Πέμπτη 28 Ιουνίου 2018

Δυτική Ελλάδα: «Νοσεί» η Υγεία – 27 κλίνες ΜΕΘ για 1.000.000 κατοίκους – Διεκπεραιωτικός ο ρόλος του Κ.Υ. Ναυπάκτου

Μεγάλα είναι τα προβλήματα στις νοσηλευτικές μονάδες της Δυτικής Ελλάδας από την έλλειψη προσωπικού και υποδομών, με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν ακόμα και ζωές ασθενών.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε μιλώντας στο Ράδιο Γάμμα και την εκπομπή του Γιάννη Γεωργόπουλου «Πράσινο, κόκκινο σε γλάζιο φόντο», ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μ. Γιαννακός, στην Δυτική Ελλάδα λειτουργούν μόνο 27 κλίνες ΜΕΘ οι οποίες πρέπει να εξυπηρετήσουν 1.000.000 κατοίκους!
Και μάλιστα, αν και τα νοσοκομεία Ζακύνθου και Κεφαλονιάς διαθέτουν Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, αυτές δεν λειτουργούν λόγω έλλειψης προσωπικού. Αποτέλεσμα είναι όλα τα περιστατικά από τη Δυτική Ελλάδα και τα νησιά του Ιονίου να μεταφέρονται στην Πάτρα, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να εξυπηρετούν οι ασθενείς και να παρουσιάζονται τα φαινόμενα –όπως το πρόσφατο- στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο στο Ρίο, ασθενείς να νοσηλεύονται στους χώρους ανάνηψης, αντί για τις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας.
Οπως τόνισε ο κ. Γιαννακός, μεγάλο είναι το πρόβλημα, εκτός από το θέμα του αμιάντου, και με την υποστελέχωση σε προσωπικό και μηχανήματα του Κέντρου Υγείας Ναυπάκτου, καθώς δεν διαθέτει ούτε ακτινολογικό μηχάνημα, προκειμένου να μπορεί να γίνει μία πρώτη διάγνωση.
Οι ασθενείς από το Κ.Υ. Ναυπάκτου μεταφέρονται, αναγκαστικά, στο Μεσολόγγι, απ’ όπου όμως και από εκεί, λόγω έλλειψης γιατρών, καταλήγουν στα νοσοκομεία της Πάτρας. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να κινδυνεύουν και ζωές, καθώς χάνεται πολύτιμος χρόνος εξ αιτίας των διαδρομών από το ένα νοσηλευτικό ίδρυμα στο άλλο.
Σύμφωνα με τον κ. Γιαννακό, ο αριθμός των 25.000 γιατρών που μετανάστευσαν λόγω μνημονίων τα τελευταία χρόνια, δεν πρόκειται ποτέ να συμπληρωθεί, αφήνοντας άλυτο το μεγάλο πρόβλημα της έλλειψης προσωπικού.
Προκειμένου να αναδειχθούν τα προβλήματα στην Υγεία στην περιοχή της Δυτ. Ελλάδας και ειδικότερα της Αιτωλοακαρνανίας, η ΠΟΕΔΗΝ πραγματοποιεί αυτή την ώρα, με το Εργατικό Κέντρο Ναυπάκτου στην Ναύπακτο μεγάλη κινητοποίηση (Καραβάνι). Η πορεία ξεκίνησε από το Κέντρο Υγείας της Ναυπάκτου και θα καταλήξει στην Κεντρική πλατεία της πόλης, όπου θα πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις, με τη συμμετοχή φορέων της πόλης.
patrastimes.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο