Σάββατο 20 Οκτωβρίου 2018

Ραγδαίες εξελίξεις στα Σκόπια: Ο Ζάεφ πέρασε» με 80 βουλευτές την αναθεώρηση του Συντάγματος

Το κοινοβούλιο της πΓΔΜ ενέκρινε χθές την πρόταση της κυβέρνησης του Ζόραν Ζάεφ για την έναρξη των διαδικασιών για την αναθεώρηση του Συντάγματος της χώρας, ώστε να προχωρήσει στην αλλαγή της ονομασίας της σε Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας, στη βάση της συμφωνίας των Πρεσπών και έτσι ολοκληρώθηκε με επιτυχία η πρώτη φάση της διαδικασίας.

Συνολικά 80 βουλευτές, σε σύνολο 117, ψήφισαν υπέρ της πρότασης κάτι που σημαίνει πως ψήφισαν υπέρ και 8 βουλευτές της αντιπολίτευσης. Με την αλλαγή του ονόματος θα ανοίξει ο δρόμος για την ένταξη της χώρας στο ΝΑΤΟ και την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Συγχαρητήριο μήνυμα στον Ζόραν Ζάεφ έστειλε Αλέξης Τσίπρας, μετά την ανακοίνωση του αποτελέσματος στο κοινοβούλιο της πΓΔΜ, όπου εγκρίθηκε η πρόταση της κυβέρνησης για έναρξη των διαδικασιών για την αναθεώρηση του Συντάγματος της χώρας.
Συγκεκριμένα, ο Έλληνας πρωθυπουργός έγραψε:
«Συγχαρητήρια φίλε μου. Μεγάλο βήμα για την κοινή μας επιτυχία, μεγάλο βήμα για το ειρηνικό μέλλον των λαών μας».

Οφείλω να συγχαρώ τον Νίκο Κοτζιά για την δουλειά που έκανε σχολίασε η Όλγα Γεροβασίλη, υπουργός Προστασίας του Πολίτη, η οποία βρισκόταν στον «αέρα» της ΕΡΤ, όταν πληροφορήθηκε για τις εξελίξεις στο Κοινοβούλιο της ΠΓΔΜ.
Έγινε το πρώτο μεγάλο βήμα για την θέση σε ισχύ της ιστορικής Συμφωνίας των Πρεσπών. Συνεχίζουμε με περηφάνια για τα Βαλκάνια της ειρήνης, της φιλίας και της συνεργασίας, αναφέρει με ανάρτησή του στο twitter o κυβερνητικός εκπρόσωπος Δ. Τζανακόπουλος μετά την έγκριση της πρότασης του Ζόραν Ζάεφ για συνταγματική αναθεώρηση από το κοινοβούλιο των Σκοπίων.
Επιβεβαιώνεται η δυναμική της Συμφωνίας των Πρεσπών, προς όφελος και των δύο χωρών αλλά και της σταθερότητας στην περιοχή, αναφέρει με ανάρτησή στο twitter και ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Γ Κατρούγκαλος
 https://www.dikaiologitika.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο