Δευτέρα 21 Μαΐου 2018

Λευκάδα: Πληθαίνουν οι καταγγελίες φοιτητών για ιδιοκτήτες που τους ζητούν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους (HXHTIKO)

Ο επανεκλεγείς πρόεδρος του συλλόγου φοιτητών του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων Μάριος Ψάλτης, μίλησε στον Prisma 91,6 για το οξυμένο πρόβλημα στέγασης που αντιμετωπίζουν οι φοιτητές κατά την εξεταστική περίοδο, καθώς πολλοί ιδιοκτήτες τους ζητούν να ξενοικιάσουν σπίτια και δωμάτια.

Όπως είπε η πρόσφατη δημόσια έκκληση που έκαναν  δεν έπιασε τόπο, το τελευταίο διάστημα πληθαίνουν οι ανησυχίες των φοιτητών, καθώς ιδιοκτήτες ζητούν οι 12 μήνες συμβάσεις, να μετατρέπονται σε 9 μήνες. Μάλιστα κάποιοι φοιτητές γνωρίζουν ότι σε ένα εύλογο χρονικό διάστημα πρέπει να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους και κατά την εξεταστική περίοδο ψάχνουν να φιλοξενηθούν σε σπίτια άλλων φοιτητών.
Μάλιστα συμβούλεψε όσους φοιτητές έχουν υπογράψει δωδεκάμηνα συμβόλαια,  να τα τηρήσουν μέχρι το τέλος και να μην υποκύψουν τις παραινέσεις και τις δικαιολογίες ιδιοκτητών για να βγουν νωρίτερα από τα διαμερίσματά τους.
Ο πρόεδρος, κάλεσε τους φορείς του νησιού να διαθέτουν καταλύματα για το οξυμένο αυτό πρόβλημα, καθώς όπως είπε με το νέο μηχανογραφικό βγήκαν περίπου 480 νέες θέσεις για το ΤΕΙ Ιονίων Νήσων στο τμήμα Λευκάδας που θα καλύπτουν από το Σεπτέμβρη. Το πρόβλημα στέγασης των φοιτητών παραμένει οξυμένο, καθώς και τα ήδη υπάρχοντα καταλύματα δεν είναι κατάλληλα, οι απαιτήσεις έχουν αυξηθεί για στέγαση και τα καταλύματα δεν υπάρχουν.
Αυτό λειτουργεί ανασταλτικά σε όσους θέλουν να έρθουν να σπουδάσουν στη Λευκάδα, καθώς  αν κάποιος πληκτρολογήσει στο διαδίκτυο για το ΤΕΙ Λευκάδας, το πρώτο που θα διαπιστώσει είναι οι εκκλήσεις και οι διαπιστώσεις ότι δεν υπάρχουν σπίτια.
Όσον αφορά τις εξελίξεις για το νέο τμήμα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, είπε  ότι όποια ενημέρωση γίνεται μέσα από τις αναρτήσεις των ηλεκτρονικών μέσων και όλα όσα λέγονται στο Δημοτικό Συμβούλιο Λευκάδας, με  τον  σύλλογο φοιτητών να μην έχει κάποια επίσημη εξέλιξη για το θέμα.

2 σχόλια:

  1. Μπρος στο χρήμα οι Λευκαδίτες δεν καταλαβαίνουν τίποτα....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ακριβώς αυτός είναι ο λόγος που το airbnb και οι λοιπές τέτοιες πλατφόρμες χρειάζονται έλεγχο και περιορισμούς.

    Οι μόνιμοι κάτοικοι δε βρίσκουν σπίτι να μείνουν και δημιουργείται σοβαρό κοινωνικό θέμα.

    Δεν είναι πρόβλημα μόνο στη Λευκάδα, απλώς εκεί φαίνεται εντονότερο επειδή δεν υπάρχει μεγάλη προσφορά από σπίτια.

    Μπορείτε να ανατρέξετε σε σχετικά άρθρα στο διαδίκτυο για να καταλάβετε το μέγεθος του προβλήματος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο