Παρασκευή 6 Ιουλίου 2018

Δυτική Ελλάδα: «Κούρεμα» 78% σε δάνειο πενταμελούς οικογένειας

Ακόμα μια απόφαση «ανάσα» για δανειολήπτη πενταμελούς οικογένειας από την ευρύτερη περιοχή του Πύργου, έλαβε το Ειρηνοδικείο της πόλης προστατεύοντας την κύρια κατοικία του, περικόπτοντας κατά 78% συνολικές οφειλές προς τις Τράπεζες ύψους 122.196 ευρώ! Ένα γενναίο «κούρεμα» καθώς μετά τη διαγραφή ποσού 95.069 ευρώ, η πενταμελής οικογένεια με τα τρία ανήλικα τέκνα, μπορεί να ζήσει αξιοπρεπώς με το εισόδημα των 1000 ευρώ από την σύνταξη του πατέρα.

Ο οφειλέτης, συνταξιούχος του δημοσίου με τρία ανήλικα τέκνα, είχε υποβάλλει αίτηση υπαγωγής στο «Νόμο Κατσέλη» καθώς με μηνιαία σύνταξη 1000 ευρώ αδυνατούσε να ανταποκριθεί στις δανειακές του υποχρεώσεις που ανέρχονταν στο ποσό των 122.196 ευρώ μεταξύ των οποίων και οφειλές από στεγαστικό δάνειο με το οποίο είχε κατασκευάσει την κύρια κατοικία του.
Το Ειρηνοδικείο Πύργου, με την απόφαση του, διέταξε την καταβολή συνολικού ποσού 27.426,40 ευρώ προς όλες τις τράπεζες, ποσό το οποίο όρισε να αποπληρωθεί σε χρονικό διάστημα 22 ετών (108 ευρώ για δύο χρόνια και 101 ευρώ για 20 χρόνια), ενώ ταυτόχρονα προστάτευσε από την εκποίηση και από οποιοδήποτε μέτρο αναγκαστικής εκτέλεσης την κύρια κατοικία του οφειλέτη καθώς και άλλου αγροτικού ακινήτου που είχε στην κυριότητά του.
Με την παραπάνω απόφαση έγινε οριστική διαγραφή οφειλών σε ποσοστό 78% (ΣΥΝΟΛΙΚΟ ΠΟΣΟ ΔΙΑΓΡΑΦΗΣ: 95.069,60 ΕΥΡΩ), γεγονός το οποίο επιτρέπει πλέον σε μια πενταμελή οικογένεια να ζήσει όσο πιο αξιοπρεπώς γίνεται, καλύπτοντας τις στοιχειώδεις βιοτικές της ανάγκες αλλά και τις εκπαιδευτικές ανάγκες των τέκνων της.
Ο Πληρεξούσιος Δικηγόρος του αιτούντος οφειλέτη κ. Νικόλαος Θ. Λαϊνόπουλος μας είπε ότι «πρόκειται για μια ακόμα σημαντική απόφαση που εκδίδεται στα πλαίσια της ρύθμισης οφειλών του Ν. 3869/2010 (Νόμος Κατσέλη), η οποία πραγματικά ανακουφίζει ένα πρόσωπο που είδε τα εισοδήματά του κατά τη τελευταία οκταετία και συγκεκριμένα τη σύνταξη που ελάμβανε που αποτελούσε και αποτελεί το μοναδικό εισόδημα ολόκληρης της οικογένειας, αφού η σύζυγος παρά τις μεγάλες προσπάθειες που έκανε παραμένει άνεργη επί σειρά ετών, να συρρικνώνεται σε δραματικό βαθμό, με αποτέλεσμα να υποβαθμίζεται το βιοτικό επίπεδο της οικογένειας και ταυτόχρονα να υποχρεούται να εξοφλήσει δόσεις δανείων για δανειακές υποχρεώσεις που είχε αναλάβει σε τελείως διαφορετικές χρονικές περιόδους και συγκεκριμένα όταν ακόμα ο μισθός του πριν τη συνταξιοδότησή του ανερχόταν τουλάχιστον στο ποσό των 1.500 ευρώ.
Η επιλογή προσφυγής στο συγκεκριμένο Νόμο αποτελεί μια σίγουρη σανίδα σωτηρίας για ανθρώπους που πραγματικά έχουν υποστεί σοβαρή μείωση του εισοδήματός του από το χρόνο λήψης των δανείων και ανάληψης συγκεκριμένων δανειακών υποχρεώσεων, τις οποίες μάλιστα εξυπηρετούσαν κανονικότατα επί σειρά ετών, μέχρι που βρέθηκαν σε πλήρη οικονομική αδυναμία, μετά την περικοπή μισθών και συντάξεων ή και την απόλυσή τους, ως συνέπεια της οικονομικής κρίσης που έπληξε τη χώρα. Όλα αυτά βέβαια αποτελούν ζητήματα που θα πρέπει να αποδειχθεί ότι αποτέλεσαν πράγματι απρόβλεπτα και έκτακτα γεγονότα που συνέβαλλαν αποφασιστικά στην περιέλευση ενός προσώπου σε μόνιμη και αντικειμενική αδυναμία πληρωμής».
Πηγή: Εφημερίδα Πρωινή

3 σχόλια:

  1. Την απόφαση θέλουμε να δούμε. Γιατί αλλιώς είναι παραμύθι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Την απόφαση θέλουμε να δούμε. Αλλιώς είναι παραμύθι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΜΕ ΤΙ ΕΓΙΝΕ Ο ΚΟΥΡΟΣ ΜΕ ΚΟΥΡΟΨΑΛΙΔΟ Η ΜΕ ΤΗ ΨΙΛΗ ΜΗΧΑΝΗ; ΑΥΤΟΙ ΚΟΝΤΕΥΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΝ ΜΕ ΤΑ ΚΙΛΑ ΠΟΥ ΕΙΜΑΣΤΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο