Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 2018

Φιλολογικός Σύλλογος "Παρνασσός": Βραβείο Πεζογραφίας στη συγγραφέα Δώρα Μοσχονά

    Στα πλαίσια του Λδ΄ Πανελλήνιου Λογοτεχνικού Διαγωνισμού που διοργάνωσε ο Φιλολογικός Σύλλογος Παρνασσός, βραβεύτηκε η συμπατριώτισσά μας συγγραφέας Δώρα Μοσχονά (από τα Παλιάμπελα Βόνιτσαςμε το Βραβείο Πεζογραφίας, για το διήγημα της, με τίτλο: "Απέθαντη Αγάπη".
      Ο Φιλολογικός Σύλλογος Παρνασσός είναι ο αρχαιότερος πολιτιστικός σύλλογος της Ελλάδας. Λογοτέχνες όπως ο Κωστής Παλαμάς, ο Στρατής Μυριβίλης, ο Νικηφόρος Βρεττάκος και πολλοί άλλοι, καθόρισαν το στίγμα του συλλόγου ως τον πλέον καταξιωτικό για τα ελληνικά γράμματα. Για το λόγο αυτό η παραπάνω διάκριση της Δώρας Μοσχονά είναι πολύ μεγάλη.....



       Η τελετή απονομής έγινε το απόγευμα της Τρίτης, 9/10/2018 στα γραφεία του Συλλόγου στην Πλατεία Καρύτση, στην Αθήνα, κατά τη διάρκεια της οποίας διαβάστηκε διθυραμβική κριτική για το βραβευθέν διήγημα με τίτλο: "Απέθαντη Αγάπη". 
    Την κριτική επιτροπή, που κατέληξε στην απονομή των βραβείων, αποτελούσαν οι: ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ ΖΩΡΑΣ- ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ, ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ Λ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΠΟΥΛΟΣ- ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΠΕΛΟΠΟΝΝΉΣΟΥ, ΜΑΡΙΑ ΜΑΝΤΟΥΒΑΛΟΥ- ΑΝ. ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ, ΧΑΡΆΛΑΜΠΟΣ ΜΗΝΑΟΓΛΟΥ- ΔΡ. ΝΕΩΤΕΡΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ, ΣΤΑΥΡΟΣ ΣΤΑΥΡΟΥ- ΦΙΛΟΛΟΓΟΣ - ΛΟΓΟΤΕΧΝΗΣ, ΠΡΟΕΔΡΟΣ: ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ Ι. ΜΙΚΡΟΓΙΑΝΝΑΚΗΣ -ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ και ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: ΛΕΩΝΙΔΑΣ Κ. ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ- ΝΟΜΙΚΟΣ.

-Συγχαίρουμε θερμά την κα Δώρα Μοσχονά για τις επιτυχίες της και της ευχόμαστε να συνεχίσει τις διακρίσεις.






1 σχόλιο:

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο