Παρασκευή 27 Ιουλίου 2018

Η εορτή της Μεγαλομάρτυρος Αγίας Παρασκευής στην Πάλαιρο -ΦΩΤΟ




        Με κάθε εκκλησιαστική λαμπρότητα καθώς και με την συμμετοχή πλήθους πιστών ολοκληρώθηκαν οι εορταστικές εκδηλώσεις του Ιερού Ναού Αγίας Παρασκευής Παλαίρου για την εορτή της Αγίας οσιοπαρθενομάρτυρος Παρασκευής στην Ιερά Μητρόπολη Αιτωλίας και Ακαρνανίας.
        Οι λατρευτικές εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν στις 25 και 26 Ιουλίου 2018 στην Πάλαιρο του δήμου Ακτίου-Βόνιτσας.............



         Την παραμονή της εορτής τελέστηκε Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας προεξάρχοντος του πρωτοπρεσβυτέρου π. Κων/νου Καλαιτζή και τον θείο λόγο κήρυξε ο αιδεσιμότατος πρωτοπρεσβύτερος και εφημέριος του Ιερού Ναού π. Κων/νος Γατσούλης, αναφερόμενος στον βίος της μεγαλομάρτυρος Παρασκευής. 
          Το Σάββατο το πρωί τελέστηκε η ακολουθία του Όρθρου και στην συνέχεια η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία κατά την οποία προεξείχε ο αρχιερατικός επίτροπος Βονίτσης, πρωτοπρεσβύτερος π. Χρήστος Βέττας. Τις ιερές ακολουθίες πλαισίωσαν ψαλμωδίες από κλιμάκιο της Ομοσπονδίας Ιεροψαλτών Ελλάδος υπό την διεύθυνση του πρωτοψάλτου και καθηγητού κ. Δημητρίου Κάρμα πλαισιούμενος από τον Εμμανουήλ Λιλιόπουλο, Δημήτριο Λιλιόπουλο και Νικόλαο Λιλιόπουλο. Αριστερά έψαλλε ο Λαμπαδάριος του Ιερού Ναου κ. Θεόδωρος Φραδέλος. 
          Το απόγευμα της εορτής στον Ιερό Ναό τελέστηκε μεθέορτος Εσπερινός και αμέσως μετά ακολούθησε η Ιερά Λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος και των Ιερών Λειψάνων της Αγίας Παρασκευής υπο βροχη, αλλα με πλήθος πιστών να την συνοδεύουν σε κεντρικούς δρόμους της Παλαίρου προεξάρχοντος και ομιλούντος του ιεροκήρυκος της Ιεράς Μητροπόλεως Αρχιμ. π. Νεκταρίου Τριάντη
      Την λιτανευτική πομπή συνόδευε η φιλαρμονική της Βόνιτσας, νεαρα παιδιά του Πολιτιστικού Συλλόγου Παλαίρου ‘’ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ‘’, αλλά και ο εντυπωσιακός Σύλλογος Φίλων Ιστορίας και Αναπαράσταση αυτής Γιαννιτσών με τις εκθαμβωτικές παραδοσιακές φορεσιές του.












Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο