Τετάρτη 20 Ιουνίου 2018

Έλληνες Στρατιωτικοί: «Υποψία εγκλήματος» βλέπουν τώρα οι Τούρκοι (βίντεο)

Για ενδεχόμενο δόλου στις ενέργειες των δύο ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Αδριανούπολη έκανε λόγο ανοιχτά ο τούρκος εισαγγελέας, ουσιαστικά εγείροντας ανησυχίες ότι οι τουρκικές Αρχές μπορεί να δώσουν νέα διάσταση στην υπόθεση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά την σημερινή εξέταση του τέταρτου αιτήματος για αποφυλάκιση του Άγγελου Μητρετώδη και του Δημήτρη Κούκλατζη ο εισαγγελέας σημείωσε πως η είσοδός τους σε τουρκικό έδαφος είναι ύποπτη καθώς, ως επαγγελματίες στρατιωτικοί, θα έπρεπε να έχουν στοιχειώδη αίσθηση προσανατολισμού.
Αναφορικά με το σκεπτικό της απόφασης, έπειτα από αξιοποίηση των στοιχείων στους φακέλους τους υποδεικνύουν «την παρουσία ισχυρής υποψίας εγκλήματος (ενδεχόμενος δόλος) με την είσοδό τους σε απαγορευμένη στρατιωτική ζώνη», σύμφωνα με την απόφαση του δικαστηρίου:
Ειδικότερα, η απόφαση του δικαστηρίου αναφέρει:
«Μετά την εξέταση των δηλώσεων των συνηγόρων των υπόπτων και των δηλώσεων και των φακέλων των ίδιων υπόπτων κατά την ακροαματική διαδικασία, αποφασίζεται η συνέχιση της κράτησης των υπόπτων, καθώς σύμφωνα με τα στοιχεία που περιέχονται στους φακέλους, έπειτα και από την αξιολόγηση των σχετικών εγγράφων, υποδεικνύουν την παρουσία ισχυρής υποψίας εγκλήματος με την είσοδό τους σε απαγορευμένη στρατιωτική ζώνη. Λόγω του ότι δεν υπάρχει μόνιμη κατοικία τους στην Τουρκία, καθώς και το ότι είναι πολίτες μιας ξένης χώρας, στοιχειοθετούν βάσιμες υποψίες διαφυγής τους. Παράλληλα, λόγω της εξέτασης ακόμη του ψηφιακού υλικού, είναι πιθανό να αλλάξει το αδίκημα, λαμβάνοντας υπόψη ότι οι στρατιώτες διέπραξαν το αδίκημα εν ώρα υπηρεσίας. Λόγω του γεγονότος ότι το ανώτατο όριο της ποινής που προβλέπεται για το συγκεκριμένο αδίκημα είναι 5 έτη, στην παρούσα φάση κρίνεται σκόπιμη η συνέχιση της κράτησής τους και οι όροι αυτής, κάνοντας αποδεκτό το αίτημα του εισαγγελέα της Αδριανούπολης».
Από την πλευρά τους, σύμφωνα με πληροφορίες, οι δύο στρατιωτικοί επανέλαβαν λακωνικά τις προγενέστερες καταθέσεις τους. «Δεν είχαμε σκοπό να κάνουμε κάποιο έγκλημα», δήλωσε ο Μητρετώδης. «Δεν είχαμε δόλο», είπε ο Κούκλατζης.
Νέες φωτογραφίες των δύο ανδρών, να οδηγούνται σιδηροδέσμιοι στο δικαστήριο, έδωσαν σήμερα στην δημοσιότητα τουρκικά μέσα.
Παρά την σταθερή σταθερή στάση των δύο στρατιωτικών, υπάρχουν πληροφορίες πως οι τούρκοι πραγματογνώμονες εξετάζουν σταθερά ψηφιακά δεδομένα από τα κινητά τηλέφωνα των δύο ανδρών και δεν αποκλείεται να προσάψουν περαιτέρω κατηγορίες.
Το αίτημα αποφυλάκισης των δύο Ελλήνων απορρίφθηκε, ενώ έχουν συμπληρώσει πλέον 111 ημέρες κράτησης.
Το κατηγορητήριο δεν έχει ακόμα οριστικοποιηθεί ούτε έχει οριστεί δικάσιμος, παρά τις πιέσεις της Αθήνας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης για ταχεία απευλευθέρωσή τους.
Το επόμενο αίτημα αποφυλάκισης μπορεί να κατατεθεί τον επόμενο μήνα, δηλαδή μετά τις προεδρικές και βουλευτικές εκλογές της 24 Ιουνίου.

 www.aftodioikisi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο