Σάββατο 6 Οκτωβρίου 2018

Υπόθεση Λαγούδη: Δικαιωμένη η οικογένεια μετά την ποινική δίωξη στον γιατρό

         Τις αμέσως επόμενες ημέρες αναμένεται ο ανακριτής Πλημμελειοδικών Αγρινίου να καλέσει σε απολογία τον ηθικό αυτουργό της ανθρωποκτονίας
      Σφίγγει ο κλοιός γύρω από τα πρόσωπα που εμπλέκονται στη δολοφονία της Ειρήνης Λαγούδη μετά και την ποινική δίωξη για ηθική αυτουργία εναντίον του γιατρού και πρώην συντρόφου της 44χρονης γυναίκας. 

        Τις αμέσως επόμενες ημέρες αναμένεται ο ανακριτής Πλημμελειοδικών Αγρινίου να καλέσει σε απολογία τον ηθικό αυτουργό της ανθρωποκτονίας ενώ την ίδια ώρα η οικογένεια της άτυχης 44χρονης αισθάνεται δικαίωση για τις πολύμηνες προσπάθειές της αφού από την πρώτη στιγμή μιλούσε για δολοφονία και όχι για αυτοκτονία όπως είχαν αρχικά εκτιμήσει οι αστυνομικές αρχές της περιοχής......



    «Ενημερωθήκαμε την Πέμπτη ότι προσωποποιήθηκε η ποινική δίωξη σε σχέση με τον ηθικό αυτουργό της στυγερής δολοφονίας της αείμνηστης Ειρήνης Λαγούδη. Η οικογένεια οι νομικοί και οι πραγματογνώμονες ερευνητές αισθανόμαστε δικαιωμένοι γιατί έπειτα από ένα σκληρό και αδυσώπητο αγώνα, δέκα περίπου μηνών μέσα από διαδικασίες αμφισβήτησης , καχυποψίας και πολλών ειδών σκοπιμότητες καταφέραμε να εξιχνιάσουμε την αλήθεια σχετικά με τα αίτια και τις συνθήκες του θανάτου της Ειρήνης.
      Τις επόμενες ημέρες πιθανολογώ ότι η κυρία ανακρίτρια Πλημμελειοδικών του Αγρινίου θα καλέσει το συγκεκριμένο πρόσωπο να λάβει τη θέση του κατηγορουμένου και να απολογηθεί. Πιθανολογώ ότι πολύ σύντομα θα ξέρουμε την ταυτότητα και των άλλων προσώπων που εμπλέκονται στο θάνατο της Ειρήνης μας.
        Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλο τον κόσμο για τις θερμές εκδηλώσεις συμπαράστασης και το κουράγιο που μας έδιναν να συνεχίσουμε όλο αυτόν τον αγώνα. Βεβαίως τα πολλά συγχαρητήρια αξίζουν στον προϊστάμενο της εισαγγελίας Πλημμελειοδικών Αγρινίου που δεν άκουσε τις μεθοδευμένες και κατευθυνόμενες φωνές από δήθεν συγκεκριμένους κύκλους που εμμονικά έλεγαν πως ο θάνατος είναι αυτοκτονία παρά τις αθρόες περί του αντιθέτου αποδείξεις . Για εμάς είναι ημέρα περισυλλογής και μνήμης της Ειρήνης Λαγούδη» επισημαίνει στο protothema.gr ο δικηγόρος της οικογένειας κ.Βασίλης Ταουξής.

Το χρονικό
         Εννέα μήνες έχουν περάσει, από εκείνη τη στιγμή που ο εκπαιδευμένος σκύλος της 6ης ΕΜΑΚ, εντόπισε στην παραλίμνια περιοχή της Μυρτιάς, στην Τριχωνίδα, το μισοκαμμένο αυτοκίνητο της Ειρήνης Λαγούδη, με το σώμα της να βρίσκεται στο πίσω κάθισμα και το πρόσωπο και τα χέρια της με εγκαύματα προϊόν πυρκαγιάς, που προκλήθηκε στο εσωτερικό του οχήματος. 
      Εννέα μήνες, και η υπόθεση θανάτου της όμορφης Ειρήνης από την Κατοχή Αιτωλοακαρνανίας εξελισσόταν σε γρίφο για δυνατούς λύτες τουλάχιστον μέχρι σήμερα. 
          Όταν το σώμα της Ειρήνης Λαγούδη εντοπίστηκε, στα χέρια και στο πρόσωπο υπήρχαν εγκαύματα, ενώ στο μπροστινό μέρος του αυτοκινήτου ένα μπλε μπιτόνι και δίπλα από το άψυχο κορμί της 44χρονης ένας αναπτήρας. Στην αρχή όλοι μιλούν για δολοφονία, ωστόσο, η ιατροδικαστική έρευνα δείχνει ως αίτια θανάτου «δηλητηρίαση δια της εισπνοής», κάνοντας τους περισσότερους να στραφούν στο σενάριο της αυτοκτονίας. Με τη μικροσκοπική εξέταση ανιχνεύθηκε στους αεροφόρους αγωγούς της γυναίκας αιθάλη, μονοξείδιο του άνθρακα που παράγεται από την καύση μαζούτ ή ντίζελ, κάτι που καταδεικνύει πως όταν μπήκε η φωτιά μέσα στην καμπίνα του αυτοκινήτου η 44χρονη βρισκόταν ακόμη στη ζωή. Το χέρι όμως που έβαλε την φωτιά κανείς δεν το γνωρίζει. 
        Κι αν η αρχική έρευνα δείχνει αυτοχειρία, τα παιδιά και ο αδελφός της Ειρήνης Λαγούδη, επιμένουν πως ο θάνατος της αγαπημένης τους ήταν μια καλά σχεδιασμένη δολοφονία από αγνώστους.

https://www.protothema.gr/

3 σχόλια:

  1. Αν η οικογένεια της δεν είχε χρήματα για να αποδείξει όλη αυτή την καλοστημένη πλεκτάνη τι θα γινόταν;αυτοκτονία όπως επέμενε η αστυνομία και τέλος.η οικογένεια της ήταν αυτή που μπήκε μπροστά και έβγαλε την αλήθεια κι όχι η αστυνομία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η αστυνομία δεν έβγαλε ποτέ ανακοίνωση για ΤΊΠΟΤΕ... Η Αστυνομία δεν έβγαζε ούτε βγάζει πόρισμα συλλέγει στοιχεία και τα στέλνει στη δικαιοσύνη... Ο καθένας λέει ότι θέλει.. Η δίωξη δεν σημαίνει τιποτε αφού η οικογένεια ζήτησε δίωξη έτσι έκανε η δικαιοσύνη φυσιολογικό είναι.. Τα υπόλοιπα είναι για κατανάλωση... ΈΧΟΥΜΕ ΒΑΡΕΘΕΊ ΣΤΙΣ ΑΝΥΠΑΡΚΤΕΣ ΑΠΟΚΑΛΎΨΕΙΣ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η αστυνομία είναι μόνο για καταστολή και ξύλο στους μεροκαματιαριδες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο