Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου 2018

Οι επικρατέστεροι για τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ στους δήμους της Αιτωλοακαρνανίας

        -Σοβαρές πιθανότητες για τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ έχει στον δήμο Ξηρομέρου ο  οδοντίατρος Ελευθέριος Μάντζαρης (επικεφαλής της «Συμπολιτείας  Ξηρομεριτών») 
      -και στον δήμο Ακτίου- Βόνιτσας όλα δείχνουν πως επικεφαλής του συνδυασμού θα είναι ο δικηγόρος Δημήτρης Μασούρας.


            Οκτώ μήνες περίπου απομένουν για τις αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου 2018. Χρονικό διάστημα αρκετό  που θα επιφυλάξει ανατροπές και εκπλήξεις. Διάστημα κατά τον οποίο θα λάβουν χώρα σοβαρές ανακατατάξεις στην αυτοδιοικητική ανθρωπογεωγραφία της Αιτωλοακαρνανίας οι οποίες βέβαια θα επηρεαστούν και από τις εξελίξεις στην κεντρική πολιτική σκηνή και το χρόνο διεξαγωγής των εθνικών εκλογών........



      Αποτελεί ωστόσο κοινή διαπίστωση πως στο εσωτερικό των κομμάτων επικρατεί μεγάλη κινητικότητα και οργασμός συναντήσεων και διεργασιών για την επιλογή των προσώπων που θα υποστηρίξουν στις κάλπες της Αυτοδιοίκησης.
       Στον ΣΥΡΙΖΑ ειδικά οι διαδικασίες είναι σε πλήρη εξέλιξη καθώς οι κομματικοί ιθύνοντες εκτιμούν ως αναγκαίο οι υποψήφιοι που θα επιλεγούν να έχουν επαρκή χρόνο μπροστά τους.
       Το κυβερνητικό κόμμα θα δώσει τη μάχη των εντυπώσεων στις Περιφέρειες και στους μεγάλους δήμους με υποψήφιους που θα επιλέξει σε κεντρικό επίπεδο και με τη σύμφωνα γνώμη του πρωθυπουργού και της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής.
       Στους μικρότερους δήμους ωστόσο ο ΣΥΡΙΖΑ  θα δώσει βάση στις εισηγήσεις των κατά τόπους κομματικών οργανώσεων του. Αυτό βέβαια αφορά και την Αιτωλοακαρνανία όπου, σύμφωνα με τις πληροφορίες του agrinionews.gr , οι διαδικασίες είναι σε προχωρημένο στάδιο, οι επαφές στην ημερήσια διάταξη και εντός του προσεχούς διαστήματος αναμένεται να σταλεί στη Κουμουνδούρου η εισήγηση για τους υποψηφίους στους περισσότερους δήμους του Νομού.
      Μια εισήγηση που σε πρώτη φάση  δεν θα περιλαμβάνει το Αγρίνιο όπου οι διεργασίες είναι πολύπλευρες (ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ)

        Σύμφωνα λοιπόν με τις πληροφορίες, ο ΣΥΡΙΖΑ Αιτωλοακαρνανίας θα υποδείξει υποψηφιότητες που εκτιμά πως έχουν χαρακτηριστικά συσπείρωσης ευρύτερων δυνάμεων του κεντροαριστερού χώρου.
        Μια τέτοια υποψηφιότητα στον δήμο Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου είναι του  Παυσανία Παπαγεωργίου, Γενικού Γραμματέα Δια Βίου Μάθησης και Νέας Γενιάς του υπουργείου Παιδείας . Υποψηφιότητα η οποία διακινείται το τελευταίο εξάμηνο και η οποία προκρίνεται από την πλειοψηφία των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ παρά την επιμονή του Πάνου Παπαδόπουλου (επικεφαλής του συνδυασμού που στηρίχθηκε το 2014 και διοικητής του νοσοκομείου) να είναι εκ νέου υποψήφιος.
       Στον δήμο Ναυπακτίας ο νυν δήμαρχος Τ. Λουκόπουλος θα έχει εκ νέου τη στήριξη του κόμματος καθώς τις τελευταίες ημέρες κάμφθηκαν οι προβληματισμοί του.
       Ως πιθανότερος εκλεκτός του κόμματος στον δήμο Αμφιλοχίας φέρεται ο Μάρκος Βασίλας, πρώην δήμαρχος Μενιδίου. Στο τραπέζι έπεσε πάλι το όνομα του πρώην δημάρχου Ινάχου Θανάση Τορουνίδη ο οποίος διαμήνυσε πως δεν επιθυμεί την ανάμειξη του στις δημοτικές εκλογές.
        Στο δήμο Θέρμου σοβαρές πιθανότητες για τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ έχει ο γιατρός Κώστας Κουβαράς, στον δήμο Ξηρομέρου ο  οδοντίατρος Ελευθέριος Μάντζαρης (επικεφαλής της «Συμπολιτείας  Ξηρομεριτών») και  στον δήμο Ακτίου- Βόνιτσας όλα δείχνουν πως επικεφαλής του συνδυασμού θα είναι ο δικηγόρος Δημήτρης Μασούρας.

         Αυτοί φέρονται ως επικρατέστεροι υποψήφιοι δήμαρχοι που θα στηρίξει ο ΣΥΡΙΖΑ στους δήμους της Αιτωλοακαρνανίας ωστόσο η διαδικασία μπορεί να επιφυλάξει και ανατροπές.

https://www.agrinionews.gr/


17 σχόλια:

  1. Εξεραιτικη επιλογη για το Δημο Ακτιου Βονιτσας η υποψηφιοτητα του Δημητρη Μασουρα. Πολυ θετικο ενας μορφωμενος οικογενειαρχης με προοδευτικες ιδεες θελει να ασχοληθει με τα του Δημου. Καλη επιτυχια!! Την θεωρω δεδομενη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μασουρα μην μασας τιποτα,σαρωσετα ολα τα λαμογια που τρωνε με 10 μασελες και δινουνε το ενα τιμολογιο μετα το αλλο στην κλικα τους και τους συγγενης τους. Μαζι σου Μητσαρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εντάξει παντού θα βγούνε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Άν στο Δήμο Ακτίου Βόνιτσας είναι υποψήφιος για Δήμαρχος ο Δημήτρης Μασούρας το μόνο που έχω να πω είναι ότι είναι ίσως η καλύτερη επιλογή αφού είναι εκτός απο νέος και εξαιρετικός άνθρωπος καθόσον τον γνωρίσω απο την συνεργασία μας στο δικαστικό μέγαρο που εργάζομαι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Όλο το κείμενο σε ότι με αφορά είναι ανυπόστατο από την πρώτη λέξη μέχρι την τελευταία.
    Μόνο σαν ανέκδοτο μπορώ να το εκλάβω γιατί διαφορετικά θα το θεωρήσω προβοκατόρικο.
    Η Συμπολιτεία και εγώ προσωπικά,όπως γνωρίζουν όλοι,έχουμε ξεκινήσει μια προσπάθεια από το Μάιο δημιουργίας ενός σχήματος που θα εκφράσει όλες τις υγιείς δυνάμεις του τόπου πέρα από ιδεολογικές και κομματικές διαφορές.
    Ο Δ.Ξηρομέρου έχει ανάγκη από τη σύνθεση,τη συσπείρωση και την ενότητα αυτών των δυνάμεων και όχι την αποσύνθεση που επιχειρεί να πετύχει η συγκεκριμένη ανάρτηση.
    Συνεπώς ο τελευταίος που θα επιζητούσε στήριξη από κόμμα θα ήμουν εγώ.
    Ένα είναι βέβαιο πάντως ότι ο δρόμος που επιλέξαμε ως παράταξη τάραξε τα νερά,είναι προς τη σωστή κατεύθυνση και θα τον συνεχίσουμε με ακόμη μεγαλύτερο πάθος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. "Η πολιτική είναι σοβαρή υπόθεση"
    Φίλε Κώστα Τριαντακωνσταντή θα με κάνεις να "παρανομήσω" και ν' αρθω μετα την Αλυζία στην Παλαιρο να σε ψηφίσω.
    Σ.Γ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. O Δήμος Ακτίου-Βόνιτσας χρειάζεται εισαγγελέα και διαχειριστικό έλεγχο. Αποστολάκης και Φερεντίνος απέτυχαν. Ανατροπή εδώ και τώρα. Μασούρα μακριά από λαμόγια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Πως αλλάζουν οι καιροί και η δημοκρατία μας εξελίσεται.
    κάποτε οι διαφοροι τοπάρχες-κομματάρχες σε δημοτικες εκλογες εψαχναν στηριξη απο κομματα.


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Η ΠΑΡΑΤΑΞΗ Γαλούνη ,Πανταζή , Μουρκουση, Γεωργούλα και ολων των αλλων της παραταξης
    μήπως θελει στηριξη απο συριζεους ?
    ανα ειναι να το ζητησει με ανακοινωση δημοσια και φανερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ενιαία εναλλακτική πολιτικη πρόταση-με κοινό πρόγραμμα και χωρίς μεγάλες προσωπικές φιλοδοξίες, έναντι της σημερινής λαθεμένης πολιτικής, είναι η καλύτερη λύση για μια νέα δημοκρατικότερη λειτουργία της πρωτοβάθμιας αυτοδιοίκησης στον δήμο μας.
    Η ανιδιοτελή προσπάθεια για την διαμόρφωση μιας συνθετικής εναλλακτικής πρότασης, συνεχίζεται.
    Σπύρος Ν. Γιαννέλης
    Αρχοντοχώρι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ο Μασούρας μεχρι σημερα στηρίζει Συριζα και ειναι συριζα φυσικά θα κατέβει με ρην ταμπέλα του οπως και ο Αποστολάκης με την ταμπέλα του ΠΑΣΟΚ,ολοι ξέρουμε τι είναι ο καθένας,τωρα αν δηλώνει ο καθενας ανεξάρτητος για να πάρει ψηφακια τότε είναι ντροπή και για υον ίδιο καιτην παράταξη του

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΠΑΛΕΥΕΙ Ο ΜΑΝΤΖΑΡΗΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΓΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΓΡΑΦΕΙ ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΟΤΙ ΚΑΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ.ΣΕ ΑΛΛΗ ΔΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΔΗΘΕΝ ΚΟΠΤΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΞΕΡΟΥΝ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥΣ ΚΡΙΤΙΚΗ ΣΤΑ ΚΑΦΕΝΕΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ο Δημητρης Μασουρας δεν κατεβαινει υποψηφιος του Συριζα κατεβαινει ανεξαρτητος με ενα πολυκοματικο ψηφοδελτιο απο ολους τους χωρους πλην της ακρας δεξιας-χρυσης αυγης. Το ψηφοδελτιο του και οι υποψηφιοι σε αυτο σιγουρα θα ειναι η μεγαλη αποδειξη. Καλη επιτυχια Δημητρη απο εναν κεντροδεξιο.

    Υ.γ το κειμενο ειναι 100% προπαγανδιστικο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. O Tριαντακωνσταντής με Μωραΐτη δεν κατεβαίνει. To έχει πει πολλές φορές.Με ποιόν θα κατέβει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Το ξαναγραφω με αλλο τροπο γιατι προφανως, το πρωτο σχολιο μου δεν περασε τη λογοκρισια του blog....παμε απο την αρχη λοιπον...καλος και χρυσός ο Δημητρης Μασουρας και ειμαι σιγουρος οτι εχει και ορεξη και σχεδια για την προοδο του τοπου, πραγμα βεβαια που θα εξαρτηθει και απο αυτους που θα τον πλαισιωσουν...ΑΛΛΑ....με τον ΣΥΡΙΖΑ ρε Δημητρη; το κομμα των εθνικων παραμυθαδων βρηκες να σε στηριξει; Κατέβα ανεξάρτητος φιλε μου να σαρώσεις και προσεχε στην επιλογη των οσων σε πλαισιωσουν....οχι δοκιμασμενες και αποτυχημενες συνταγες....πάρε μαζι σου νεα παιδια που να εχουν ορεξη να εργαστουν για τον τοπο και οχι ΣΥΡΙΖΟΠΑΣΟΚΙΚΟΥΣ χαμαιλέοντες...απο αυτούς χορτάσαμε...και από σανό επίσης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Λευτέρη όχι με ΣΥΡΙΖΑ κάντε μια ομάδα από διάφορους δυνατούς για να πάρετε τις εκλογές δεν έχετε αντίπαλο.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Προχώρα Λευτερη είμαστε μαζί σου, πράσινοι, μπλέ, κίτρινοι κ.τ.λ.για το δήμο θέλουμε ανθρώπους που θα τον πάνε καλύτερα πέρα από κομματικές αντιλήψεις,και ένας από αυτούς είσαι εσύ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο