FaceBook

Κυριακή, 10 Ιουνίου 2018

«Φωτιά» οι αυξήσεις των διοδίων στην Εγνατία - Ελεύθερη διέλευση σε ανέργους

Ο νέος τρόπος υπολογισμού με βάση τη χιλιομετρική απόσταση που προβλέπει η κοινή υπουργική απόφαση που δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ για τη νέα εμπορική πολιτική αυξάνει τα διόδια από 0,03 σε 0,05 ευρώ ανά χιλιόμετρο για τα Ι.Χ. αυτοκίνητα (αύξηση 66%).

Ωστόσο σε συγκεκριμένους σταθμούς διοδίων όπως στα Μάλγαρα οι αυξήσεις φτάνουν στα 150%. Ο συγκεκριμένος σταθμός- ένας σταθμός με μεγάλη διέλευση οχημάτων, έχει ζώνη χρέωσης 59,7 χιλιομέτρων, με αποτέλεσμα το ύψος του κομίστρου να εκτινάσσεται από το 1,20 ευρώ σήμερα στα 2,98 ευρώ.
Η έκδοση της ΚΥΑ ήταν ένα από τα προαπαιτούμενα για την ολοκλήρωση της τέταρτης αξιολόγησης και για την προώθηση του διαγωνισμού παραχώρησης του οδικού άξονα που βρίσκεται σε εξέλιξη από το Ταμείο Ιδιωτικοποιήσεων (ΤΑΙΠΕΔ).
Εκτός από τις μεγάλες αυξήσεις στις τιμές των διοδίων, η ΚΥΑ προβλέπει πως από 1η Ιανουαρίου 2019 καταργείται κάθε απαλλαγή από την πληρωμή διοδίων, με την εξαίρεση των ανέργων οι οποίοι θα διέρχονται δωρεάν, όταν δείχνουν την κάρτα ανεργίας. Οπως αναφέρει «Κάθε απαλλαγή ή εξαίρεση καταβολής διοδίων τελών στην Εγνατία Οδό και στους καθέτους άξονες αυτής, πλην των αναφερομένων στην παράγραφο 1 καταργείται και παύει να ισχύει από την 01-01-2019.»
Εξαιρούνται τα επιβατικά οχήματα ιδιωτικής χρήσης που ανήκουν κατά κυριότητα σε ανέργους και χρησιμοποιούνται από αυτούς. Οι άνεργοι θα πρέπει να επιδεικνύουν την κάρτα ανεργίας, η οποία θα πρέπει να βρίσκεται σε ισχύ κατά τη διέλευση από τον σταθμό διοδίων.
Για το ύψος των διοδίων, στην απόφαση αναφέρεται ότι για τον σταθμό Παμβώτιδα, το μήκος καθορίζεται σε 39,7 χιλιόμετρα με χρέωση 1,98 ευρώ (από 1,20 ευρώ σήμερα), για το Μαλακάσι σε 48,1 χιλιόμετρα με χρέωση 2,40 ευρώ (από 2,10), για τη Σιάτιστα σε 48,6 χλμ. με χρέωση 2,40, για τον Πολύμυλο σε 48,2 χλμ. με 2,41 ευρώ (από 2,40), στα Μάλγαρα για μήκος 59,7 χλμ με 2,98 ευρώ (από 1,20 ευρώ), στη Θεσσαλονίκη για μήκος χρέωσης 13,8 χλμ σε 0,69 ευρώ, στην Ανάληψη για 58,8 χλμ σε 2,94 ευρώ (από 2,40 ευρώ), στην Ασπροβάλτα για 28,5 χλμ. το κόστος ανέρχεται σε 1,42 ευρώ, στη Μουσθένη με μήκος χρέωσης 54,3 χλμ. η χρέωση γίνεται 2,71 ευρώ (από 2,40 ευρώ), στην Καβάλα με 47,2 χλμ. 2,36 ευρώ, στον Ίασμο για 46,2 χλμ. η χρέωση διαμορφώνεται σε 2,31 ευρώ (από 1,90 ευρώ), στη Μέστη με 55,7 χλμ. σε 2,78 ευρώ (από 1,70 ευρώ) και στο Αρδάνιο για 40,5 χλμ. σε 2,02 ευρώ.
Για τον σταθμό διοδίων της Τύριας, στο οδικό τμήμα Νεοχωρίου-Σελλών-Τύριας, η περιοχή χρέωσης καθορίζεται σε 68,4 χιλιόμετρα (μεταξύ Ηγουμενίτσας-Ιωαννίνων), διαμορφώνοντας την τιμή του διοδίου σε 3,42 ευρώ από 2,10 ευρώ (67%). Σους κάθετους άξονες στην Ιεροπηγή, το μήκος χρέωσης καθορίζεται σε 47,2 χλμ. με χρέωση 2,36 ευρώ (από 2,10 ευρώ), στους Ευζώνους για 60 χλμ. με κόστος 3 ευρώ (από 1,80 ευρώ), στον Προμαχώνα για 48 χλμ. με χρέωση 2,4 ευρώ (από 2,40 ευρώ) και στο Στρυμονικό για 47,5 χλμ. με κόστος 2,37 ευρώ.

8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ο ΣΥΡΙΖΑ ειναι το κόμμα των οικονομικά αδύνατων ταξιδιωτών.
βόλτες και διακοπές για όλους και οχι μονο για τους πλούσιους

ilias katagis είπε...

Συριζα λοιπόν ! Ήταν δίκαιο και έγινε πράξη! Οι "δεν πληρώνω", σε νέο ρόλο!!!!! Πληρωστε πολλαπλασια!

Ανώνυμος είπε...

Εσυ συνταξιδιώτη και συμπατριώτη
αν εισαι άνεργος κσι θελεις πληρωσέ το το διόδιο,
κανένα προβλημα για τους άνεργους-συμπατριώτες και συνταξιδιώτες μας.

Ανώνυμος είπε...

ΟΠΩΣ ΒΛΕΠΕΤΕ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΒΛΕΠΕΙ ΤΗΝ ΗΤΤΑ ΤΟΥ, ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΨΕΥΤΟΑΡΙΣΤΕΡΟΙ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΡΓΟΙ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΥ ΦΘΙΝΟΠΟΡΟΥ ΟΠΟΤΕ ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΝΑ ΠΕΡΝΑΝΕ ΤΣΑΜΠΑ ΑΠΟ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ ΔΕΝ ΥΠΟΛΟΓΙΖΟΥΝ ΟΜΩΣ ΤΙΣ ΝΤΟΜΑΤΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΦΑΝΕ ΜΕΧΡΙ ΤΟΤΕ ΑΝ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΟ ΒΛΕΠΩ ΝΑ ΒΓΟΥΝ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΒΟΥΚΙΑ ΤΟΥΣ ΝΑ ΑΡΧΙΣΟΥΝ ΤΑ ΨΕΜΑΤΑ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΟΠΩΣ ΚΑΝΑΝΕ ,ΕΚΤΟΣ ΚΑΙ ΑΝ ΒΓΕΝΟΥΝ ΟΠΩΣ ΤΟΝ ΑΡΧΙΨΕΥΤΑΡΟ ΣΤΗ ΜΥΤΙΛΗΝΗ ΜΕ 17 ΛΕΩΦΟΡΕΙΑ ΜΑΤ ΑΝ ΘΥΜΑΣΤΕ.[ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΤΙΓΟΡΗΘΩ ΤΑ 2\3 ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΗΤΑΝ ΑΝΕΠΑΓΓΕΛΤΑ ΜΟΝΟ.]

Ανώνυμος είπε...

πες μας το κομμα σου ποιό ειναι
που ριχνει ντομάτες
εκτος και αν ντρεπεσαι να το πεις.

Ανώνυμος είπε...

ΠΑΝΤΩΣ ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΙΡΙΟ ΤΟΥ ΑΝΤΙΓΟΝΗ ΤΖΕΗΜΣΟΝ ΗΜΟΥΝ ΤΗΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΔΕΡΝΑΝΕ ΤΑ ΜΑΤ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΜΟΛΙΣ ΕΙΧΑΝ ΓΥΡΙΣΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΥΤΙΛΗΝΗ.[ΓΙΑ ΝΑ ΣΟΥ ΘΥΜΗΣΩ ΤΗΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΒΔΟΜΑΔΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΗΤΑΝ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΚΑΙ ΟΡΙΣΜΕΝΟΙ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΠΕΡΝΟΥΝ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΑΝ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΝΦΙΑ ΟΠΩΣ ΤΟΥΣ ΕΛΕΓΕ Ο ΜΕΓΑΛΟΨΕΥΤΟΑΡΙΣΤΕΡΟΣ, ΑΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝ ΟΧΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΣΕ ΕΝΑ ΒΡΑΔΥ ΘΑ ΕΣΚΙΖΕ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΚΑΙ ΘΑ ΜΑΘΑΙΝΕ ΣΥΡΤΑΚΙ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΕΚΟΒΕ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΠΗΓΑΙΝΕ ΤΟΝ ΚΑΤΩΤΑΤΟ ΜΙΣΘΟ 751 ΕΥΡΩ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΘΑ ΘΑ ΘΑ ,ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΜΟΥ ΑΝ ΟΧΙ ΕΧΕΙΣ ΔΙΚΙΟ ΓΙΑΤΙ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΕΓΩ ΨΑΧΝΩ ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΕΣΥ ΚΑΤΑ ΒΑΘΟΣ ΨΑΧΝΕΙΣ ΚΑΠΟΙΟΝ ΨΕΥΤΑΡΑ ΝΑ ΤΟΥ ΤΑ ΧΩΣΕΙΣ ΑΛΛΑ ΜΑΤΑΙΑ ΨΑΧΝΟΥΜΕ ΕΙΝΑΙ ΣΤΑ ΚΑΒΟΥΚΙΑ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΦΟΒΟ ΤΩΝ ΙΟΥΔΑΙΩΝ ΚΥΡΙΕ ΑΝΩΝΥΜΕ ΠΟΥ ΑΚΟΜΑ ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ ΣΤΑ ΑΠΟΚΟΜΜΑΤΑΑΑΑΑΑΑΑ ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ.]

Ανώνυμος είπε...

ας παμε τωρα τωρα να κανουμε κανα μπάνιο
και τα ξαναλένε απο Σεμπτεβρη.
αν σου ειπα κατι και σε στενοχωρησα
χίλια δυό συγνώμη.

Ανώνυμος είπε...

Αρχικά κίνημα << Δεν πληρώνω>>, έπειτα κίνημα <>! Ωραία πολιτική, να τη χαίρεστε! Θα μείνετε σίγουρα στην Ιστορία. Ως λαμόγια!..