Τετάρτη 16 Μαΐου 2018

Στους δρόμους οι φιλόζωοι του Αγρινίου – Αναλαμβάνουν δράση!

   
Μεγάλες αντιδράσεις στο Αγρίνιο και την ευρύτερη περιοχή με αφορμή τα αυξανόμενα κρούσματα κακοποίησης και θανάτωσης ζώων....
   Πανελλαδικές διαστάσεις έλαβε το θέμα που έφερε στη δημοσιότητα η «Σ» την περασμένη Παρασκευή 11 Μαΐου, αναφορικά με τις εικόνες φρίκης στην οδό Τσικνιά, στην πλατεία Χατζοπούλου, με το Χάσκυ να ψυχορραγεί από φόλα και τελικά να χάνει τη ζωή του, παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες της Προέδρου της Φιλοζωικής Οργάνωσης Αγρινίου Βούλας Αναγνωστοπούλου και περιοίκων. Οι εικόνες σόκαραν το πανελλήνιο προκαλώντας -δικαιολογημένα- οργή και θυμό, ενώ αξίζει να σημειωθεί, ότι όπως αποδείχθηκε η άτυχη σκυλίτσα «Πέρλα» ήταν δεσποζόμενο ζώο και δυστυχώς ένα λάθος του ιδιοκτήτη στάθηκε αφορμή να φύγει από το σπίτι όπου φιλοξενούνταν και να ξεψυχήσει αργότερα από φόλα.
Για το λόγο αυτό ήδη λήφθηκε απόφαση για πραγματοποίηση μεγάλης συγκέντρωσης διαμαρτυρίας στο Αγρίνιο, τον τρέχοντα μήνα από μέλη της τοπικής φιλοζωικής οργάνωσης, ενώ εξετάζεται ακόμα και περιφερειακή κινητοποίηση στη Γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου!
«Μέσα στο μήνα αναμένεται να γίνει κινητοποίηση στο κέντρο του Αγρινίου και πιθανότατα στον πεζόδρομο της Χαριλάου Τρικούπη. Συζητάμε να στήσουμε ένα κιόσκι με φωτογραφίες όλων των νεκρών ζώων από φόλες και να διανείμουμε ενημερωτικό υλικό στους πολίτες. Αυτό θα γίνει με την συμμετοχή του Δήμου Αγρινίου. Παράλληλα, υπάρχει και μια πρόταση για κινητοποίηση στη Γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου. Η πρόταση αυτή έγινε από μέλη της Φιλοζωικής Ναυπάκτου. Θέλουμε μέσα από τις κινητοποιήσεις αυτές να στείλουμε το μήνυμα ότι και τα ζώα έχουν ψυχή. Πρέπει να σταματήσει το έγκλημα αυτό με τις φόλες» δήλωσε στη «Σ» η Πρόεδρος της Φιλοζωικής Αγρινίου, Βούλα Αναγνωστοπούλου.
Τις αμέσως επόμενες ημέρες αναμένεται να ανακοινωθεί και επίσημα το πλάνο των κινητοποιήσεων. Την ίδια στιγμή οι καταγγελίες για περιστατικά κακοποίησης και θανάτωσης ζώων στην περιοχή είναι -δυστυχώς- καθημερινά!








Νίκος Αγγελόπουλος για την εφημερίδα «Συνείδηση»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο