Πέμπτη 30 Αυγούστου 2018

Στο πλευρό των 71 μεταναστών ο Δήμος Μεσολογγίου – Δύο εγκυμονούσες και ένα παιδί στο νοσοκομείο (ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ)


Στο ΔΑΚ Μεσολογγίου φιλοξενούνται προσωρινά οι 71 μετανάστες που περισυλλέγησαν από το Λιμεναρχείο Μεσολογγίου σήμερα τις πρωινές  ώρες από σκάφος που έπλεε ανοικτά των εκβολών του Ευήνου, μετά την σύλληψη των δυο  διακινητών.

Για το περιστατικό ενημερώθηκε άμεσα από το Λιμενάρχη Μεσολογγίου ο Δήμαρχος Ιερής Πόλης Μεσολογγίου Νίκος Καραπάνος, συντονίζοντας τις πρώτες ενέργειες για την μεταφορά των μεταναστών σε ασφαλή χώρο. Με τον συντονισμό του Προέδρου της Κοινωφελούς Επιχείρησης Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Πολιτισμού Αναστάσιου Σκαρμούτσου, οι 71 Ιρακινοί και Σύριοι μεταφέρθηκαν σε χώρο του Δημοτικού Αθλητικού Κέντρου, ενώ παράλληλα τους προσφέρθηκε νερό, φαγητό και πρώτες βοήθειες όπου απαιτήθηκε από νοσηλευτές και κοινωνικούς λειτουργούς του Δήμου.
Μεταξύ των μεταναστών βρίσκονται 9 παιδιά και 8 γυναίκες, δυο εξ αυτών σε κατάσταση εγκυμοσύνης που μεταφέρθηκαν για προληπτικούς λόγους στο νοσοκομείο Μεσολογγίου. Σοβαρότερη κρίθηκε η κατάσταση ενός ακόμη παιδιού που νοσηλεύεται σε νοσοκομείο της Πάτρας. Στο νοσοκομείο Μεσολογγίου μεταφέρθηκαν πριν λίγο 3 ακόμη άτομα για παροχή πρώτων βοηθειών.
Σε δήλωσή του, ο Λιμενάρχης Μεσολογγίου Νεκτάριος Μελιάδης αναφέρει πως ο Δήμαρχος και ο Δήμος Ιερής Πόλης Μεσολογγίου με τις υπηρεσίες του, ανταποκρίθηκαν και κινητοποιήθηκαν άμεσα για την υποστήριξη της έκτακτης κατάστασης, προσφέροντας στέγη, σίτιση και ιατροφαρμακευτική κάλυψη. Οι 71 μετανάστες θα παραμείνουν έως ότου ολοκληρωθούν οι διαδικασίες καταγραφής από τις αρμόδιες αρχές.






1 σχόλιο:

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο