Πέμπτη 11 Οκτωβρίου 2018

Νίκος Μωραΐτης (ΚΚΕ): Αδικούνται φτωχοί αγρότες από την οριοθέτηση της εξισωτικής αποζημίωσης (VIDEO)

ΣΥΖΗΤΗΘΗΚΕ ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ

ΒΙΝΤΕΟ 1.....
       Να μην εξαιρεθούν περιοχές από την εξισωτική αποζημίωση, με αποτέλεσμα να δεχθούν επιπλέον χτύπημα οι φτωχοί αγρότες, ζήτησε ο βουλευτής του ΚΚΕ Νίκος Μωραΐτης κατά τη συζήτηση Επίκαιρης Ερώτησης του Κόμματος για τη νέα οριοθέτηση των μειονεκτικών περιοχών που δικαιούνται εξισωτικής αποζημίωσης................



        Σημείωσε ότι δεν λαμβάνεται υπόψη το κριτήριο της ανάγκης των αγροτών για επιβίωση και με οριζόντιο τρόπο γίνεται η νέα οριοθέτηση με αποτέλεσμα να αποκλείονται περιοχές με εκτάσεις που δεν είναι αρδευόμενες. Κάλεσε το αρμόδιο υπουργείο να πάρει μέτρα για να μη χάσει κανείς φτωχός αγροτοκτηνοτρόφος δικαιώματα και ενισχύσεις που είχε και λάμβανε....

ΒΙΝΤΕΟ 2.....
         Η κυβέρνηση θα επιμείνει στα ίδια κριτήρια που βγάζουν περιοχές από την εξισωτική αποζημίωση όπως, φάνηκε από την απάντηση που έδωσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Σταύρος Αραχωβίτης αν και αναγνώρισε τη σοβαρότητα του προβλήματος.
          Ανέφερε ότι ο νέος χάρτης για τις μειονεκτικές περιοχές βγήκε με βάση εγκεκριμένη μελέτη του Γεωπονικού Πανεπιστημίου που έλαβε υπόψη του το νέο κανονισμό της ΕΕ με τα νέα κριτήρια για την οριοθέτηση. Πρόσθεσε ότι μέχρι το τέλος του 2018 πρέπει να ολοκληρωθεί η οριοθέτηση των νέων μειονεκτικών περιοχών με κριτήρια που δεν είναι κοινωνικά για να μην κινδυνέψουν οι επιδοτήσεις. Πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση εξετάζει την ενσωμάτωση των βοσκοτόπων στις ειδικές περιοχές με μειονεκτήματα. 

ΒΙΝΤΕΟ 3.....
            Ο Νίκος Μωραΐτης επανέλαβε ότι το κριτήριο πρέπει να είναι η επιβίωση των φτωχών αγροτοκτηνοτρόφων, που συνθλίβονται από τον ανταγωνισμό των μονοπωλίων για το κέρδος και την αντιλαϊκή πολιτική κυβέρνησης και ΕΕ. Σημείωσε ότι είναι αδικία να παίρνεται ως κριτήριο ο μέσος όρος του εισοδήματος και πρόσθεσε ότι οι μικροί αγρότες θα αποκλειστούν από τα κοινοτικά προγράμματα διότι θα αυξηθεί το ποσοστό της δικής τους συμμετοχής.
        Επιπλέον έθιξε το ζήτημα των συνεχιζόμενων αγροτοδικείων για τις κινητοποιήσεις προηγούμενων ετών. 

3 σχόλια:

  1. .....και οι φτωχοι αγροτες για να σε ευχαριστησουν
    θα ψηφισουν τη ΝΔ.
    Ειναι αυτο που λενε.....ο λυκος τη τριχα αλλαζει οχι τη γνωμη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ωραίος ο φίλος από πάνω.
    Έτσι ακριβώς είναι θα τρέξουν να ψηφίσουν ΝΔ αφού την πάτησαν από τη γιαλαντζί αριστερά του Συριζα.
    Αυτος ο κόσμος δε θα αλλάξει ποτε Κεμαλ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ό,τι έχει σχέση με αγροτική οικονομία καλύτερα να τα ξεχάσουμε, η Ελλάδα θέλει άλλες επενδύσεις, δεν χρειάζεται στην αγροτική οικονομία που είναι παγκοσμίως αντιπαραγωγική και δεν συνεισφέρει σχεδόν καθόλου στην ραχοκοκκαλιά της οικονομίας και του ΑΕΠ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο