Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2018

Απόρριψη ένστασης από την Αποκεντρωμένη, όσον αφορά την κατασκευή της πλατείας Φυτειών.


Απορρίφθηκε από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίων, η ένσταση που είχε καταθέσει ο δημοτικός σύμβουλος κ. Παναγιώτης Τζαχρήστας και αφορούσε την μη τήρηση όσων προέβλεπε η μελέτη κατασκευής της πλατείας Φυτειών.....
Προσωπικά δεν γνωρίζουμε το θέμα στις λεπτομέρειες του, αλλά αυτό που γνωρίζουμε είναι ότι κάθε έργο κατασκευάζεται με βάση κάποια μελέτη και υπάρχει συγκεκριμένη διαδικασία που προβλέπεται από τον νόμο για τροποποίηση της μελέτης κατά την διάρκεια κατασκευής λόγο απρόβλεπτων θεμάτων (αίτημα Διευθύνουσας στην Προϊσταμένη Αρχή, που εγκρίνει ή όχι, κατόπιν απόφασης του Τεχνικού Συμβουλίου, με συγκεκριμένους προβλεπόμενους χρόνους).
Πιστεύουμε ότι η πλατεία των Φυτειών πρέπει να προχωρήσει και να ολοκληρωθεί με βάση την μελέτη της και αυτό που εμάς μας έχει μείνει στο νου από την συγκεκριμένη υπόθεση, όσον αφορά την μη τήρηση της μελέτης, είναι μία σχετική συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο στις 27.4.2018 (δείτε εδώ).
Δείτε εδώ το επίσημο έγγραφο της απόρριψης της ένστασης.

mytikaspress.

2 σχόλια:

  1. Η μελετη έχει λάθη και παραλείψεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το χωριό έχει καταντήσει ένα από τα πιο άσχημα, από την μια μεριά το χωριό χτίστηκε άναρχα, από την άλλη οι εκάστοτε δήμαρχοι πήγαν και το πλακόστρωσαν, δίνοντας την εντύπωση πως είμαστε χωριό της Ηπείρου. Δεύτερον στο Χωριό δεν υπάρχει ούτε ένα Άγαλμα του αρχαίου Βασιλιά μας Φοιτίωνα, χάρη σε αυτόν υπάρχει το χωριό αυτό το όνομα, άλλο μετά που ανασκευάσανε λόγω των καπνών στην περιοχή ως Φυτείες (Καπνού). Επίσης τις τελευταίες 2 δεκαετίες έχει αρχίσει να ερημοποιείται. Οι μόνιμοι κάτοικοι είναι κάτω από 800, ενώ πριν από χρόνια έφτανε τις 3.000. Φυσικά οι νέοι δεν θα θέλανε να μείνουν σε ένα χωριό που το μόνο πράγμα να ασχολούνται είναι η κτηνοτροφία και οι αγροτικές καλλιέργειες που σιγά σιγά αρχίζει πλέον να ξεθωριάζουν και να μην αποδίδουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο