Παρασκευή 1 Ιουνίου 2018

Μαρία Τριανταφύλλου: Χαιρετισμός προς τους συνέδρους του 1ου Αναπτυξιακού Συνεδρίου Αιτωλοακαρνανίας

Φίλες και φίλοι, το Αναπτυξιακό Συνέδριο, που πραγματοποιείται στο νομό μας αποτελεί ένα θετικό ξάφνιασμα για μένα.
Θεωρώ, ότι αποτελεί μια συμβολή στην ανάγκη για μια συγκροτημένη αναπτυξιακή στρατηγική, ότι είναι μια συνέχεια των περιφερειακών συνεδρίων, που έγιναν σε ολόκληρη τη χώρα με τη συνεργασία περιφερειών και κυβέρνησης.

Είναι, όμως, ακόμα σημαντικότερο αυτό το συνέδριο, γιατί διοργανώνεται από τα «κάτω». Ακριβώς για αυτό θεωρώ αδήριτη ανάγκη τη στήριξή του από όλους μας στη βάση δημιουργίας συναινέσεων  και συνεργασιών.
Δυστυχώς, ανειλημμένες υποχρεώσεις του Κοινοβουλίου με αναγκάζουν, να βρίσκομαι στο εξωτερικό και όχι μαζί σας στην πατρίδα μας.
Θέλω, λοιπόν,  να ευχαριστήσω τους διοργανωτές του 1ου Αναπτυξιακού  Συνεδρίου Αιτωλοακαρνανίας, για την πρόσκληση, να παραβρεθώ και να συμβάλλω στις εργασίες του.
Θέλω, επίσης, να συγχαρώ όλους όσους βοήθησαν στην διοργάνωσή του.
Είμαι σίγουρη πως  παρόμοιες πρωτοβουλίες σε όλη την Ελλάδα θα ανοίξουν το δρόμο, για να φτάσει δίπλα στην κοινωνία   και στον καθημερινό κοινωνικό διάλογο το ζήτημα της ανασυγκρότησης και της ανάπτυξης της οικονομίας μας στις σημερινές δύσκολες και πρωτόγνωρες, από πολλές απόψεις, συνθήκες.
Τα αναπτυξιακά  συνέδρια, που διοργανώθηκαν σε επίπεδο Περιφερειών, βλέπουμε σήμερα, με μεγάλη μας χαρά, πως δεν ήταν μια πρωτοβουλία στο κενό, μια ιδέα χωρίς αύριο.
Στο νομό μας είναι γεγονός πως φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, Επαγγελματικά Επιμελητήρια και επιχειρήσεις,  τολμηρά, συμμετέχουν και επιδιώκουν τη μεταξύ τους  συνεργασία και  μιλούν για ένα  «άλμα ανάπτυξης».
Πρέπει, να έχουμε, όμως, κατά νου, πως ο πήχης, όταν μπαίνει ψηλά,   εμπνέει μεν τους αποφασισμένους, όμως, απογοητεύει, όσους έχουν δεύτερες σκέψεις.
Σήμερα, πιστεύω πως  η Αιτωλοακαρνανία και η χώρα μας έχουν την  ανάγκη, να στηριχθούν σε όλους όσους δεν  εγκατέλειψαν στα δύσκολα, λιγότερο ή περισσότερο αποφασισμένους για το επόμενο βήμα.
Αν οι επιλογές μας το επόμενο διάστημα διαφυλάξουν ως «κόρην οφθαλμού» αυτή τη συνθήκη,  τότε θα τολμήσω να πω, πως το σημερινό μικρό βήμα, ίσως  αποτελέσει κομμάτι του πάζλ για ένα «άλμα» το οποίο αναζητά η οικονομία διεθνώς.
Δεν θα σταθώ στις δυνατότητες, στις ανάγκες, τα προβλήματα του τόπου μας, είμαι σίγουρη πως γνωρίζεται πολύ καλά τον καμβά, στον οποίο καλούμαστε, να σχεδιάσουμε. Γνωρίζουμε τις πληγές και εντοπίζουμε όλοι μας  τις νέες δυνατότητες, που ανοίχτηκαν.
Η ευθύνη όλων και του καθενός ξεχωριστά είναι να βάλει την υπογραφή του δίπλα και όχι πάνω από όσους καλούμαστε, να δώσουμε χρώμα στο γκρίζο, που κληρονομήσαμε.
Η αγορά, η επιχειρηματική πρωτοβουλία αναζητά χώρο.
Η κοινωνία μας ανακτά κάποιες από τις χαμένες ελπίδες της.
Η πολιτεία μέσα από αλλεπάλληλες συγκρούσεις καλείται, να εγγυηθεί ένα αύριο πιο φωτεινό, πιο δημοκρατικό.
Παρ’  όλες τις δύσκολες συνθήκες συμμετέχουμε, μαθαίνουμε να συνεργαζόμαστε και  θα πετύχουμε!
Καλή επιτυχία στο 1ο Αναπτυξιακό συνέδριο Αιτωλοακαρνανίας.

1 σχόλιο:

  1. ΚΑΛΑ ΤΟΝ ΕΓΩ ΗΞΕΡΑ ΟΤΙ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΕΧΕΙ ΕΝΑ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΠΟΥ ΤΟΝ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΚΑΛΑ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο