Τετάρτη 29 Αυγούστου 2018

Φωτιά στο πλοίο «Ελ. Βενιζέλος» -Μεγάλη επιχείρηση για να σωθούν 875 επιβάτες (φωτο)

Ο αναπληρωτής υπουργός Ναυτιλίας Νεκτάριος Σαντορινιός, λίγο μετά τις 7 ανακοίνωσε μιλώντας στον ΣΚΑΪ ότι ολοκληρώθηκε η αποβίβαση των επιβατών του Ελ.Βενιζέλος.
Η φωτιά ξέσπασε στο πλοίο, πιθανότατα σε φορτηγό στο γκαράζ, λίγο πριν τα μεσάνυχτα και ενώ το πλοίο που εκτελούσε το δρομολόγιο Πειραιάς-Χανιά έπλεε ανοιχτά της Υδρας.Το πλοίο μεταφέρει 80 φορτηγά και 152 ΙΧ οχήματα.
Στους επιβάτες δόθηκε εντολή να ετοιμαστούν για εκκένωση. Μάλιστα, τα μέλη του πληρώματος μοίρασαν στους επιβάτες σωστίβια, ενώ κατέβασαν και τη μεγάλη σωστική λέμβο. Ωστόσο, η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο και στις 02:30 τη νύχτα και το πλοίο ξεκίνησε την επιστροφή του στον Πειραιά.

Το πλοίο, στο οποίο υπήρχαν 875 επιβάτες επέστρεψε στον Πειραιά 4 με 5 ώρες αργότερα, στις 4 τα ξημερώματα, και γύρω στις 04:40 τα ξημερώματα ξεκίνησε η αποβίββαση των επιβατών σιγά σιγά και οργανωμένα, με τη βοήθεια κλιμακοφόρων πυροσβεστικών οχημάτων και ανδρών της ΕΜΑΚ που οδηγούν τους επιβάτες εκτός του πλοίου από το πλαϊνό μέρος του «Ελευθέριος Βενιζέλος». Η αποβίβαση γινόταν και από δεύτερη έξοδο, από την πίσω πλευρά.

Επειδή η φωτιά δεν έχει σβήσει ακόμη, το πλήρωμα έλαβε την απόφαση η αποβίβαση να γίνει από το πλάι και από από την πίσω πλευρά, αλλά όχι ως συνήθως. Μάλιστα, τα μέλη του πληρώματος διένειμαν στους επιβάτες μάσκες για να τις χρησιμοποιήσουν στην αποβίβαση για τους καπνούς που έβγαιναν από το πλοίο.
Σύμφωνα με πληροφορίες, όσοι επιβάτες απεγκλωβίζονταν, μεταφέρονταν άμεσα με πούλμαν του ΟΛΠ στην πύλη Ε3 με εντολή της πλοιοκτήτριας εταιρείας, ώστε να επιβιβαστούν σε πλοίο που έχει μισθώσει η ΑΝΕΚ για να ξεκινήσει εκ νέου το ταξίδι τους με προορισμό τα Χανιά.


 https://www.aftodioikisi.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο