Τετάρτη 13 Ιουνίου 2018

Τι αλλάζει στη διαδικασία επιλογής οικογενειακών ιατρών (ΦΕΚ)

Σε ΦΕΚ δημοσιεύτηκε τροποποίηση και αντικατάσταση σχετικής Απόφασης του Υπουργού Υγείας και του Αναπληρωτή Υπουργού Υγείας με θέμα: «Καθορισμός του τρόπου και της διαδικασίας επιλογής οικογενειακών ιατρών προκειμένου να συμβληθούν με τον Εθνικό Οργανισμό Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ) καθώς και του τρόπου και του περιεχομένου των παρεχόμενων υπηρεσιών».

Ο ΕΟΠΥΥ εκδίδει πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος προκειμένου να συνάπτει συμβάσεις με οικογενειακούς ιατρούς, ο αριθμός των οποίων θα προκύπτει κάθε φορά με βάση τις επικαιροποιημένες καταστάσεις του προσωπικού κάθε Τομέα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (Το.Π.Φ.Υ.) εκάστης Υγειονομικής Περιφέρειας, ανά Δημοτική Ενότητα, Περιφερειακή Ενότητα και σύμφωνα με την παρ. 2 του άρθρου 11 του ν. 4486/2017, με διάρκεια ενός έτους και δυνατότητα παράτασης έως και 2 φορές.
Τα προσόντα επιλογής είναι τα ακόλουθα: i. Πτυχίο ή δίπλωμα Ιατρικής της ημεδαπής ή της αλλοδαπής. ii. Αντίγραφο άδειας ή βεβαίωσης άσκησης ιατρικού επαγγέλματος και απόφαση χρήσης τίτλου ειδικότητας. iii. Τίτλος ιατρικής ειδικότητας. iv. Βεβαίωση εκπλήρωσης υποχρεωτικής υπηρεσίας υπαίθρου ή νόμιμης απαλλαγής. ν. Αποδεικτικό ή πιστοποιητικό εγγραφής οικείου Ιατρικού Συλλόγου της χώρας. νi. Άδεια ή βεβαίωση λειτουργίας ιδιωτικού ιατρείου στην ελληνική επικράτεια.
Οι ενδιαφερόμενοι θα συμπληρώσουν και θα υποβάλουν την ηλεκτρονική αίτηση συμμετοχής τους αποκλειστικά μέσω του διαδικτυακού τόπου, ο οποίος θα ορισθεί στην πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος, σύμφωνα με τις οδηγίες και τους όρους που θα προβλέπονται σε αυτήν.
Δείτε περισσότερα παρακάτω:

 http://www.aftodioikisi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο