Πέμπτη 9 Αυγούστου 2018

ΚΩΣΤΑΣ ΤΡΙΑΝΤΑΚΩΝΣΤΑΝΤΗΣ: ΑΝΕΛΕΗΤΗ ΚΑΤΑΣΠΑΤΑΛΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ! -Ξεπέρασε η Δημοτική Αρχή κάθε όριο ανάγκης και λογικής!

ΔΗΜΟΣ ΑΚΤΙΟΥ ΒΟΝΙΤΣΑΣ
Τα πάντα στη δημοσιότητα
Πάρτε το μέλλον του Δήμου  στα χέρια σας
ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ. ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ.

     ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΚΤΙΟΥ ΒΟΝΙΤΣΑΣ από συστάσεως του ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ.
     Είμαι στη διάθεση οποιασδήποτε πολιτικής, διοικητικής και άλλης υπηρεσίας της συντεταγμένης πολιτείας να συνδράμω στο έργο της στη κατεύθυνση,  γιατί θεωρώ ότι ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ Ο ΕΛΕΓΧΟΣ.

-Πόσα χρηματικά εντάλματα πληρωμής έχουν εκδοθεί από το Κέντρο Μέριμνας  από 1-9-2014 μέχρι σήμερα;
-Πόσα από αυτά έχουν πάει για έλεγχο στο Ελεγκτικό Συνέδριο;
-Καλούνται οι αρμόδιοι να απαντήσουν. Καλούνται οι Δημοτικοί Σύμβουλοι να θέσουν το ερώτημα μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο.

ΜΕΡΟΣ ΠΡΩΤΟ  
Aγαπητοί Αναγνώστες
       Τονίζω για μία ακόμη φορά προς πάσα κατεύθυνση. Κάνω πολιτική κριτική στην εκάστοτε Δημοτική Αρχή. Δεν κριτικάρω τον εργολάβο, τον προμηθευτή , την εταιρεία. Δεν κριτικάρω φυσικά πρόσωπα. Κριτικάρω πολιτικά το Δήμαρχο, τον Αντιδήμαρχο, τον Δημοτικό Σύμβουλο, το μέλος του ΔΣ  οι αποφάσεις των οποίων επηρεάζουν τις ζωές μας και ταυτόχρονα προτείνω λύσεις για τα θέματα του Δήμου μας. 
      Δεσμεύτηκα απέναντι σας πολλές φορές να δημοσιεύσω που δαπανήθηκε και το τελευταίο ευρώ των χρημάτων των συνεπών δημοτών. Υπάρχουν, με την πολιτική ανοχή και των δύο Δημοτικών αρχών, πολλοί δημότες που σε βάθος χρόνου χρωστάνε στο Δήμο ένα τεράστιο χρηματικό ποσό. Στο θέμα θα επανέλθουμε.
         Σήμερα θα σας ενημερώσουμε για δαπάνες  που έγιναν  στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Δήμου. Είναι ξεκάθαρο ότι τα ποσά που έχουν ξοδευτεί είναι πέρα από κάθε ανάγκη και λογική...........



    Πολλές από αυτές τις εκδηλώσεις δεν έχουν σχέση με πολιτισμό. Οι περισσότερες αν όχι όλες καταλήγουν σε γεύματα που ουδείς γνωρίζει ποιοι παρακάθονται, πόσοι παρακάθονται και μια ποια ιδιότητα. Πολλά δε από τα έξοδα αυτών των εκδηλώσεων ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ και ΚΑΜΙΑ  ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΑ ΝΑ ΚΑΛΥΠΤΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ. 
Η θέση μου είναι ξεκάθαρη: Ο Δήμος επιβάλλεται να βοηθά όλους τους συλλόγους με ένα ποσό ανάλογα με τα μέλη τους και τις δραστηριότητες τους. Το ποσό αυτό είναι συζητήσιμο. Δεν έχει καμία υποχρέωση ο Δήμος να καλύπτει εξ ολοκλήρου ή κατά το μεγάλο ποσοστό εκδηλώσεις- πανηγύρια που διοργανώνονται έξω από το πλαίσιο που κινούνται οι εκδηλώσεις πολιτιστικού, μορφωτικού, ψυχαγωγικού χαρακτήρα. Άλλο το πανηγύρι, άλλο η διασκέδαση των Δημοτών ιδιωτικά που πληρώνουν από τη τσέπη τους και άλλο Η  ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΟΥ ΠΛΗΡΩΝΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ τα έξοδα της. 
          Θέση ξεκάθαρη και θαρραλέα. Δεν μπορεί για παράδειγμα κάποιοι να χρωστάνε στο Δήμο τεράστια ποσά σε νερό, πλατείες και να τρώνε και να πίνουν τζάμπα και ενίοτε ίσως να έχουν έσοδα από το Δήμο. Εύχομαι (χωρίς να ελπίζω) το τελευταίο να μην συμβαίνει. 
             Δεν μπορεί να μην λειτουργεί το ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟ που έχουμε προτείνει αρκετές φορές και την ίδια στιγμή να ΚΑΤΑΣΠΑΤΑΛΟΥΝΤΑΙ ΤΑ ΤΕΡΑΣΤΙΑ  ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΑ ΠΟΣΑ ΠΟΥ ΘΑ ΔΕΙΤΕ ΠΑΡΑΚΑΤΩ. Δεν μπορεί για παράδειγμα οι κάμποι να είναι εγκαταλειμμένοι στη τύχη τους. Δεν μπορεί πόλεις και χωριά να παρουσιάζουν την εικόνα που έχουν.
         Βέβαια αυτό δεν γίνεται τυχαία. Η διοργάνωση από το Δήμο των πανηγυριών αυτών ανάμεσα στους πολλούς σκοπούς της Δημοτικής Αρχής είναι να καλύψει την ανυπαρξία αναπτυξιακού έργου. Δημιουργείται θόρυβος για να καλύψει την αποτυχία τους και παράλληλα κατασπαταλούν το δημόσιο χρήμα ΣΕ ΚΑΙΡΟΥΣ ΑΠΟΛΥΤΗΣ ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗΣ ΜΕΓΑΛΟΥ ΜΕΡΟΥΣ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΩΝ. Φυσικά γίνονται για ψηφοθηρικούς λόγους.
       Φυσικά μια σειρά από τις εκδηλώσεις είναι απαραίτητες και πρέπει να γίνονται. Επιβάλλεται να γίνονται λιτά και να περνούν σωστά μηνύματα.

Αρχίζουμε την ενημέρωση σας:

ΓΕΥΜΑΤΑ
ΜΕΡΙΚΟ ΣΥΝΟΛΟ 1: = 34.181,42

Συνεχίζουμε με δαπάνες που αφορούν αναψυκτικά:
ΜΕΡΙΚΟ ΣΥΝΟΛΟ 2: = 29.103

ΜΕΡΙΚΟ ΣΥΝΟΛΟ 3: = 3.904,32

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΔΑΠΑΝΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ 2015
2015


ΜΕΡΙΚΟ ΣΥΝΟΛΟ 4: = 34.755,96

ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΟΙ ΔΑΠΑΝΕΣ ΓΙΑ  ΗΧΗΤΙΚΗ ΚΑΙ ΦΩΤΙΣΤΙΚΗ ΤΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ:
ΜΕΡΙΚΟ ΣΥΝΟΛΟ 5: = 76.347,84

Κλείνουμε το πρώτο μέρος της ενημέρωσης σας με διάφορες δαπάνες που έγιναν το 2018:
2018




ΜΕΡΙΚΟ ΣΥΝΟΛΟ 6: = 36.958,54
****************************************************
Γενικός πίνακας δαπανών για σήμερα:


ΜΕΡΙΚΟ ΣΥΝΟΛΟ 1: =34181,42
ΜΕΡΙΚΟ ΣΥΝΟΛΟ 2: =29103
ΜΕΡΙΚΟ ΣΥΝΟΛΟ 3: =3904,32
ΜΕΡΙΚΟ ΣΥΝΟΛΟ 4: =34755,96
ΜΕΡΙΚΟ ΣΥΝΟΛΟ 5: =76347,84
ΜΕΡΙΚΟ ΣΥΝΟΛΟ 6: =36958,54
ΓΕΝΙΚΟ ΣΥΝΟΛΟ: =215.251,08

****************************************************
Αγαπητοί Συνδημότες
        Οι παραπάνω δαπάνες είναι μέρος των συνολικών δαπανών που πληρώσαμε για τις εκδηλώσεις που έγιναν από το Κέντρο Μέριμνας. Την άλλη εβδομάδα θα δημοσιεύσουμε το δεύτερο μέρος του άρθρου που αφορά τις δαπάνες για τις εκδηλώσεις.
 Το συνολικό ποσό ΘΑ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΠΑΤΑΓΟ. Το ποσό ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΣΥΖΗΤΗΣΗΣ ΓΙΑ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ. Αυτό κρατήστε το. 

          Μέρα με τη μέρα το παραπάνω αίτημα για ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΙΚΟ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΕΛΕΓΧΟ του Δήμου Ακτίου- Βόνιτσας  καθίσταται αναγκαίο και επιτακτικό. 
ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ- ΣΚΕΦΤΕΙΤΕ- ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΕ
ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ. ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ.
Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ......

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ
1)-Το καλοκαίρι του 2017  έγινε στη Κουκουμίτσα μία συναυλία που τραγούδησε η κα Μελίνα Ασλανίδου  με εισιτήριο για τους Δημότες. Το Κέντρο Μέριμνας κάλυψε μέρος των εξόδων της συναυλίας.  Καλώ το Δήμαρχο κ. Αποστολάκη να απαιτήσει, οι αρμόδιοι του Κέντρου Μέριμνας να παρουσιάσουν στο Δημοτικό Συμβούλιο και στους Δημότες ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟ της συναυλίας.  
2)-Αναμένω να δω αν, κάποιος Δημοτικός Σύμβουλος, θα θέσει θέμα στο προσεχές Δημοτικό Συμβούλιο ενημέρωσης για τη συναυλία που έγινε πρόσφατα στη Βόνιτσα. 










29 σχόλια:

  1. Mιλάμε για μεγάλο φαγοπότι. Ντροπή σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μα πρεπει να ταΐσουν τα ζωάκια τους. Εκλογες έρχονται. Θα μας πεις ποσα χρηματα χαλάσαμε για την αποτυχία με τον Κιάμο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΚΩΣΤΑ ΜΕ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΑΝ ΤΑ ΝΟΥΜΕΡΑ ΒΕΒΑΙΑ ΚΑΠΟΙΟΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΙ,ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΤΑΧΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΛΟΓΟ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣ ΟΙ ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΟΣΤΟΥΠΟΤΖΕΦΡΙΟΙ ΒΟΛΕΥΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΟΙ ΔΗΜΟΤΕΣ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΤΑ ΣΟΥΒΛΑΚΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΗΧΗΤΙΚΑ.ΟΙ ΜΑΓΑΖΑΤΟΡΕΣ ΠΟΥΛΑΝΕ ΤΑ ΦΑΓΗΤΑ ΣΤΑ ΧΟΡΕΥΤΙΚΑ ΚΑΙ ΟΛΑ ΚΑΛΑ ΚΑΜΩΜΕΝΑ.ΕΓΩ ΘΕΛΩ ΝΑ ΔΩ ΤΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ ΧΩΡΙΣ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΤΙ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΘΑ ΕΙΧΑΝ.....ΞΕΧΑΣΑ ΒΕΒΑΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΤΡΑΠΕΖΟΚΑΘΙΣΜΑΤΑ ΤΑ ΠΑΤΑΡΙΑ ΠΟΥ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΤΑΛΑΙΠΩΡΟΙ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΚΟΝΟΜΑΝΕ ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΛΛΟΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. αναρωτιεμαι αν με την παραχωρηση της καθαριοτητας στον ιδιωτη ειδε κανεις κατοικος καμμια διαφορα στον δημο εκτος απο τα ενταλματα που κοβονται και τους μονιμους εργατες εδω στην κατουνα που καθονται και πληρωνονται παλιορεζιληδες εσυ Λακια συμφωνας;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. 29000€ αναψυκτικά ;;; Θα έπινε όλος ο Δήμος από 2 φαίνεται ...Μπόμπο θα σε κόψουν ...ξεφτίλα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Κυριε Κωστα για το δημοτικο ξενοδοχειο που νοικιαζει ο δημος τι λετε;Τοσοι δημαρχοι περασαν ουτε μια πορτα δεν εβαλαν ουτε σε ενα ΕΣΠΑ για βελτιωσεις.Αντιθετα το νοικιασαν σε καποιον για να το εχει μπαρ να φερνει κλαρινα και να βοσκαει αγελαδες.Οταν ο Βιτσας το εφτιαξε ηταν στολιδι και τωρα ενα μοναδικο φιλετο η ντροπη της Ζαβερδας.Καποτε εμεις απο την Αθηνα στελναμε κοσμο εκει και ηταν ολοι ευχαριστημενοι τωρα ντροπη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Επιπλέον, πληρώνουμε για να φτιάξουν το προφίλ τους καποιοι κενοδοξοι αρχομανεις με εκδηλώσεις που προσβάλλουν την νοημοσύνη μας! Έλεος πια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ο λαος παγκυρια θελει σιγα μην τον νοιαξει για τα λουτρα τρυφου τα σφαγεια το κλειστο κεντρο υγειας το νερο που δεν συνδεθηκε για το τοεβ στο καμπο για τους δρομους για τα σκατα που χυνονται στους υπονομους και οι συμβουλοι για ντορο στην αγορα ωρε ουστ παλιοζαγαρα που ματαθελετε εξουσια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Φωναξε οσο θες κωστα. Εμεις ποσα λεφτα σε πληρωνουμε απο την τσεπη μας; Παντως τον αποστολακη δε το λασπωνεις εφερε πολιτισμο στα χωρια εφετος εγιναν πραγματα που δεν ειχαν ξαναδει ποτε. Φωναξτε οσο θελετε εσεις οι συριζο-κομουνισται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Πολλα τα λεφτα ρε αθηνα τι γινετε επιτελους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Γυρίστε πίσω στο ταμείο τα χρήματα από τα εικονικά τιμολόγια. Το πάρτι τελείωσε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Την υπογραφή σας στις αποφάσεις ανάθεσης και παραλαβής θέλουν κ Αθηνά από τη Κατούνα. Τα υπόλοιπα τα κάνουν. Σας είπα φύγετε από το κέντρο. Δεν με ακούσατε. Τον ξέρω το δάσκαλο. Εχει στοιχεία που θα δημοσιεύσει όταν θέλει. Σας λέω παραιτηθείτε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Εχθές όλοι η διαπλοκή του δήμου ήταν στο θυριο ανέβηκαν να δουν μια παράσταση Θεάτρου στο Μουσείο,,,αλλά είναι τόσο πολύ η ίδιοι θέατρα που την μεγαλύτερη παράσταση την έδωσαν στην πλατεία τρώγοντας πίνοντας και τραγουδώντας,,και η ηθοποιοί του θέατρο σχολίασαν αρνητικά διότι τους άφησαν νηστικους ,εντέλει κάθισαν και έφαγαν και πλήρωσαν μόνοι τους το ποσό των 53 ευρώ και ο κύριο πρόεδρος παντελής Αποστολάκης έτρωγε ασυνείδητα όπως πάντα με τα χρυσά κουτάλια του..αυτοί είναι φίλοι μου η αλήθεια της χθεσινής παράσταση ..ντροπή και μόνο ντροπή τίποτα άλλο ντροπή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 4.14 ντροπη. Δε ντρεπεσαι να διαδιδεις τοσα ψευδη; Ξερουμε ποιος εισαι τοσα εχεις λαβει απο το δημο ντροπη σου.

      Διαγραφή
  14. Πόσο κόστισε το ψησιμο της τσιπούρας στην Πάλαιρο;;;; ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Τα τραπεζώματα δεν είναι πολιτισμός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Αυτά δεν θέλατε να μάθουμε και βάζατε τους τραμπούκους να φοβερίζουν και να βρίζουν το Κώστα. Να δούμε το συνολικό ποσό των εκδηλώσεων. Κώστα δημοσιεύσατε όλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. ΑΡΤΟ ΚΑΙ ΘΕΑΜΑ . Η ΣΑΚΟΥΛΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΗ ΓΙΑ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ , ΜΕ 50 Ή 100 Ε ΑΝΑΛΟΓΑ . ΠΑΛΙ ΤΑ ΙΔΙΑ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ . ΑΝ ΜΕ ΤΗΝ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΝ ΚΑΤΙ ΘΑ ΕΙΧΕ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Δεν έχει ξαναγίνει. Ανύπαρκτοι σύλλογοι να παρουσιάζονται ότι κάνουν εκδηλώσεις με λεφτά που εξ ολοκλήρου πληρώνει ο Δήμος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Διαπλοκή-σήψη-διαφθορά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Στον 3 53 το λετε και το ξανάλε τε για ποιο λόγο να παραιτηθεί η κυρια καρελου. Όχι δεν θα παραιτηθεί γιατι ειναι μια δραστήρια γυναικα που μπαίνει μπροστά και τρέχει και προσφέρει και εχει καταφέρει πολλα πραγματα μονη της.ποιος της ζητησε κατι και δεν έτρεξε.αντε αμεσως να παραιτηθεί.αν δεν θα έβαζε την υπογραφή της δεν θα γινόταν κιόλας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Μπράβο στο Δήμαρχο που έδωσε εξωστρεφή ώθηση και προβολή στο δήμο. Τι οφελήθηκε ο δημότης ; Η τοπική οικονομία ; Μέχρι να το καταλάβει ο περιχαρα κομένος κουμουνιστής θα του πάρει καιρό. Ήρθε η ώρα και η δημιουργία θεατρικπυ εργαστηρίου = ομάδας , όπως και με τη φιλαρμονική και τα χορευτικά του Συλλόγου Γυναικών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Για τα πανηγύρια, τη κονόμα και τις Απόκριες είστε. Τελειώσατε. Θα καθήστε στο σκαμνί πρώτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Δεν γέμισαν μόνο τη σακούλα για να κάνουν εκλογές , γέμισαν και τις τσέπες τους πολλοί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Δεν είναι μόνο αναψυκτικά. Είναι μπύρες, ουίσκι απλό, ουίσκι σπέσιαλ κλπ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. προς 5;55 Το μέλι φαίνεται είναι γλυκό για όλους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Έλα να πάρεις κ συ λιγο αλλοι τρωγανε το μέλι ετουτοι εχουν το νου τους να κάνουν δουλειες αν δεν κάνεις δουλειες περισσεύει το μέλι. Οι δουλειες η μέλι και εδω φαινετε οτι προτεραιότητα εχουν οι δουλειες οποτε δεν υπαρχει μέλι. Μην αγχωνεσε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Ε ρε βρώμα και δυσωδία από τους σχολιαστες. Ολο το αχτι τους και το φαρμακι τους. Θέλω πολύ να βρούνε τα ονόματα σας και μετά τα λέτε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο