Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2018

Παρουσιάστηκε το βιβλίο του Σπύρου Α. Γεωργίου: «6+1 προσεγγίσεις στον στοχασμό του Χρήστου Μαλεβίτση» στην Αθήνα




           Πραγματοποιήθηκε χθες Τετάρτη 26.9.2018 στη Στοά του Βιβλίου, στην Αθήνα, από την Αιτωλική Πολιτιστική Εταιρεία και τις εκδόσεις ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗ, εκδήλωση για τη παρουσίαση του Βιβλίου του συγγραφέα Σπύρου Α. Γεωργίου με τίτλο: «6+1 προσεγγίσεις στον στοχασμό του Χρήστου Μαλεβίτση».
        Το νέο βιβλίο του Σπύρου Α. Γεωργίου, οι 6+1 προσεγγίσεις είναι ένα σπονδυλωτό έργο με δοκίμια που αφορούν στον στοχασμό του Χρήστου Μαλεβίτση (1927-1997)...........

 
      Πιο συγκεκριμένα, περιλαμβάνονται τρία κείμενα -για τον δοκιμιακό λόγο, για τον μύθο, για την τραγικότητα της ύπαρξης στον στοχασμό του - και δύο κειμενικές συνομιλίες του Χρήστου Μαλεβίτση με τον Κωνσταντίνο Δ. Γεωργούλη σχετικά με την υφή της ποίησης και του πνευματικού ανθρώπου. Επίσης ένα κείμενο για τη γλώσσα και τον λόγο στη σκέψη του Χρήστου Μαλεβίτση και τέλος ένα κείμενο με τον τίτλο "Λόγος και Ενόραση - Τέχνη και Λογοτεχνία".
        Με τις 6+1 προσεγγίσεις επιδιώκεται η αποτύπωση βασικών όψεων της φιλοσοφικής σκέψης του Χρήστου Μαλεβίτση με απώτερο στόχο να προκληθεί ο αναστοχασμός των αναγνωστών ο οποίος στις μέρες μας είναι περισσότερο αναγκαίος από ποτέ άλλοτε. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου).

        Οι εξαίρετοι ομιλητές, με τον  συντονισμό  του καθηγητή Πανεπιστημίου και προέδρου της Αιτωλικής πολιτιστικής Εταιρείας  Παναγιώτη Κοντού, αναφέρθηκαν στο βιβλίο και στο έργο του Σπύρου Α. Γεωργίου. 
Για το βιβλίο μίλησαν οι: 
-Σωτήρης Γουνελάς ποιητής -συγγραφέας
-Νίκος Μακρής δρ φιλοσοφίας -συγγραφέας
Και ο συγγραφέα Σπύρος Α. Γεωργίου. Επίσης παρέμβαση έκανε ο Ιωάννης Βουλιουρής, πρόεδρος του ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΦΙΛΩΝ ΧΡΗΣΤΟΥ ΜΑΛΕΒΙΤΣΗ.






















































Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο