Σάββατο 24 Νοεμβρίου 2018

Παλικαρίσια νίκη: Παναιτωλικός - ΑΕΚ 2-1

Έπαιξε σαν πρωταθλητής

     Πριν την έναρξη του ματς το ζητούμενο για τον Παναιτωλικό ήταν να μη φοβηθεί την περσινή πρωταθλήτρια ΑΕΚ...

ΒΙΝΤΕΟ...
     Αφού οι παίχτες του Τρ. Δέλλα απέβαλαν το φόβο έπαιξαν με πάθος δύναμη και με τεράστια ψυχικά αποθέματα πήραν μια παλικαρίσια νίκη, παίζοντας ως πρωταθλητές, απέναντι σε μια ομάδα που λογιζόταν ως φαβορί..........

    
  Τι να πρωτοπεί κανείς για τους κυανοκίτρινους παίχτες που όλοι τους ήταν υπέροχοι υποτάσσοντας την ΑΕΚ δίκαια παρότι για άλλη μια φορά αδικήθηκαν από τη διαιτησία.
      Ο Παναιτωλικός με την εμφάνιση που έκανε άφησε αισιόδοξα μηνύματα για τη συνέχεια του πρωταθλήματος και μέχρι τώρα οι παίχτες του αδικούσαν τους εαυτούς τους γιατί δυνατότητές τους είναι πολύ μεγαλύτερες από αυτές που έχουν δείξει.

Η Αγρινιώτικη ομάδα την επόμενη αγωνιστική θα ταξιδεύσει στο Καραϊσκάκη για να αντιμετωπίσει τον Ολυμπιακό όπου και κει θα δώσει τα διαπιστευτήριά του.

Πέτυχε δύο κανονικά γκολ μέτρησε το ένα
     Η ΑΕΚ ξεκίνησε το παιχνίδι με κατοχή μπάλας στο πρώτο εικοσάλεπτο, χωρίς ωστόσο να δημιουργήσει κάτι το επικίνδυνο στην εστία του Κυριακίδη, εκτός από ένα σουτ του Μπακάκη που πέρασε άουτ.
     Ο Παναιτωλικός ήταν ιδιαίτερα προσεκτικός στην άμυνά του, αφήνοντας χώρο στους φιλοξενούμενους και με κάποιες αντεπιθέσεις προσπάθησε να απειλήσει την εστία του Μπάρκα.
       Από το 25ο ο Παναιτωλικός ήταν αυτός που δημιούργησε τις μεγάλες φάσεις, οι περισσότερες από αντεπιθέσεις. Πρώτα ήρθε η ακύρωση κανονικού γκολ με το αυτογκόλ του Μπακάκη στο 26΄ και ένα λεπτό αργότερα έγινε το 1-0 με τον Καμαρά.
    Η Αγρινιώτικη ομάδα στη συνέχεια έπαιξε έξυπνα και θα μπορούσε να σημειώσει και δεύτερο αν ήταν πιο αποτελεσματικός στην τελική του προσπάθεια.

Δεύτερο γρήγορο γκολ στην επανάληψη-μείωση του σκορ από τη «Δέτση»
      Ο Παναιτωλικός ξεκίνησε στο ίδιο μοτίβο μ’ αυτό του πρώτου ημιχρόνου και νωρίς πέτυχε το δεύτερο γκολ με τον εξαιρετικό Καμαρά, κλείνοντας τα στόματα κάποιων που τον ήθελαν να αποχωρεί από την ομάδα τον Ιανουάριο.
       Ο επιθετικός από τη Σιέρα Λεόνε στο 66΄αντικαταστάθηκε λόγω κόπωσης αλλά και κάποιου μικροτραυματισμού από τον Μοράρ. Οι γηπεδούχοι σε αρκετές περιπτώσεις πίεζαν ψηλά, δυσκολεύοντας έτσι στην ομάδα της ΑΕΚ να προωθείτε στην εστία του Κυριακίδη.
     Στο 77΄ η τραγική βοηθός Δέτση έβαλε την ΑΕΚ στο παιχνίδι με το γκολ του Σιμόε που ήταν σε θέση οφσάιντ. Έτσι το παιχνίδι πήρε απρόσμενη εξέλιξη και όχι βέβαια για καρδιακούς.

Η Διάταξη
Στην άμυνα από δεξιά οι Μαρινάκης, αριστερά ο Ρότσα, στο κέντρο της άμυνας οι Άργκους και Χαντάκιας, στα χαφ οι Λουσέρο και Ντίας, στις πτέρυγες από δεξιά ο Μανά και αριστερά ο Ουίλιαν. Στην κορυφή της επίθεσης ο Καμαρά και πίσω του ο Μάζουρικ.
Σε σχέση με το παιχνίδι της Τούμπας υπήρξαν δύο αλλαγές, του Ρότσα στη θέση του Τσοκάνη και του Χαντάκια στη θέση του τραυματία Μαλή.

Η ροή του αγώνα
5΄ σουτ του Μπακάκη λίγο έξω από την περιοχή άουτ.
20΄σέντρα σουτ Μπακάκη απέκρουσε ο Κυριακίδης.
25΄ ασίστ Μάζουρικ στον Καμαρά που σε πρώτο χρόνο έπιασε αέρα και σε δεύτερο έστειλε τη μπάλα κόρνερ.
26΄ακύρωση γκολ του Παναιτωλικού. Ο Μάζουρικ έβγαλε τη σέντρα ο Ουίλιαν πήρε τη κεφαλιά και ο Μπακάκης σημείωσε αυτογκόλ. Το γκολ, ωστόσο, έπρεπε να κατοχυρωθεί , καθώς ήταν αυτογκόλ, ενώ η Β΄ Βοηθός Δέτση υπέδειξε ως οφσάιντ τον Χαντάκια.
30΄ 1-0 σέντρα του Ρότσα ο Καμαρά με προβολή έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα.
39΄σε αντεπίθεση του Παναιτωλικού ο Μάζουρικ βρήκε μέσα στην περιοχή τον Μανά, ο οποίος αντί να σουτάρει γύρισε τη μπάλα στο ύψος του πέναλτι όπου δεν υπήρχε κανείς συμπαίχτης του.
45΄εξ επαφής κεφαλιά του Λαμπρόπουλου ο Κυριακίδης απέκρουσε σε κόρνερ.
47΄ ασίστ Μανά στον Καμαρά ο οποίος με προβολή έστειλε τη μπάλα ελάχιστα άουτ.
48΄ κοντινή κεφαλιά του Άργκους στα χέρια του Μπάρκας.
51΄2-0 κόρνερ Μάζουρικ κεφαλιά Καμαρά στα δίχτυα του Μπάρκα(τρίτο γκολ στο πρωτάθλημα).
53΄ μακρινό επικίνδυνο σουτ του Μπακάκη ελάχιστα άουτ.
61΄ σουτ Ρότσα μέσα από την περιοχή πάνω στον Λαμπρόπουλο.
68΄ σέντρα σουτ Μανά ελάχιστα άουτ
77΄ 2-1 σέντρα του Μάνταλου ο Σιμόες από θέση οφσάιντ μειώνει το σκορ.

Η Διαιτησία (τραγικά λάθη της Δέτση)
Ο Σκουλάς δεν έδειξε κίτρινη κάρτα στον Άλεφ σε φάουλ από πίσω στον Ντίας, τη στιγμή που ο Παναιτωλικός έβγαινε στην αντεπίθεση. Ίσως αυτή ήταν η μόνη λανθασμένη απόφασή του.
Τι να πει κανείς για τη δεύτερη βοηθό που ήταν εκτός κλίματος, καθώς μέτρησε το γκολ της ΑΕΚ που ήταν οφσάιντ, ενώ ακύρωσε ένα οφθαλμοφανέστατο γκολ του Παναιτωλικού.

Παναιτωλικός (Τραϊανός Δέλλας): Κυριακίδης, Μαρινάκης, Χαντάκιας, Αργκους,Ντίας, Λουσέρο, Μανά (77΄Η . Γιαννιώτης), Ρότσα, Μάζουρεκ (87΄Λιάβας), Ουίλιαν, Καμαρά (66΄Μοράρ).

ΑΕΚ (Μ.Οζουνίδης): Μπάρκας, Μπακάκης (77΄Γκάλο), Λαμπρόπουλος, Σιμόες, Λιβάια, Μπακασέτας (46΄Μπογέ), Τσόσιτς, Μάνταλος, Πόνσε, Χουλτ, Άλεφ( 60΄ Κλωναρίδης).

https://www.agriniopress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο