Τρίτη 9 Οκτωβρίου 2018

Η Εκκλησία θα πληρώσει 1,848 εκατ. ευρώ για τον φετινό ΕΝΦΙΑ

Σε πέντε μηνιαιές δόσεις

        Το ποσό των 1,848 εκατομμυρίων ευρώ θα πληρώσει φέτος η Εκκλησία για τον ΕΝΦΙΑ.
       Το ποσό αυτό έγινε γνωστό μετά τη συνεδρίαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος την Τρίτη.................



        Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος έκανε, μάλιστα, δεκτή την πρόταση της Εκκλησιαστικής Κεντρικής Υπηρεσίας Οικονομικών (Ε.Κ.Υ.Ο.) ο ΕΝΦΙΑ ύψους 1.848.248,61 ευρώ να καταβληθεί σε πέντε ισόποσες μηνιαίες δόσεις.

https://www.protothema.gr


8 σχόλια:

  1. Δεδομένης της ακίνητης περιουσίας της εκκλησίας (και αν σκεφτώ και τους ναους και τα οικόπεδα αυτών) θα ήθελα κι εγώ το συντελεστή αυτό.

    Θα πλήρωνα κάπου στα 10€ ΕΝΦΙΑ για το σπίτι μου. Ίσως λέω και πολλά.

    Θαύμα, θαύμα ο συντελεστής ΕΝΦΙΑ της Εκκλησίας της Ελλάδας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αν η Εκκλησία σταματήσει το κοινωνικό της έργο και τα πληρώνει σε φορους να είσαι βέβαιος αγαπητέ πως και θα πεινασουν αρκετοί και δεν θα υπάρχει σ αυτό το κράτος αυτό που λεγεται κοινωνικές δομές. Τεράστιο το έργο της Εκκλησίας. Ασε τους παπαδες. Μιλάμε για την Εκκλησία. Και ας έχω να μπω σε ναό κάτι έτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και το χαμόγελο του παιδιού κάνει κοινωνικό έργο αγαπητέ αλλά και πολλές άλλες γνωστές και άγνωστες οργανώσεις εκεί έξω.

      Δεν είδα να τους λυπάται κανένας και να τους χαρίζει τον ΕΝΦΙΑ. Το αντίθετο μάλιστα.

      Η σκανδαλώδης ανοχή και διαπλοκή της πολιτικής με την εκκλησία κάποια στιγμή πρέπει να σταματήσει.

      Διαγραφή
  3. Το μειζον της περιουσίας είναι απο δωρεες ΕΛΛΗΝΩΝ ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ.όλοι οι ναοι κτιστηκαν απο τον οβολον μας και τη βοηθεια Θεου και χριστιανων. Κατω τα χερια απο τη εκκλησια μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θα κάνει το θαύμα της η Παναγία η Φοροαπαλαγούσα.

      Διαγραφή
    2. Ανωνυμε 11.46 καλύτερα να μην υβρίζεις με τέτοιο ειρωνικό τρόπο το όνομα της Παναγίας μας. Μην δείχνεις το επιπεδο σου τοσο απροκάλυπτα και το κομπλεξ σου γιατι εστω και αν δεν πιστευεις, πολιτισμός ειναι να μαθεις να σεβεσαι τα πιστευω των άλλων. Να ευχεσαι να μην ερθει η στιγμη να επικαλεστεις την βοηθεια της Παναγιας μας γιατι τοτε θα καταλαβεις ποσο αγαπάει τον ανθρωπο και ποσο μεσιτευει στον Θεο για ολους μας. Ντροπή σου, ακόμη και οι μουσουλμανοι την σεβονται την Παναγια μας και εσύ αμεσως να ειρωνευτεις....

      Διαγραφή
  4. Για τον 5:19 , 6:56 απαλλαγή υπάρχει και για τους αρχαιολογικούς χώρους, τα σχολεία, τα πανεπιστήμια, τα νοσοκομεία, τα γήπεδα, τις πλατείες, τα λιμάνια, τα αεροδρόμια, τους σταθμούς των τρένων, τα υδροηλεκτρικά φράγματα, τις εγκαταστάσεις μεταφοράς ρεύματος νερού και υποσταθμούς...κλπ..

    Τα παραπάνω αποτελούν κοινωφελοί ακίνητα, αυτά πρέπει να χρησιμοποιούνται από τους πολίτες και να εκπληρώσουν το κοινωφελές έργο τους, έτσι και οι ναοί εκπληρώνουν το λατρευτικό-θρησκευτικό έργο τους, και απαλλάσσονται από τον ΕΝΦΙΑ.
    Το ποσό που αναφέρει ο 11:46 δεν είναι έργο της Παναγίας Φοροαπαλαγούσας αλλά για τα ακίνητα που εκμισθώνει η εκκλησία και έχει κέρδος από αυτά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ούτε που μπορείς να υποψιαστείς το έργο της εκκλησίας φιλτατε. Όσο για το χαμόγελο του παιδιού, μαζί σου είμαι. Όπως και με την κιβωτό του κόσμου. Δες την ανάρτηση του μπλογκ. Να γνωρίζεις πως όσοι αφήνουν περιουσίες στην εκκλησία το κάνουν γιατί έχουν εμπιστοσύνη πως κάτι θα γίνει και δεν θα τα βάλουν στο χέρι επιτήδειοι για να κάνουν προσωπικές περιουσίες. Και η εκκλησία έχει μια συνέχεια. Για το χαμόγελο του παιδιού και την κιβωτό του κόσμου και όλα τα παρόμοια ιδρύματα θα αγωνιουσα για το αν ο Γιαννόπουλος και ο παπά Αντώνης θα έχουν συνεχσυν στο έργο τους από τους διαδόχους τους. Αμήν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο