Σάββατο 6 Οκτωβρίου 2018

«Βοήθεια στο Σπίτι» – Αιτωλοακαρνανία: Εκ νέου στον αέρα οι εργαζόμενοι!

Σε αναβρασμό βρίσκονται για μία ακόμα φορά, οι εργαζόμενοι στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι». Παρά την πανελλαδική κινητοποίηση στην οποία συμμετείχαν και εργαζόμενοι από την Αιτωλοακαρνανία, η αναστάτωση συνεχίζεται.

Κι’ αυτό, γιατί παρά τις συναντήσεις των εργαζόμενων με τον αρμόδιο υπουργό «οι εργαζόμενοι συνεχίζουν να βρίσκονται στον αέρα. Δεν γνωρίζουμε τι μας ξημερώνει, αν είναι διασφαλισμένες οι θέσεις εργασίας μας» τονίζει στη «Σ» ο εκπρόσωπος των εργαζομένων από το «Βοήθεια στο Σπίτι» Αμφιλοχίας, Χρήστος Αλεξόπουλος.
«Στην Αμφιλοχία η υπηρεσία «Βοήθεια στο Σπίτι» ανήκει στην ΚΕΔΑ. Στο Αγρίνιο είναι πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου. Υπό διαφορετικό καθεστώς. Αν δεν γίνει μια κοινή προσέγγιση για όλους τους εργαζόμενους στο «Βοήθεια στο Σπίτι» δεν θα υπάρξει λύση. Το μόνο που μας ξεκαθάρισαν στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε μετά την Πανελλαδική κινητοποίηση στην Αθήνα, είναι πως η προκήρυξη που αναφέρουν εδώ και καιρό ότι θα γίνει εντός του 2018 θα γίνει σε τρείς φάσεις. Στην πρώτη φάση δεσμεύτηκαν πως θα συνταχθεί μαζί με τους εργαζόμενους ώστε να μας καλύπτει. Το δεύτερο βήμα θα είναι η δημοσίευση και το τρίτο και τελευταίο οι πιθανές ενστάσεις. Ωστόσο τα κενά υπάρχουν ακόμη. Έχει ανακοινωθεί πως θα γίνουν 3.500 προσλήψεις στο «Βοήθεια στο Σπίτι» πανελλαδικά, ενώ το υπουργείο στη συνάντηση έλεγε για 3.000 θέσεις, άρα αμέσως μιλάμε για 500 κενά. Κυρίως τον τελευταίο χρόνο έχουμε διαπιστώσει πως άλλα λένε μπροστά μας και άλλα πίσω μας» σημείωσε ο κ. Αλεξόπουλος.
Οι εν λόγω εργαζόμενοι, βρίσκονται χρόνια σε καθεστώς «ομηρίας» καθώς απασχολούνται με συμβάσεις που συνεχώς ανανεώνονται, ενώ αρκετοί είναι απλήρωτοι επί μήνες. Μάλιστα, η καθυστέρηση της υπογραφής της προγραμματικής σύμβασης μεταφράζεται σε μεγαλύτερη καθυστέρηση πληρωμή τους.
Στην Αιτωλοακαρνανία οι εργαζόμενοι στο «Βοήθεια στο Σπίτι» είναι περίπου 90, καθώς όλοι οι Δήμοι του νομού λειτουργούν το πρόγραμμα.
Κώστας Χονδρός για την εφημερίδα «Συνείδηση»

1 σχόλιο:

  1. Τα Ποιο ξεκούραστα λεφτά περνούν αυτοί..να περνούν πιέσεις κτλ.. Βλέπω ένα αμάξι με 5ατομα . Ο ένας το παίζει οδηγός και οι υπόλοιποι χρειάζονται 4 άτομα δλδ;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο