Πέμπτη 5 Ιουλίου 2018

Ιατροδικαστής για Δώρα Ζέμπερη: Ο δράστης την μαχαίρωσε 14 φορές στην καρδιά

Στις 12 Ιουλίου θα συνεχιστεί στο Πρωτοβάθμιο Κακουργιοδικείο, η δίκη για την δολοφονία της 32χρονης εφοριακού Δώρας Ζέμπερη, με την σημερινή ,πρώτη, μέρα της διαδικασίας να σημαδεύεται από την οργή των συγγενών του θύματος και τον κίνδυνο να λιντσάρουν τον 58χρονο κατηγορούμενο.

Στο δικαστήριο, που συνεδρίασε με δρακόντεια μέτρα ασφάλειας, κατέθεσαν οι γονείς και τα αδέλφια της 32χρονης οι οποίοι αναφέρθηκαν στην Δώρα και στην ακαταπόνητη προσπάθεια της να στηρίξει οικονομικά την οικογένεια της. Η μητέρα αναφέρθηκε στα χρέη "που δημιούργησε" ο πρώην σύζυγος της τα οποία μετά τον χωρισμό της μαζί του ,προσπαθούσε να εξοφλήσει η Δώρα. Η γυναίκα είπε πως θα ήθελε να "πληρώσει με το ίδιο νόμισμα" τον κατηγορούμενο, ενώ οργισμένη ανέφερε πως δεν μπορεί να πιστέψει πως "αυτός ο αλήτης" μαχαίρωσε δεκατέσσερις φορές "για ένα κινητό και 5 ευρώ".
Στην σφοδρότητα των χτυπημάτων που είδε στο άψυχο κορμί της Δώρας Ζέμπερη, αναφέρθηκε στην κατάθεση του ο ιατροδικαστής, κάνοντας λόγο για 14 χτυπήματα και θάνατο ακαριαίο.
«Σας έκανε κάτι εντύπωση;» ρώτησε τον μάρτυρα ο εισαγγελέας της έδρας.
«Η πολλαπλότητα των κακώσεων που δείχνει μένος» είπε ο ιατροδικαστής, υποστηρίζοντας ότι δείχνουν ανθρωποκτόνο πρόθεση.

Ο αδελφός και η αδελφή της εφοριακού αναφέρθηκαν σε ανησυχία που είχε η 32χρονη το διάστημα πριν δολοφονηθεί , λόγω επαγγελματικών θεμάτων και επανέλαβαν πως ουσιαστικά αυτή στήριζε την οικογένεια μετά το διαζύγιο των γονιών τους.
Ο προϊστάμενος της Δώρας στην ΔΟΥ που εργαζόταν, κατέθεσε στο Δικαστήριο πως οι περισσότερες υποθέσεις που χειριζόταν η 32χρόνη ήταν απλές και τόνισε πως : «Θεωρώ ότι δεν υπήρχαν απειλές για υποθέσεις που χειριζόταν, γιατί αν συνέβαινε κάτι τέτοιο σίγουρα θα μου το είχε πει».
Στο δικαστήριο κατέθεσαν επίσης η πραγματογνώμονας της ΕΛΑΣ, αλλά και ο τεχνικός σύμβουλος της οικογένειας του θύματος σχετικά με το θέμα που έχει προκύψει ως προς την ύπαρξη ή μη γενετικού υλικού τρίτου, άγνωστου, προσώπου στα ευρήματα στον χώρο του εγκλήματος. Η αστυνομικός υποστήριξε ότι τα "δείγματα βιολογικού υλικού στις χαρτοπετσέτες που εντοπίστηκαν πλησίον του τόπου της δολοφονίας ανήκουν στον κατηγορούμενο", συμπλήρωσε πως τα υπόλοιπα μίγματα υλικού "ποσοτικά και ποιοτικά δεν θεωρούνται αξιοποιήσιμα".

Τι καταγγέλλει η μητέρα της Δώρας Ζέμπερη

Για τον καθ'ομολογίαν δολοφόνο η μητέρα της Δώρας Ζέμπερη δήλωσε:
"Είναι Σατανάς! Με ποιο δικαίωμα αφαίρεσε τη ζωή του παιδιού μου; Δεν το είχε ενοχλήσει το παιδί μου. Το παιδί μου ήταν άγγελος και άγγελος και εδώ και άγγελος στον ουρανό." 
Ακόμη, κάνει λόγο για επιθέσεις που έχει δεχθεί η ίδια στο νεκροταφείο, καταγγέλλοντας ότι την χτύπησε ο παπάς του νεκροταφείου γιατί τον ρώτησε επίμονα "γιατί δεν κάλεσε έγκαιρα ασθενοφόρο και για ποιο λόγο της είχε ζητήσει να πάνε για καφέ λίγες μέρες νωρίτερα":
"Έχω δεχτεί επίθεση από το νεκροταφείο. Δεν τολμάω να πάω ούτε στο μνήμα του παιδιού μου, με ειρωνεύονται, με περιγελούν, μου έχουν φέρει δυο φορές αστυνομία και μου όρμηξε ο παπάς και με χτύπησε. εν τολμάω να πάω ούτε στο μνήμα του παιδιού μου, με ειρωνεύονται, με περιγελούν, μου έχουν φέρει δυο φορές αστυνομία και μου όρμηξε ο παπάς και με χτύπησε. Τον πείραξε ότι του είπα γιατί δεν κάλεσε ασθενοφόρο έγκαιρα, δεν βγήκε που φώναζε το παιδί μου «βοήθεια» και γιατί είχε ζητήσει από το παιδί μου να πάει για καφέ μαζί του όταν ήταν ζωντανή.
 https://www.dikaiologitika.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο