Πέμπτη 26 Ιουλίου 2018

Εκείνοι που φεύγουν: Ιωάννης Θεοδ. Καραγιάννης, ετών 61

Του κ. Νίκου Θωμά Νταή
σ. Συμβολαιογράφου

     Με συντριβή καρδιάς, δάκρυα, λυγμούς και κλάματα, αποχαιρέτισαν σήμερα, η χαροκαμένη μάνα του, η γυναίκα του, τα δυο παιδιά του, τα αδέλφια του και οι λοιποί συγγενείς και φίλοι του, τον αγαπημένο τους Γιάννη Καραγιάννη, που έφυγε πρόωρα στη ηλικία των 61 ετών, αφού επί 26 ημέρες, στην Εντατική Κλινική του Νοσοκομείου Αγρινίου, δεν κατάφερε να αποφύγει το μοιραίο.
           Πλήθος κόσμου είχε συρρεύσει στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου Μύτικα, για τον τελευταίο αποχαιρετισμό του αγαπητού σε όλους μας Γιάννη. Ζωντανή η παρουσία των Ζαβιτσάνων (Αρχοντοχωριτών) από το χωριό της καταγωγής των Καραγιαννέων, των Μυτικιωτών, αλλά και των χωριών της ευρύτερης περιοχής μας..........


        Γιατί ο Γιαννάκης Καραγιάννης, όπως τον φωνάζαμε και τον ξέραμε όλοι μας, ήταν ένας απλός, χαρούμενος, γελαστός, αυθόρμητος, αθώος και με πηγαίο χιούμορ άνθρωπος, που σε έκανε να γελάσεις και που με κόπο ιδρώτα και μόχθο, μαζί με την γυναίκα του Ντίνα, μεγάλωσαν και μόρφωσαν επαγγελματικά το γιο τους Θεόδωρο, ενώ η κοπέλα τους Βασιλική είναι φοιτήτρια και σπουδάζει στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (πρώην ΑΣΟΕ). Μια ζωή με τα αδέλφια του, τον Κώστα και τον Φώτη, σκαρφαλωμένοι στις πλαγιές, στα τσουγκάνια και τα βράχια του «Δρυμώνα», της «Σκασμάδας» και του «Αγριλιά», έβοσκαν νύχτα και μέρα τα γιδοπρόβατα τους και τα άλλα ζωντανά τους.
          Εκεί ψηλά στις πλαγιές αυτές έζησαν, κόπιασαν και μόχθησαν τρεις κτηνοτροφικές οικογένειες Καραγιαννέων, από ότι έχω ακούσει και θυμάμαι ο ίδιος! Οι αείμνηστοι: ο παππούς του μπάρμπα Νάκος (Ιωάννης) με την γυναίκα του Χαρίκλεια (σαν αρχαίοι Έλληνες). Τα παιδιά τους, οι γονείς του Γιάννη, Θοδωράκης με τη γυναίκα του Βασιλική, του μπάρμπα Ζώη Σκαρογιάννη, που μεγάλωσαν με αντίξοες συνθήκες 5 παιδιά, τις κοπέλες τους, τη Σάσα, ήδη σύζυγο Πάνου Μπουλιέρη και Αθανασία, ήδη σύζυγο Δήμου Πεταλιά, που πάντρεψαν και αποκατέστησαν και τα αγόρια τους Γιάννη, Κώστα, και Φώτη. Ο θείος του Γιάννη, Δημήτριος (Τάκης Καραγιάννης), που μαζί με την εργατική θαρραλέα και τολμηρή Τρικαλινή γυναίκα του την Πέπη, πάντρεψαν και αποκατέστησαν και αυτοί τις δυο κοπέλες τους.
        Αυτά τα λίγα λόγια, σαν ανάμνηση, για την οικογένεια των Καραγιαννέων του Ζαβιτσάνικου «Δρυμώνα»! Γη ποτισμένη με ιδρώτα!

         Κοιμήσου, αγαπητέ Γιάννη, ήσυχος δίπλα στην αγκαλιά του πατέρα σου αείμνηστου Θοδωράκη, ήσυχος και ήρεμος τον αιώνιο ύπνο, χωρίς πόνους, κούραση, άγχος και βασανιστικές σκέψεις! Τα γλυκά και τραγουδιστά κουδουνίσματα από τα κυπριά των αχώριστων συντρόφων σου αιγοπροβάτων και αγελάδων, θα σε νανουρίζουν και θα κάνουν πιο γλυκό, ήρεμο και γαλήνιο τον ύπνο σου! Ο Κώστας και ο Φώτης και η οικογένεια σου, θα συνεχίσουν την οικογενειακή σας παράδοση και με τα σφυρίγματα τους και με τα γαβγίσματα των σκυλιών σας, δεν θα αφήσουν τους λύκους και τα άλλα αγρίμια να ρημάξουν τα κοπάδια σας και τον ιστορικό «Δρυμώνα», με τον αρχαίο Ναό της θεάς Αρτέμιδας!
          Απόψε, Γιάννη, στον «Δρυμώνα», στην «Σκασμάδα» και στον «Αγριλιά», θα πέσει γρήγορα το σκοτάδι! Τα σκυλιά θα κλαίνε όλη τη νύχτα με τα γοερά γαβγίσματα τους, τα γιδοπρόβατα θα βελάζουν και τα βόδια και οι αγελάδες θα μουγκρίζουν με ουρλιαχτά, αποζητώντας το αφεντικό τους, τον γλυκομίλητο Γιάννη. Τα αγριοπούλια και ο γκιώνης θα κλαίνε και αυτά τον πρόωρο και άδικο χαμό σου!

Αξέχαστη η μνήμη σου αγαπητέ Γιάννη Καραγιάννη! 

Μύτικας 24 Ιουλίου2018

Νίκος Θωμά Νταής
σ. Συμβολαιογράφος

3 σχόλια:

  1. Κ.Ν.Νταη για αλλη μια φορα μας συγκινησατε καλο παραδεισο στον φιλο μας Γιαννακη!!! Οι οικογενειες μας συμπορευτηκαν μαζι τα δυσκολα χρονια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλό παράδεισο στον Γιαννάκη συλλυπητήρια στην οικογένεια του ο θεός να τους δίνει κουράγιο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλό παράδεισο στον Γιαννάκη συλλυπητήρια στην οικογένεια του ο θεός να τους δίνει κουράγιο

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο