Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2018

ΚΩΣΤΑΣ ΤΡΙΑΝΤΑΚΩΝΣΤΑΝΤΗΣ: Η αποστομωτική απάντησή του σε σχόλιο για το Πρόγραμμα Δι@ύγεια

             Ο Κώστας Τριαντακωνσταντής δεν «μασάει» τα λόγια του. Εξάλλου, αυτό είναι ένα από τα χαρακτηριστικά που έκανε τον κόσμο να τον αγαπήσει, αφού λειτουργεί πάντα με ειλικρίνεια και τιμιότητα απέναντί του.                    Ακέραιος, αγωνιστής, ασυμβίβαστος της αλήθειας και του δίκιου, πάντα σταθερός στο πλευρό των αδύναμων και ενάντια στη διαφθορά, στη κακοδιαχείριση, στην αδιαφάνεια και τη σπατάλη.

 Ο Κώστας δέχτηκε ένα σχόλιο από ανώνυμο φίλο, ο οποίος έγραψε: 
     "Ο νόμος για ανάρτηση στο ΔΙΑΥΓΕΙΑ ψηφίστηκε από το το 2013 και μετά. Άρα ο Δάσκαλος μάλλλον για άλλη μια φορά κάνει λάθος..."...

 Αμέσως, ο Κώστας έσπευσε να του δώσει μια αποστομωτική απάντηση: 
      Αγαπητέ Αναγνώστη, ο νόμος για τη διαύγεια ψηφίστηκε το 2010. Έχουμε λοιπόν ΝΟΜΟΣ ΥΠ' ΑΡΙΘ. 3861 της 8/13.7.2010 (ΦΕΚ Α' 112).
        Ενίσχυση της διαφάνειας με την υποχρεωτική ανάρτηση νόμων και πράξεων των κυβερνητικών, διοικητικών και αυτοδιοικητικών οργάνων στο διαδίκτυο "Πρόγραμμα Διαύγεια" και άλλες διατάξεις.
Άρθρο 2 :
Πεδίο εφαρμογής:
     «6α) οι πράξεις της ανάληψης υποχρέωσης δαπάνης, της απόφασης έγκρισης δαπάνης και της οριστικοποίησης της πληρωμής που περιέχει το ακριβές ποσό που θα πληρωθεί για κάθε επιμέρους δαπάνη των φορέων που υπάγονται στο πεδίο εφαρμογής του παρόντος νόμου.»

Κατόπιν τούτου Δεν έχω κάνει λάθος.
      Πάντως τη γνώμη σας έστω και ανώνυμα δεν τη λέτε. Σας ερωτώ:
 -Οι δημότες πρέπει ή δεν πρέπει να γνωρίζουν τα χρήματα και που ξοδεύονται από την εκάστοτε δημοτική αρχή;
 -Συμφωνείτε ναι ή όχι ότι έπρεπε να μου δώσουν τα χρηματικά εντάλματα πληρωμής;
Tα υπόλοιπα θα τα βρουν οι αρμόδιοι.
        Από την άλλη βδομάδα έρχεται τσουνάμι αποκαλύψεων. Αν είστε καλοπροαίρετος θα καταλάβετε πολλά. Αν όχι τότε ζήστε στην άγνοια σας. 
      Πάντως για να μάθετε την αλήθεια να διαβάζετε τα άρθρα μου και να έρθετε μόλις κυκλοφορήσει το βιβλίο μου να σας το δωρίσω. 

Κώστας Θ. Τριαντακωνσταντής
Μαθηματικός

8 σχόλια:

  1. .
    Για άλλη μια φορά ως Τριαντακωνσταντής , ως νομοθέτης θεσπίζει δικούς του νόμους . Η μεγάλη αλήθεια που ξευτιληζει τα λεγόμενα του δασκάλου είναι ότι υποχρεωτική ανάρτηση στο ΔΙΑΥΓΕΙΑ χρηματικών ενταλμάτων ειναι από τον Νοέμβριο του 2013 βάση τυο ακόλουθου νόμου που μπορεί να θεσπίστηκε από το 2010 αλλά έγινε υποχρεωτική από το 2013 .
    Δες στο τέλος στην παράγραφο 6 ΔΑΣΚΑΛΕ και σταματά να παραμυθιάζεις τον κόσμο γιστι σε καταλάβαμε . Παρακαλώ να δημοσιευθει .

    Η μέσα σε «» φράση προστέθηκε με την παρ. 1 άρθρου 23 Νομ. 4210/21-21 Νοεμ. 2013 (ΦΕΚ Α ́ 254).
    2. Για τους σκοπούς του παρόντος νόμου ως φορείς του ευρύτερου δημόσιου τομέα νοούνται: α) τα νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου που ανήκουν στο κράτος ή επιχορηγούνται τακτικώς, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις από κρατικούς πόρους κατά 50% τουλάχιστον του ετήσιου προϋπολογισμού τους και β) οι δημόσιες επιχειρήσεις και οργανισμοί που προβλέπονται στις διατάξεις του άρθρου 1 του ν. 3429/2005.
    3. Για τους σκοπούς του παρόντος νόμου ως φορείς των οργανισμών τοπικής αυτοδιοίκησης πρώτου και δεύτερου βαθμού νοούνται τα αιρετά όργανα των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Ο.Τ.Α.) πρώτου και δεύτερου βαθμού και τα νομικά πρόσωπα και επιχειρήσεις των Ο.Τ.Α..
    4. Στο διαδίκτυο αναρτώνται:
    1) νόμοι που εκδίδονται και δημοσιεύονται κατά το Σύνταγμα,
    2) πράξεις νομοθετικού περιεχομένου του άρθρου 44 παρ. 1 του Συντάγματος,
    3) τα προεδρικά διατάγματα κανονιστικού χαρακτήρα,
    4) λοιπές πράξεις κανονιστικού χαρακτήρα με εξαίρεση τις κανονιστικές πράξεις
    που αφορούν την οργάνωση, διάρθρωση, σύνθεση, διάταξη, εφοδιασμό και εξοπλισμό των Ενόπλων Δυνάμεων της Χώρας, καθώς και κάθε άλλη πράξη, η δημοσιοποίηση της οποίας προκαλεί βλάβη στην εθνική άμυνα και ασφάλεια της χώρας,
    5) ερμηνευτικές εγκύκλιοι και εγκύκλιοι για την εφαρμογή της νομοθεσίας,
    «6) οι προϋπολογισμοί, απολογισμοί, ισολογισμοί των φορέων που υπάγονται στο πεδίο εφαρμογής του παρόντος νόμου».

    Η περίπτ. 6 αντικαταστάθηκε ως άνω από την παρ. 2 άρθρ. 23 Νομ. 4210/21-21 Νοεμ. 2013 (ΦΕΚ Α ́ 254).

    «6α) οι πράξεις της ανάληψης υποχρέωσης δαπάνης, της απόφασης έγκρισης δαπάνης και της οριστικοποίησης της πληρωμής που περιέχει το ακριβές ποσό που θα πληρωθεί για κάθε επιμέρους δαπάνη των φορέων που υπάγονται στο πεδίο εφαρμογής του παρόντος νόμου.»

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σταράτες κουβέντες από ένα καθαρό και έντιμο άνθρωπο. Κώστα βγάλτα όλα στο ξέφωτο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Είναι σαφής η υποχρέωση της ανάρτησης των ΧΕΠ από τότε που ψηφίστηκε ο νόμος δηλ από το 2010. Αρα ο δάσκαλος έχει απόλυτο δίκιο. Είναι απαράδεκτο που δεν του τα έδωσαν. Βέβαια κάτι θέλουν να κρύψουν. Το τι, ο Κώστας θα το βρεί να είστε σίγουροι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Και αν ακόμα δεν υπήρχε η διαύγεια , τα Χρηματικά Εντάλματα Πληρωμής επιβάλλεται να είναι στη διάθεση των πολιτών που τα ζητούν να ενημερώσουν τους Δημότες. Το ότι τα αποκρύπτουν οι τωρινοί και οι προηγούμενοι κάτι σημαίνει. Κρύβουν πολλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Είναι πρωτοφανές να κατηγορείς το πολιτικό σου αντίπαλο ότι ξόδευε επί των ημερών του 400.000 ευρώ περισσότερα από σένα και όταν σου ζητάνε να τους δώσεις τα ΧΕΠ να απαντάς δεν σου τα δίνω. Είναι φανερό τι ακριβώς παίζεται. Σε λίγο καιρό θα φανεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Θα απολογηθούν πολλοί για όλα αυτά τα καμώματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Φιλε που λες ότι έκανε λάθος ο Κώστας ψάξε στη διαύγεια να δεις από πότε άρχισαν να αναρτούν ΧΕΠ στη διαύγεια τη περίοδο 2013-2014. Τότε θα δεις πόσο δίκιο έχει ο Κώστας. Προβληματίσου γιατί δεν του έδωσαν τα ΧΕΠ οι επόμενοι. Ξυπνάτε ρε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Κώστα αυτοί είναι που σε βρίζουν και υπογράφουν αυθεντικός Ξηρομερίτης. Ο Μποτίλιας, ο των φυλακών και ο τραμπούκος από Κατούνα Μεριά. Αν έχετε καρύδια γράψτε το όνομα σας ρε ρετάλια. Οι Ξηρομερίτες δεν φοράνε φασιστικες κουκούλες. Αλλά αυτά σας λέει να κάνετε ο Καριόλης. Θα απολογηθείτε για αυτά. Εχω καταθέσει ως μάρτυρας κατηγορίας σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο