το δημοσιεύσουμε την ερχόμενη βδομάδα.


31 σχόλια:

  1. Έχετε το θράσος και κυκλοφορείτε ακόμη ; Άκου για τρείς παιδικές γιορτές 15500 ευρώ ; Ντροπή , ντροπή και πάλι ντροπή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Που πήγαν Δήμαρχε Αποστολάκη τα λεφτά μας από τη συναυλία στη Κουκομίτσα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Kυρία Βέμη- Καρέλου Αθηνά αυτά τα ψηφίσατε. Έχετε τεράστιες ευθύνες. Με τους άλλους δύο του Κέντρου δεν ασχολούμαι. Εσείς όμως; Παραιτηθείτε κ Αθηνά αμέσως από το Κέντρο. Διαφορετικά μην διαμαρτύρεστε ότι σας κατηγορούν άδικα. Χωρίς τις υπογραφές των τεσσάρων μελών του ΔΣ του Κέντρου δεν θα γινόταν αυτά. Λέω τεσσάρων γιατί επί αρκετό καιρό οι άλλοι τρείς δεν πατάνε στις συνεδριάσεις του Κέντρου Μέριμνας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Στα μπουζούκια πήγαν τα νήπια;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αγαπητέ μου Φίλε Κώστα !
    θα ήθελα να σε ρωτήσω και να μας έλεγες την γνώμη σου για ένα θέμα που αφορά την καλύτερη κατά την αποψή μου λειτουργία των πρωτοβάθμιων ΟΤΑ.
    Είναι η πρόταση της Διπλής Ψήφου για την ανάδειξη των αιρετών πολιτικών εκπροσώπων μας στους δήμους-δημάρχων και δημοτικών συμβούλων, ιδέα πολιτική που πρωτοσυζητήθηκε πρίν από χρόνια αλλά δέν ευδοκϊησε -πρόταση αξιότιμων πολιτικών της σημερινής αντιπολίτευσης.
    Ευχαριστώ !
    Σπύρος Ν. Γιαννέλης
    Αρχοντοχώρι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Γνωρίζει κανένας να μας πει , γιατί η Μπουμπούλη και ο Σαλοδημήτρης δεν πηγαίνουν στις συνεδριάσεις του Κέντρου Μέριμνας; Τελευταία φορά πήγαν αρχές του 2018.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. στο σχόλιο 9:38 διόρθωση λέξης: δέν ευδοκίμησε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Εν τω μεταξύ τα σκουπίδια απο Λευκάδα έρχονται στην Παλαιρο νυχτα. Βεβαιως θα υπάρξει ανακοίνωση του Δημου που θα λεει ΟΧΙ στα σκουπίδια απο Λευκάδα. Αλλα παλι νυχτα θα περνάνε τα φορτηγά για Παλαιρο οπως εγινε με τα σκουπίδια απο τον Πύργο Ηλείας. Φραδελο ντροπή σου που εισαι χωριανός μας και εχεις και παιδια. Θα τα πουμε στις εκλογες. Ντροπή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Τριαντακωνσταντη ξεχασες τα μπουζουκια με τον Κιάμο. Μπηκε μεσα ο δημος μας και αυτα θα τα πληρώσουμε εμεις οι δημότες. Δεν πέτυχε η νεα μπιζνα με τον Κιάμο. Εχουμε γινει με αυτους μπουζουκομάγαζο. Για να κονομήσουν μαυρα χρηματα. Θα τα πουμε στις εκλογες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Τρωκτικά ανενόχλητα ροκανίζουν το χρήμα των Δημοτών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. χαχαχαχαχαχ...... 97 ευρώ το νήπιο λεει.... γιατι δεν μας λετε πριν 5-6 χρονια ποσο κοστιζε το νηπιο?????? τα 97 ευρω ειναι ψιχουλα μπρος στα 7.000 το νηπιο δεν τα λεει ομως ολα ο κωστας ειναι μυστικο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ξεχείλισε ο "θερμοσίφωνας" στο Κέντρο Μέριμνας και να δούμε ποιους θα πάρουν τα απόνερα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Μαζι με τα νηπια εφαγες και εσυ και ο μπαμπας και η μαμα και ομεγαλος αδερφος και η αδερφουλα και ο παππους και η γιαγια και η θεια και ο θειος και η γειτονισσα που εχει τα παιδια της στην αθηνα και ηρθε να δει και αυτη τα νηπια στην πλατεια και εφαγε κι αυτη ενα μελομακαρονο ηπιε και το χυμο της. Γιατι σε αυτον τον δημο δεν γινονται εξαιρεσεις απλωνουν ολοι και τρωνε και μετα δηστυχως δεν θυμουνται τιποτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Εσύ 7:50 π.μ. σηκώθηκες πρωί πρωί να μας πεις αρλουμπες? Έχεις αποδείξεις ότι έρχονται σκουπίδια στην Παλαιρο από Λευκάδα? Τραβα τις αποδείξεις στο δημοτικό συμβούλιο να τις δείξεις. Νομίζω ότι θα έπρεπε να ντρέπεσαι που κατηγορείς άδικα. Πρόσεχε όμως με αυτα που γραφειςγ γιατί αν σε βρουν ποιος είσαι, τοτε να σε δουμε παληκαρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Η κυρια καρελου για ποιο λογο εχει τεραστιες ευθυνες για οτι ψιφιζει. Ψιφιζει για να γινονται πραγματα να γινονται εκδηλωσεις να γινονται στολισμοι τωρα που ερχονται χριστουγεννα και στηνονται φυσικα δεντρα κυριε τριαντακωσταντη σε ολα τα χωρια του δημου μεδεωνος με σπιτακια με αγιους βασιληδες με ξωτικα με φιλαρμονικες με γιορτη γευσιογνωσιας με καρναβαλια με γιορτη την καθαρη δευτερα.ποτε γινοταν αυτα στον δημο μεδεωνος.ας μας πει καποιος. Και το τελευταιο σχεδον με το εν τριτο με αυτα που διαχειριζοταν πριν τον αποστολακη η προηγουμενη δημοτικη αρχη.αλλα αυτα δεν τα λετε κυριε τριαντακωσταντη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. κ Βέμη - Καρέλου Αθηνά και κ Φραδέλο Κώστα , μπορείτε να μου εξηγήσετε πως δικαιολογείται δαπάνη για είδη μιας χρήσης δηλαδή χαρτοπετσέτες, πλαστικά ποτήρια, πλαστικά κουτάλια, πλαστικά πιρούνια 950 ευρώ ; Με ημιφορτηγό τα μεταφέρατε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. O τραμπούκος από Κατούνα τι λέει για όλα αυτά; H σιωπή του σημαίνει πολιτική ενοχή και αποδοχή αυτών των δαπανών , που γελάνε και οι πέτρες με αυτά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Αν δεν υπεγραφε η κυρια καρελου δεν θα γινοταν τιποτα η κατουνα θα ηταν στην αφανεια οπως μας ειχανε και πριν.επειδη η καρελου ειναι εδω και μπαινει μπροστα σε ολα δεν μπορει κανενας να την κατηγορησει. Αυτη ειναι που καταφερε πολλα πραγματα με τις φωνες της με την γκρινια της γιατι ειναι η μονη που δεν το χαριζει σε κανεναν και δεν καταλαβαινει τιποτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Δεν ντρέπεστε λίγο μωρέ εδώ μεσα. Τι θέλετε επιτέλους? Δεν πρέπει να ξαναγίνει τίποτα σε κανένα χωριό κατά τα λεγόμενά σας. Κανένα παιδάκι να μη ξαναχαρει στις γιορτές, αλλά ούτε και οι μεγαλοι. Γιατί όπως λέει και ένα σχόλιο παραπάνω, τα γλυκά, οι λουκουμαδες, οι χυμοί, τα κρασιά και όλα τα υπόλοιπα δεν τα έφαγαν τα παιδάκια μόνο, αλλά και όλος ο κόσμος που βρίσκεται σε κάθε εκδήλωση. Τρομάρα σας που θέλετε να σχολιάσετε κι από πάνω. Αντι να βοηθήσετε εθελοντικα σε καθε εκδηλωση που γινετσι για ολους. Πάρτε τα βουνά λοιπον και μη ξαναπάτε στις εκδηλώσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. 4:07 μμ . Αγαπητέ αναγνώστη
    Γράφω ένα βιβλίο που βρίσκεται στο τέλος , λίγο πριν πάει στο τυπογραφείο.
    Εκανα μία αίτηση στο Κέντρο Μέριμνας να μου δοθούν τα Χρηματικά Εντάλματα Πληρωμής της περιόδου 1-1-2011 μέχρι 31-8-2014. Τότε στο Κέντρο Μέριμνας ήταν οι προηγούμενοι.

    Ο Πρόεδρος του Κέντρου Μέριμνας μου απάντησε αρνητικά. ΔΕΝ ΜΟΥ ΤΑ ΧΟΡΗΓΗΣΕ.

    Αν η κ Βέμη-Καρέλου Αθηνά δεν το γνωρίζει τότε να ρωτήσει και να μάθει.

    Τη παρακαλώ δημοσίως , ας τα πάρει η ίδια και ΔΕΣΜΕΥΟΜΑΙ να τα επεξεργαστώ να τα συμπεριλάβω στο βιβλίο μου. Μόνο να το κάνει σύντομα. Θα προσφέρει στην ενημέρωση των δημοτών.

    Η πολιτική ευθύνη για τις υπογραφές της , στις αποφάσεις του ΔΣ είναι δεδομένη.

    Δεν υποστηρίζω να μην γίνονται εκδηλώσεις. Αλλά οι δαπάνες αυτές και άλλες που θα δημοσιευτούν δεν έχουν σχέση με τις ανάγκες και τον αριθμό των παιδιών.
    Αν η κ Αθηνά έχει διαφορετική γνώμη , να μιλήσει ανοιχτά με στοιχεία.

    Αγαπητέ Αναγνώστη , γνωρίζω πολύ καλά τι γράφω. Αν οι προηγούμενοι δεν κάνανε τίποτε όπως λέτε , δεν είναι άλλοθι των τωρινών να κατασπαταλούν το δημόσιο χρήμα.

    Συμπέρασμα. Να γίνονται έργα, να γίνονται εκδηλώσεις , αλλά να υπάρχει σεβασμός στο δημόσιο χρήμα.

    Κώστας Θ Τριαντακωνσταντής
    Μαθηματικός


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Τόσα χρόνια έχουν γίνει εκατοντάδες γιορτες και ο κόσμος τα Χριστούγεννα έχει απολαύσει γιορτες που τα προηγούμενα χρόνια ήταν ανύπαρκτες . Τα παιδιά καταλαβαίνουν τι σημαίνει χριστουγεννιάτικη γιορτη. Τώρα αν ένας δάσκαλος βλέπει τα παιδικά με κατά κεφαλίν δαπάνη τοτε κρίμα που αυτός ο άνθρωπος έχει μπει σε αίθουσα διδασκαλίας . Παντελή προχώρα κανείς δεν μπορεί να σε σταματήσει γιστι άλλαξες πολλά στον τομέα σου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Προς 9:52 μμ Αν μετά από τα στοιχεία , τα οποία αποδεικνύουν το πάρτι που γίνεται με το δημόσιο χρήμα δεν κατάλαβες τίποτε, τότε δεν υπάρχει για σας σωτηρία. Ζείτε την αμάθεια σας , με το λιβανιστήρι στα χέρια σου. Είπε ο δάσκαλος να μην γίνονται γιορτές; Για σεβασμό των χρημάτων μας λέει ο άνθρωπος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Εκπλήσσομαι με αυτά που λειε ο δάσκαλος . Δηλαδή με 97 εωρω το έτος και από ότι κατάλαβα για γιορτες 3ων περιόδων είναι πολλά τα λεφτά. Πραγματικά πέφτω από τα σύννεφα γιατί πιθανώς δεν γνωρίζεις τιμές για παιδικές εορτές . Πήραμε στο πάρτυ της κόρης μου ένα κλόουν για 4 ώρες και στοίχησε 150 ευρώ μαύρα ........... Στις εκδηλώσεις στην πλατεία της Βόνιτσας αλλά και στον Παιδικό που πηγαίνει η κόρη μου υπήρχαν κλόουν , μάγοι , ξωτικά και πολλοί άλλοι που έφτιαξαν χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα . Τα παιδιά μας πήραν δώρα και στις δυο εορτές ........Μάλλον δάσκαλε δεν έχεις την γνώση για να κρίνεις τέτοιες δαπάνες ....... Λυπάμαι γιατί σε συμπαθώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Αγαπητέ φίλε Σπύρο
    Η καθιέρωση της απλής αναλογικής είναι σημαντικό βήμα εμβάθυνσης της Δημοκρατίας.

    Θα πρότεινα το δικαίωμα του να εκλέγεται κάποιος παντού ,Δήμαρχος-Βουλευτής- Πρωθυπουργός , δια βίου οκτώ χρόνια.

    Θεωρώ στην αναμενόμενη αναθεώρηση του Συντάγματος να γίνει πραγματικότητα αυτή η πρόταση μου.

    Η δική μου πρόταση στο ερώτημα σου είναι. Είναι νωρίς για κάτι τέτοιο. Στο μέλλον , για παράδειγμα σε οκτώ χρόνια, να δούμε την εφαρμογή του.

    Εκείνο όμως που θεωρώ , ανεξάρτητα εκλογικού νόμου, βασικό είναι :

    Nα γίνουμε ενεργοί πολίτες και όχι φοβισμένοι υπήκοοι.

    Κώστας Θ Τριαντακωνσταντής
    Μαθηματικός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. 1:34 μην αλλιωνεις την ουσια του αρθρου. ο ανθρωπος λεει ξεκαθαρα οτι εχει προβλημα με το γελοιο κοστος των 97 ευρω το νηπιο μαζι με γονεις αδερφια κλπ που δεν αναφερει για δικους του σκοπους. για να γινουν εκδηλωσεις λοιπον τσαμπα καποιοι πρεπει να δουλεψουν εθελοντες θα πας εσυ? ο αποστολακης ξερω οτι εχει καλεσει ολους τους συλλογους σε συνατηση πολλες φορες με αυτο το σκοπο να συνδραμουν στην πραγματοποιηση εκδηλωσεων χωρις κοστος η με πολυ μικρο αλλα δεν ξερω τι λεχθηκε μεσα στις συναντησεις. οποτε φιλε ανωνυμε να μην μιλας για παρτυ εφοσον σου εχει προταθει να πας εσυ εθελοντης και δεν πηγες. αντε μπραβο με το καθε λαμογιο εδω μεσα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. 6:31 μμ Ρώτησε το Παντελή γιατί ο Επίτροπος δεν θεώρησε το χρηματικό ένταλμα πληρωμής των 18.000 ευρώ; Eίναι συκοφαντία πες του, ότι ενώ το ΧΕΠ γράφει συντήρηση των γηπέδων, στη πραγματικότητα έγινε επίστρωση με ελαστικό τάπητα; Aν έχει το πολιτικό θάρρος να ενημερώσει τους Δημότες και το Δημοτικό Συμβούλιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Αχ βρε κωστα. Νομιζεις οτι η απλη αναλογικη ειναι η σωτηρια του τοπου και κατα συνεπεια του κρατους. Πλανασαι οικτρα... Αν το δεις καλυτερα θα δεις οτι το καθιερωσαν σε μια εποχη μεγαλης κρισης ισως η μεγαλυτερη των μεταπολεμικων χρονων. Γιατι ομως; οι διαδοχικες κυβερνησεις απο την εποχη του ανδρεα παπανδρεου λειτουργουν σε διατεταγμενη υπηρεσια με εντολεις τους γερμανους. Καθιερωσαν σιγα σιγα και δημιουργησαν τις βασεις για να εισαγουν φορους περιουσιας και εισοδηματος. Φτασαμε στο 2018 και τα ενφια με φορους και εξοδα υπερβαινουν τα εσοδα μας. Οι γερμανοι ανεκαθεν ηθελαν να "αγορασουν" την ελλαδα ελλαδα αλλα τοτε κοστιζε ακριβα. Η πολιτικη της υπερφορολογησης και διαλυση της αγορας ειχε τη συνεπεια να μην μπορει ο κοσνος που κατεχει να συντηρησει το φορο των δικων του πραγματων οποτε και αυτα κκατασχονται και εισερχονται στο κρατος. Το κρατος ομως κατ εντολη φυσικα τα ετοιμαζει να τα δωσει απευθειας στους γερμανους ωστε να "μειωθει" το υποτιθεμενο χρεος το οποιο παρεπιπτόντως ειναι τεχνητο. Οποτε "δασκαλε" οταν δεν θα μπορεις να πληρωσεις το ενφια θα ερθει το κρατος αρχικα θα σου παρει το σπιτι και μετα θα ερθει ο γερμανος και θα σου ζηταει ενοικιο για να μεινεις στο πρωην σπιτι σου το οποιο θα εχεις χασει λογω ενος υποτιθεμενου χρεους το οποιο ειναι αερας κοπανιστος διοτι ποτε δεν εχεις δανειστει δεκαρα. Υπαρχει ομως ενα αγκαθι που εμποδιζει τις σορηδων κατασχεσεις: οι δημοτικες αρχες. Ο καθε δημος μπαινει μπροστα και υπερασπιζεται τους δημοτες του. Κατι πρεπει να γινει για αυτο. Ετσι ψηφιστηκε ο κλεισθενης και η απλη αναλογικη. Στοχος ειναι να κανει μπαχαλο τους δημους και να καταλυσει την εξουσια τους διοτι ως γνωστον οι ανθρωποι τρωγονται μεταξυ τους και κανενας δεν θα ψηφισει οτιδηποτε καλο παει να κανει καποιος αλλος. Η αφορμη για την εφαρμογη αυτου του συστηματος ειναι το φαγοποτι που γινοταν καποτε που υπηρχαν λεφτα. Τωρα δεν υπαρχουν για τα βασικα οχι για φαγοποτι το οποιο το υποκινουσαν καποτε και πεταγαν λεφτα με το τσουβαλι στον καθε πικραμενο που επεσε στην παγιδα. Οποτε κωστα το νεο συστημα δεν ειναι να χαιρεσαι ειναι το τελος της ελλαδος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Aγαπητέ Αναγνώστη 6 :06 μμ
    Με την ενισχυμένη αναλογική δεν φτάσανε να μετατρέψουν τη χώρα σε αποικία χρέους;
    Mε την ενισχυμένη αναλογική δεν φτάσανε η πολιτική από προσφορά , να γίνει επάγγελμα και μάλιστα μέσω αυτής από τους Δήμους μέχρι τη κεντρική εξουσία πλούτισαν και εξασφάλισαν τα εγγόνια τους και δισέγγονα τους δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι. Δεν βλέπετε γύρω σας τι γίνεται;

    Τα στοιχεία του άρθρου τα βρίσκεται φυσιολογικά; Γιατί δεν παίρνετε θέση;

    Τέλος για το δάσκαλε σε εισαγωγικά με αδικείτε πάρα πολύ.

    Από καρδιάς σας εύχομαι να ζήσετε όσα έζησα μέσα στις αίθουσες διδασκαλίας από το Σεπτέμβρη του 1984 μέχρι το Σεπτέμβρη του 2009.

    Φαντάζομαι πέσατε θύμα των άθλιων αθλιοτήτων που λένε και γράφουν κάποιοι που βρίσκονται σε πλήρη πανικό και αδιέξοδο. ΑΣ ΠΡΟΣΕΧΑΝ.

    Αν το πιστεύετε ,το δάσκαλε σε εισαγωγικά , ειλικρινά δεν με ξέρετε.

    Θεωρώ πως είστε σε θέση να καταλάβατε τη διαφορά μεταξύ Μαθηματικού και καθηγητή Μαθηματικών. Αν όχι δεν μπορώ να σας βοηθήσω.

    Σε κάθε περίπτωση για να μάθετε πάρα πολλά , μόλις κυκλοφορήσει το βιβλίο μου ελάτε να σας δωρίσω ένα. Και αν επιμείνετε και τότε , ζείτε στην αμάθεια σας και τη κακία σας.

    Κώστας Θ Τριαντακωνσταντής
    Μαθηματικός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Αγαπητέ μου Φίλε Κώστα !
    αυτονόητο είναι ότι τέτοιες αλλαγές δέν γίνονται απο τη μία μέρα στην άλλη, χρειάζεται χρόνος και συναίνεση-σύγκλιση απόψεων σε κεντρικό επίπεδο μεταξύ των πολιτικών κομμάτων.
    θα μπορούσε όμως να ξεκινήσει μία τέτοια συζήτηση για την εφαρμογή του, στις ερχόμενες δημοτικές εκλογές σε πρώτη φάση σε μικρούς πληθυσμιακά δήμους.
    καλημέρα σε όλους μας !
    Σπύρος Ν. Γιαννέλης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. O κλόουν πληρώθηκε 2.500 ευρώ. Σε καιρούς απόλυτης φτώχειας αυτές οι δαπάνες είναι πρόκληση. Ο Κώστας για μια ακόμη φορά τους ξεσκέπασε. Τον ξέρω. Θα τους καθίσει και στο σκαμνί. Τι έγινε με τα 18.000 ευρώ συντήρηση ή επίστρωση;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. εσυ 12.05 που εισαι πολυ λαλιστατος γιατι δεν πας εθελοντης κλοουν για να μην πληρωσει ο δημος τα 2500 που ζηταει ο επαγγελματιας κλοουν? για να σε δουμε γιατι στα λογια ειστε καλοι ολοι αλλα οταν ερχεται η ωρα των πραξεων λακατε δεξια και αριστερα. οσον αφορα το γηπεδο δεν ξερω να σου απαντησω εγω αλλα ουτε κι εσυ φανταζομαι ξερεις απλως αναπαραγεις αυτα που βλεπεις σαν παπαγαλακι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο