Δευτέρα 2 Ιουλίου 2018

Δυτική Ελλάδα: Συνελήφθησαν δύο άνδρες για αρχαιοκαπηλεία και οπλοκατοχή (ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ)


Συνελήφθησαν στην Κάτω Αχαΐά του Νομού Αχαΐας, από αστυνομικούς του Τμήματος Πολιτιστικής Κληρονομιάς και Αρχαιοτήτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, δύο (2) ημεδαποί ηλικίας 45 και 75 ετών, για παράνομη κατοχή αρχαίων κινητών μνημείων και οπλοκατοχή.
Σε βάρος τους σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία, η οποία αφορά σε παραβάσεις των διατάξεων της νομοθεσίας για την προστασία των αρχαιοτήτων και εν γένει της πολιτιστικής κληρονομιάς καθώς και του Νόμου περί όπλων.

Ειδικότερα, μετά από διερεύνηση πληροφοριών σχετικά με την παράνομη διακίνηση αρχαιολογικών ευρημάτων από δύο (2) ημεδαπούς στις περιοχές Αχαΐας και Ηλείας, εντοπίστηκαν οι ανωτέρω και πιστοποιήθηκε η εγκληματικής τους δράση.
Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σε χώρους καθώς και στην οικία τους στη ανωτέρω περιοχή, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
Ξύλινη εικόνα που απεικονίζει την «Γέννηση της Θεοτόκου» διαστάσεων 41Χ32 εκ., μεταβυζαντινής τεχνοτροπίας.
Ξύλινη εικόνα που απεικονίζει τον «Ιησού Χριστό» με Αρχιερατική ενδυμασία διαστάσεων 52Χ41 εκ., χρονολογούμενη στον 18ο αιώνα, μεταβυζαντινής τεχνοτροπίας.
Ξύλινη εικόνα που απεικονίζει την «Παναγία δεόμενη» διαστάσεων 50Χ39 εκ., μεταβυζαντινής τεχνοτροπίας.
Επίσης κατασχέθηκαν ένας ανιχνευτής μετάλλων, χάρτης με σημειώσεις, έξι καραμπίνες, πιστόλι κρότου λάμψης και πλήθος αβολίδωτων φυσιγγίων. Διευκρινίζεται ότι οι κατασχεθείσες εικόνες, επεδείχθησαν σε αρχαιολόγο της Εφορείας Αρχαιοτήτων Αχαΐας, ο οποίος αποφάνθηκε ότι πρόκειται για κινητά μνημεία που εμπίπτουν στις προστατευτικές διατάξεις της νομοθεσίας «για την προστασία των αρχαιοτήτων και εν γένει της πολιτιστικής κληρονομιάς», σημαντικής αρχαιολογικής αξίας.
Οι συλληφθέντες, οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πατρών ο οποίος τους παρέπεμψε στον Ανακριτή.



http://sinidisi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο