Τρίτη 29 Μαΐου 2018

Κινητοποίηση αγροτών στη ΔΕΗ για τα χρέη των ΤΟΕΒ στο Μεσολόγγι


Έξω από την ΔΕΗ στο Μεσολόγγι συγκεντρώθηκαν οι αγρότες του Νεοχωρίου της Κατοχής, του Μεσολογγίου, του Λεσινίου και της γύρω περιοχής, διαμαρτυρόμενοι για την πρόθεση της ΔΕΗ να κόψει το ρεύμα από τα αντλιοστάσια των ΤΟΕΒ λόγω χρεών.
Η ΔΕΗ απειλεί με διακοπές ηλεκτροδότησης, σε μια εποχή που η καλλιέργεια βρίσκεται στο ζενίθ, που θα σημάνει την καταστροφή χιλιάδων στρεμμάτων. Οι οφειλές των οργανισμών είναι μεγάλες, επειδή δεν μπορούν να συγκεντρώσουν τις εισφορές των αγροτών. Μπροστά όμως στην περίπτωση της διακοπής της άρδευσης, κινητοποιήθηκαν, ζητώντας πίστωση χρόνου από την ΔΕΗ και ρύθμιση, στην οποία να μπορούν να ανταποκριθούν.

Οι ΤΟΕΒ ζητούν πάγωμα των παλιών χρεών, δηλαδή να μην προστίθενται τόκοι και διακανονισμό για τουλάχιστον 120 δόσεις χωρίς προκαταβολή. Τα αιτήματα αυτά τα κατέθεσαν στον προϊστάμενο του ΔΕΔΔΗΕ, Νίκο Γαλάνη, ο οποίος το μόνο που μπόρεσε να υποσχεθεί είναι ότι θα μεταφέρει το αίτημα στα κεντρικά της ΔΕΗ, καθώς αν πάρει εντολή διακοπής ηλεκτροδότησης δεν μπορεί να μην την εκτελέσει.
Τα αιτήματα των αγροτών στήριξαν με την παρουσία τους και οι αντιδήμαρχοι Ανδρέας Κότσαλος και Γιώργος Παπαδόπουλος και ο Περιφερειακός Σύμβουλος Αποστόλης Ευθυμίου. Φυσικά παρόντες ήταν και οι πρόεδροι των ΤΟΕΒ, αλλά και εκπρόσωποι του ΓΟΕΒ Αχελώου. Έντονη ήταν και η παρουσία της αστυνομίας, χωρίς βέβαια να χρειαστεί η παρέμβασή της.
aixmi-news.gr

4 σχόλια:

  1. Το κακό είναι για κάτι τζαμπατζήδες την πληρώνουν αυτοί που δεν πρέπει και δεν χρωστούν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να γινουν ιδιωτικα για να δουλεψουν σωστα και αυτα.

      Διαγραφή
  2. ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΕΧΟΥΝ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΛΟΓΟ!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΠΑΓΩΜΑ ΤΩΝ ΧΡΕΩΝ ΔΙΟΤΙ ΕΡΧΕΤΕ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΛΛΑ ΠΑΝΗΓΥΡΙΑ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΝΑ ΠΑΝΕ ΓΙΑ ΚΑΜΙΑ ΠΑΓΩΜΕΝΗ [ΟΧΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΙΔΙΟΙ]ΚΑΙ ΑΣ ΠΑΕΙ Η ΔΕΗ ΝΑ ΚΟΨΕΙ ΤΗΣ ΓΙΑΓΙΑΣ ΤΟ ΡΕΥΜΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΟ ΠΛΗΡΩΣΕ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΦΤΑΣΕ Η ΣΥΝΤΑΞΗ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΑΕΙ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΝΑ ΦΩΝΑΞΕΙ ΟΥΤΕ ΚΑΝΕΝΑΣ ΚΡΑΤΙΚΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΣ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΣΤΗ ΔΕΗ ΝΑ ΠΑΡΑΚΑΛΕΣΕΙ ΓΙΑΤΙ Η ΓΙΑΓΙΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΨΗΦΟΥΛΑΚΙΑ ΑΡΚΕΤΑ ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ΣΑΣ ΚΥΡΙΟΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο