Τρίτη 15 Μαΐου 2018

Λαϊκή Συσπείρωση Ακτίου Βόνιτσας: Αίτηση για συζήτηση στο Δημοτικό Συμβουλιο με θέμα: Περιβαλλοντικό έγκλημα από τις εγκαταστάσεις των ανεμογεννητριών στα Ακαρνανικά Όρη!!





Αίτηση της Λαϊκής Συσπείρωσης Ακτίου – Βόνιτσας για το επόμενο δημοτικό συμβούλιο για συζήτηση ημερήσιας διάταξης με θέματα:

1ο Θέμα: Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ σφίγγει ολοένα και περισσότερο τη θηλιά της φοροεπιδρομης και των κατασχέσεων  σε βάρος της λαϊκής στέγης και  περιουσίας. Είναι μία απόφαση που θέτει σε άμεσο κίνδυνο την πλειοψηφία των λαϊκών οικογενειών αφού οι κατασχέσεις σε δημόσιο και δήμους να ξεκινάν από τα 500 ευρώ! (Έχει κατατεθεί σχετικό ψήφισμα προς συζήτηση και ψήφιση στο επόμενο ΔΣ)

2ο Θέμα: Περιβαλλοντικό έγκλημα που συντελείτε στα Ακαρνανικά Ορη και η καταστροφή του δρόμου που οδηγεί στην κορυφή των Ακαρνανικών Ορέων. Έχει φτάσει σε σημείο ο δρόμος αυτός να είναι απροσπέλαστος και ταυτόχρονα επικίνδυνος για τους διερχόμενους οδηγούς...............



         Στα Ακαρνανικά Όρη όπως τονίσαμε πολλές φορές σαν Λαϊκή Συσπείρωση Ακτίου – Βόνιτσας στις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου, συντελείτε ένα περιβαλλοντικό έγκλημα σχεδόν σε όλο το μήκος και πλάτος του βουνού, στην κορυφογραμμή διανοίγονται δρόμοι προσπέλασης για μεταφορά  μηχανημάτων και υλικών για την εγκατάσταση ανεμογεννητριών. 
             Η συγκεκριμένη εταιρεία δρα σε συνθήκες Ελντοράντο, δεν υπολογίζει τίποτα, δεν δίνει λογαριασμό σε κανέναν. Καταστρέφει το περιβάλλον, καταπάτα μέχρι και περιούσιες φτωχών ανθρώπων, δεν παίρνει κανένα μέτρο προστασίας και αποκατάστασης του περιβάλλοντος και αποτροπής των κινδύνων από πλημμύρες. Το μέγεθος του εγκλήματος αποδεικνύεται από το ότι η εταιρεία που κάνει την εγκατάσταση των ανεμογεννητριών με ευθύνη όλων των συναρμόδιων κρατικών υπηρεσιών και του Δήμου, έχουν κάνει κατάληψη του βουνού, που με την τοποθέτηση πινακίδων και ασύρματων καμερών απαγορεύουν την πρόσβαση στους πάντες. 

         Πέρα από την περιβαλλοντική καταστροφή στα Ακαρνανικά Όρη σε μία περιοχή Νατούρα, (που ανήκουν στη Ζώνη Ειδικής Προστασίας για την ορνιθοπανίδα, συμπεριλαμβάνονται στον κατάλογο των οικότοπων της Ελλάδος με αξιοσημείωτη βλάστηση και σπάνια ενδημικά φυτά και πτηνά, τα οποία φιλοξενούνται στην εν λόγω περιοχή, ενώ ο νεοσύστατος Φορέας Διαχείρισης Λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου – Ακαρνανικών Ορέων έχει βουβαθεί μπροστά σε αυτή την εξέλιξη), έχουμε και την καταστροφή του υπάρχοντος δρόμου που οδηγεί στην κορυφή των Ακαρνανικών Ορέων. Έχει φτάσει σε σημείο ο δρόμος αυτός να είναι απροσπέλαστος και ταυτόχρονα επικίνδυνος για τους διερχόμενους οδηγούς. 

             Ο δρόμος εξυπηρετεί αρκετές δημόσιες υπηρεσίες όπως την πολιτική αεροπορία, που στην κορυφή του βουνού έχει τηλεπικοινωνιακό σταθμό που είναι απαραίτητος για την ασφάλεια των πτήσεων σε ολόκληρο τον δυτικό τομέα της ελληνικής επικράτειας. Επίσης στην κορυφή του βουνού υπάρχουν σταθμοί του ΟΤΕ, της ΕΡΤ, σταθμοί κινητής τηλεφωνίας και τηλεοπτικών σταθμών. Επίσης ο δρόμος χρησιμοποιείται από μεγάλο μέρος κτηνοτρόφων της ευρύτερης περιοχής, που μεταφέρουν τα ζώα τους στο βουνό τους καλοκαιρινούς μήνες.
           Η διέλευση βαρέων οχημάτων της εταιρείας έχει προκαλέσει τεράστιες ζημίες σε γεφύρια που υπάρχουν κατά μήκος του δρόμου. Έχουν καταρρεύσει στην κυριολεξία. Ο δρόμος έχει κατασκευαστεί πριν από 60 χρόνια περίπου και παραμένει χωρίς συντήρηση. Επίσης η κατασκευή του δρόμου τότε έγινε χωρίς τις απαιτούμενες προδιαγραφές για να εξυπηρετεί τέτοια φορτία που αναφέραμε παραπάνω. Επομένως βρίσκονται μπροστά σε σοβαρό κίνδυνο ατυχημάτων. Για το μέγεθος της καταστροφής στα Ακαρνανικά Ορη και του δρόμου επισυνάπτουμε και φωτογραφικό υλικό που αποδεικνύουν το μέγεθός της. 

Σημείωση: έχουμε ζητήσει από την δημοτική αρχή να γίνει ενημέρωση στο ΔΣ για ζητήματα παιδείας που αφορούν κτιριακές υποδομές,(ειδικό σχολείο, παιδικούς σταθμούς, νηπιαγωγεία, δημοτικά σχολεία, γυμνάσια και λύκεια).






2 σχόλια:

  1. ΤΗ ΨΆΧΝΕΙΣ ΤΏΡΑ ΠΊΣΩ ΠΊΣΩ ΜΟΡΑΙΤΗ ΌΤΑΝ ΤΟ ΆΝΟΙΞΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΤΟ ΣΥΜΒΟΎΛΙΟ Ό ΚΎΡΙΟΣ ΚΑΡΑΓΙΆΝΝΗΣ ΔΗΜΉΤΡΗΣ ΚΑΙ ΡΩΤΟΎΣΕ ΕΠΊΜΟΝΑ ΤΟΝ ΔΉΜΑΡΧΟ ΤΗ ΕΠΩΦΕΛΉΘΗΚΕ Ο ΔΉΜΟΣ ΚΑΙ ΚΆΝΟΥΝ ΤΑ ΣΤΡΑΒΆ ΜΆΤΙΑ ΣΕ ΤΕΡΆΣΤΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΌ ΈΓΚΛΗΜΑ ΠΟΥ ΕΙΣΟΥΝΑ ΔΕΝ ΠΉΡΕ ΤΟ ΛΌΓΟ.ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΉΡΕ Ο ΠΌΝΟΣ ΣΤΑ ΤΕΤΕΛΕΣΜΈΝΑ ΓΕΓΟΝΌΤΑ .ΜΠΡΆΒΟ ΣΤΟΝ ΘΥΡΙΟΤΗ ΚΑΡΑΓΙΆΝΝΗ ΔΗΜΉΤΡΗ.......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τωρα πισω πισω γιατι ανοίγεται το ζητημα;;;
    Καταστραφηκε τεραστιο κομματι του βουνου πιυ ηταν προστατευομενο ως σημερα....
    Το Μοναστηρακι για χρονια ειχε τεραστιο θεμα πριν χρονια με τις πλημμυρες...τωρα δεν θα επωμιστεί τις συνεπεις αυτης της καταστροφης...
    Μηπως ειναι αργα για κλαμματα;;
    Μηπως πρεπει να συνεχισετε να κανετε τα στραβα ματια...οπως εγινε τοσο καιρο;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο