Κυριακή 20 Μαΐου 2018

Η Γενική Συνέλευση στον Μύτικα. Ο λόγος στους κατοίκους - πολίτες, στους φορείς, στη δημοτική αρχή και τις παρατάξεις.

  Πραγματοποιήθηκε σήμερα Κυριακή 20 Μαΐου, η Γενική Συνέλευση στον Μύτικα, με κύριο θέμα τον καθορισμό της χερσαίας ζώνης του λιμανιού του Μύτικα, αλλά και γενικότερα άλλα θέματα, με καλεσμένους τον Δήμαρχο Ξηρομέρου και εκπροσώπους της δημοτικής αρχής.
Θεωρούμε αναμφίβολα θετικό την πραγματοποίηση της Γενικής Συνέλευσης και πιστεύουμε ότι κάθε χρόνο πρέπει να γίνεται και με κάθε δημοτική αρχή.
Θεωρούμε αρνητικό το ότι δεν παραβρίσκονταν στον χώρο της Συνέλευσης όλοι οι κάτοικοι του Μύτικα. Δεν υπάρχει χειρότερο πράγμα από μία τοπική κοινωνία η παραίτηση και η φυγομαχία και να μην συζητάς τα προβλήματα που σε απασχολούν. Ακόμα και με τοίχο αν πρόκειται να συνομιλήσεις, ακόμη και αν νιώθεις ότι θα σε κοροϊδέψουν και θα ακούσεις αυτά που άκουσες και πέρυσι, ακόμα και αν ξέρεις ότι θα σου προσβάλλουν την νοημοσύνη με αυτά που θα ακούσεις, ακόμα και αν νιώθεις ότι συμμετέχεις σε ένα προεκλογικό σώου, πρέπει να είσαι εκεί να ακούσεις και να παρέμβεις αν κρίνεις.....

Επίσης για την αναφορά του κ. Δημάρχου στο Blog και στο πρόσωπο μας με το οποίο ξεκίνησε την τοποθέτηση του (!!!), ξαναλέμε ότι είναι τιμή μας και παράσημο να μας επιτίθενται τέτοιοι άνθρωποι σαν του λόγου του. Δεν πρόκειται να μας παρασύρει να πέσουμε στο επίπεδο του και να μονοπωλήσουμε και να χαλάσουμε εμείς μία Γενική Συνέλευση μη σεβόμενοι όλους όσους παρίστανται, μπαίνοντας σε προσωπική αντιπαράθεση με τον Δήμαρχο. Τον προκαλέσαμε, αν θέλει να μιλήσουμε επί προσωπικού, να βγούμε εκτός του χώρου της Συνέλευσης, κάτι το οποίο εντέχνως έκανε πως δεν άκουσε.
 Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι ενοχλεί πολύ τον κ. Δήμαρχο να του δημοσιεύουμε τα εντάλματα πληρωμής και τα χρήματα που δίνονται από εδώ και από εκεί με την υπογραφή του. Τον βγάζει έξω από τα ρούχα του, γιατί έχει συνηθίσει μόνο το χάιδεμα, υποτακτικούς και παρατρεχάμενους.
Δεν θέλει να μάθει ο κόσμος ότι το λιμάνι του Μύτικα το καθαρίζουν εργολάβοι τα τρία αυτά χρόνια με κοντά 15.000 € που κανείς δεν τους έχει δει ποτέ, ότι για καθαρισμό Νεκροταφείων μαζί με τα φετινά, έχουν δοθεί απ’ ευθείας αναθέσεις πάνω από 100.000 € σε εργολάβους, ενώ ο ίδιος στη Συνέλευση μας είπε ότι τα καθαρίζουν οι Αντιδήμαρχοι και οι Πρόεδροι από την τσέπη τους (!!!), ότι πληρώνονται χιλιάδες ευρώ σε εργολάβους για κοπή χόρτων κοινόχρηστων χώρων, αλλά τα χόρτα τα κόβει το τρακτέρ του Δήμου, ότι για επισκευή φώτων και των ηλεκτρολογικών στο λιμάνι του Μύτικα έχουν δοθεί πάνω από 20.0000 €, για τον ατελείωτο κατάλογο των απ’ ευθείας αναθέσεων και πολλά άλλα που βγάζουμε για την νυν δημοτική αρχή και βγάζαμε και επί προηγούμενης δημοτικής αρχής.
Ξέρουμε ότι ενοχλεί που βάζουμε τα επίσημα ηχητικά πρακτικά από τα Δημοτικά Συμβούλια και εκεί ακούγονται όλες οι ανακρίβειες, οι παραλείψεις και οι ανεπάρκειες της σημερινής διοίκησης.
Εμείς θα συνεχίσουμε αταλάντευτα την πορεία μας σε αυτό που κάνουμε, παρουσιάζοντας τα πεπραγμένα της δημοτικής αρχής με επίσημα έγγραφα και ντοκουμέντα, ασκώντας σκληρή αλλά καλοπροαίρετη κριτική και αφήνουμε τον Δήμαρχο στον μικρόκοσμο του και στις ανοικτές υποθέσεις του που έχει από εδώ και από εκεί και του ευχόμαστε ανθρώπινα καλή τύχη στην έκβαση τους. 
Για τον κύριο Γαλούνη το ποιος είναι και το πώς λειτουργεί, το γνωρίζουν πολύ καλά αυτοί που έχουν συνεργαστεί και συνεργάζονται μαζί του και αυτό θα το καταλάβει πολύ καλά όταν θα ξεπεζέψει, γιατί τότε οι ευεργηθέντες και οι κολαούζοι φεύγουν πρώτοι και είναι και αυτοί που λένε και τα ακόμα χειρότερα από αυτά που τώρα λένε.
Εμείς δεν είχαμε ούτε έχουμε, ούτε πρόκειται να έχουμε πότε συνεργασίες μαζί του και θα ανησυχούσαμε πολύ για τον εαυτό μας αν αυτό συνέβαινε. Επίσης δεν έχουμε καμία εξάρτηση και καμία υποχρέωση πουθενά και ούτε μας κρατά από πουθενά κάποιος. Είμαστε και αισθανόμαστε ελεύθεροι να γράφουμε αυτό που πιστεύουμε, εκφράζοντας και εκπροσωπώντας μόνο τον εαυτό μας. 

Στα θέματα μας τώρα προς ενημέρωση σας:
1. Για την χερσαία ζώνη του λιμανιού του Μύτικα, μετά από 3 χρόνια κοροϊδίας εκ μέρους του Λιμενικού Ταμείου και του Προέδρου του, ο οποίος ενέγραφε τα συγκεκριμένο θέμα στο Τεχνικό Πρόγραμμα, αλλά δεν το υλοποιούσε ποτέ, φαίνεται να δρομολογείται προς υλοποίηση επιτέλους, στο τέλος της θητείας της δημοτικής αρχής και σε προεκλογική πλέον περίοδο. Άρα απτή απόδειξη ότι η πίεση των τοπικών φορέων κάποια στιγμή αποδίδει.
Τα συνηθισμένα πράγματα για Ελλάδα δηλαδή για τους διοικούντες μας, αλλά προσωπικά καθόλου δεν μας χαλάει, μιας και αυτό που είναι το ζητούμενο είναι να προχωρήσει το συγκεκριμένο θέμα. Ο μελετητής κ. Κάκκος έκανε μία σύντομη παρουσίαση και μάλιστα ανάφερε ότι θα γίνει και πρώτη φορά αποτύπωση και των παράνομων παρεμβάσεων στο βουλιαγμένο και σταματημένο οριστικά από το ΣτΕ λιμάνι του Μύτικα και ότι με βάση έναν νέο νόμο, και με τους περιβαλλοντικούς όρους που προσπαθεί να πάρει ο Δήμος, άφησε ελπίδες για κάτι καλό εκεί.
Προσωπική μας γνώμη είναι ότι η τελεσίδικη απόφαση του ΣτΕ είναι πολύ δύσκολο να παρακαμφθεί, αλλά ευχή μας θα ήταν να γίνει, αλλά δεν το βλέπουμε. Βλέπουμε άλλη μία προεκλογική καλλιέργεια και εμπόριο ελπίδων γι αυτό το θέμα, γιατί έτσι βολεύει να το πουλήσουμε στον κόσμο, όπως και στις προηγούμενες εκλογές, ώστε να εισπράξουμε εκλογικά οφέλη και θα χαρούμε να διαψευστούμε πανηγυρικά.
2. Για το Δημοτικό Σχολείο και Νηπιαγωγείο Μύτικα, όπως και εμείς σας γράψαμε πρόσφατα, ο κ. Δήμαρχος επιβεβαίωσε ότι όλα βαίνουν καλώς, πάει για δημοπράτηση και εμείς εκδηλώνουμε την χαρά μας γι αυτό.
Επίσης για πρώτη φορά επιβεβαίωσε ότι υπήρχαν κάποιοι τοπικοί παράγοντες που δεν ήθελαν το Σχολείο, κάτι το οποίο σας το έχουμε πει και εμείς μέσα από το Blog, εδώ και πάνω από ένα χρόνο και προσωπικά γνωρίζουμε και ποιοι είναι.
Φυσικά δεν απέφυγε να πει, παραπλανώντας το ακροατήριο την μισή αλήθεια, που ως γνωστόν ισούται με ολόκληρο ψέμα, αναφέροντας ότι ο λόγος που δεν εντάχθηκε την πρώτη φορά το Σχολείο στο ΕΣΠΑ, ήταν το ληγμένο παραχωρητήριο του οικοπέδου.
Ολόκληρη η αλήθεια είναι, ότι πράγματι ο ένας ο λόγος ήταν αυτός και θα μπορούσε να διαφύγει της προσοχής του οποιουδήποτε αυτό για να είμαστε ειλικρινείς, αλλά ο άλλος λόγος ήταν ότι δεν είχε υπογράψει ο Δήμος Ξηρομέρου προγραμματική σύμβαση με τον Δήμο Μεσολλογίου, για το οποίο η ευθύνη είναι 100% του Δήμου Ξηρομέρου, τότε που με τηλέφωνα στο Δήμο Μεσολλογγίου, κάποιοι θέλανε και ζητούσαν υπογραφή προγραμματικής από το Δ.Σ. του Δήμου Μεσολογγίου δια περιφοράς, για να προλάβουν να καλύψουν την αμέλεια τους και να προλάβουν τις προθεσμίες. Ολόκληρη η αλήθεια είναι αυτή και όχι αυτή που είπε ο κ. Δήμαρχος για να καλύψει τα λάθη και τις παραλείψεις του.
3. Κατόπιν πήγαμε στο θέμα του Βιολογικού της Κανδήλας, Βάρνακα και Μύτικα, όπου εκεί ο κ. Δήμαρχος ανέκρουσε πρίμα όσον αφορά την πρόσφατη δήλωση του ότι ο Βιολογικός δεν μπορεί να γίνει γιατί είναι κάτω από 2.000 κατοίκους και ήταν διασκεδαστικό ως κωμικό να λες ότι ποτέ δεν είπες κάτι τέτοιο στο Δημοτικό Συμβούλιο και ότι σου αλλάζουν τα λεγόμενα τα Blogs όταν υπάρχουν τα επίσημα ηχητικά πρακτικά, εκτός αν το Blog μας έχει βρει τον Μητσικώστα του Ξηρομέρου και φτιάχνουμε δικά μας ηχητικά πρακτικά με την φωνή του Δημάρχου.
Έτσι σε αυτό το θέμα είμαστε εκεί που σας είπαμε. Αναμένεται να βγει η δράση και θα προσπαθήσουμε να εντάξουμε το έργο στο ΕΣΠΑ και δική μας επισήμανση είναι ότι ο δρόμος σε αυτό το έργο θα είναι μακρύς και δύσκολος για την ένταξη, την κατασκευή, αλλά κυρίως την φάση της λειτουργίας του Βιολογικού (πάνω από δεκαετία). Σε αυτό το σημείο πολύ ουσιαστική υπήρξε και η ενημέρωση εκ μέρους του Αντιπεριφερειάρχη κ. Γιάννη Λύτρα, που έδωσε πρόσθετα στοιχεία και λεπτομέρειες προς τους παρευρισκόμενους.
4. Για το νέο κτίριο του Κέντρου Υγείας Μύτικα, ο κ. Δήμαρχος είπε ότι προχωρά και θα τελειώσει. Ανάφερε πολύ σωστά το θέμα της παράλειψης με τον περιβάλλοντα χώρο που και εμείς πολλές φορές έχουμε αναδείξει, δηλαδή την έλλειψη ενιαίας μελέτης που να τον περιλαμβάνει και είπε και αυτό που και εμείς γράψαμε πριν από μήνες, για ένα ποσό που θα δοθεί από την 6η ΥΠΕ για τον περιβάλλοντα χώρο. Επίσης ζήτησε από τον κ. Γιάννη Λύτρα κάποιες ημέρες να στείλει μηχανήματα της Περιφέρειας, ώστε να ανοίξουν οι δρόμοι του σχεδίου πόλης γύρω από το Κ.Υ. Μύτικα, κάτι στο οποίο ο κ. Λύτρας απάντησε καταφατικά. Βέβαια η διάνοιξη αυτή των γύρω δρόμων εκκρεμεί ως υπόσχεση από την δημοτική αρχή πολλούς μήνες τώρα, αλλά φως δεν είδαμε ως τώρα.
Σε αυτό το σημείο εύστοχη ήταν η παρέμβαση του Πολιτικού Μηχανικού κ. Γιώργου Πουρνάρα, που επεσήμανε στον κ. Δήμαρχο ότι φορέας του έργου είναι ο Δήμος Ξηρομέρου και ότι εδώ και 7 χρόνια το έργο κατασκευάζεται με ρυθμό χελώνας, με μόνο υπεύθυνο γι αυτό τον Δήμο, ο οποίος δεν ασχολείται ως πρέπει και σοβαρά με το έργο. Ο κ. Δήμαρχος στην επισήμανση του κ. Πουρνάρα έμεινε σιωπηλός.
Επίσης και ο κ. Λευτέρης Μάντζαρης, ως εκπρόσωπος της δημοτικής παράταξης «Συμπολιτεία Ξηρομεριτών», ανάφερε ότι τον Δήμο Ξηρομέρου βαραίνουν ευθύνες για την μεγάλη καθυστέρηση του έργου, λέγοντας ότι δεν ασχολείται και δεν προωθεί το έργο ως πρέπει.
5. Για την επέκταση του σχεδίου πόλης Μύτικα ο κ. Δήμαρχος έκανε μικρή τοποθέτηση και έδωσε στο κ. Βασίλη Μουρκούση τον λόγο, ο οποίος ανέλυσε την πορεία του συγκεκριμένου θέματος και που είμαστε σήμερα. 
Σε αυτό το σημείο πολύ εύστοχη ήταν η παρέμβαση του Πολιτικού Μηχανικού κ. Πουρνάρα, ο οποίος θύμισε στο Δήμαρχο ότι η μελέτη της επέκτασης σχεδίου πόλεως Μύτικα τελείωσε και παραδόθηκε το 1994 με χρηματοδότηση της Νομαρχίας Αιτ/νίας, ήταν πλήρης και σύμφωνη με την τότε κείμενη νομοθεσία και ότι ο ίδιος ακολούθως έγινε Δήμαρχος Αλυζίας για 8 έτη, όπου η έγκριση της επέκτασης σχεδίου πόλεως ήταν σε επίπεδο απόφασης Νομαρχιακού Συμβουλίου και όχι σε επίπεδο ΥΠΕΚΑ όπως σήμερα και ψήφισης ΦΕΚ. Τα 8 αυτά χρόνια που ήταν Δήμαρχος, του ανέφερε ότι δεν έκανε απολύτως τίποτα και η μόνη ενέργεια του ήταν η αδιαφορία, τότε που τα πράγματα ήταν πολύ απλά και πολύ πιο εύκολα. Ο κ. Δήμαρχος έμεινε αμίλητος σε αυτή την επισήμανση του κ. Πουρνούρα.
Επίσης ο κ. Πουρνάρας ανάφερε ότι το θέμα πρέπει να λήξει, με πολιτική απόφαση και με σύσκεψη στο ΥΠΕΚΑ, με τις υπηρεσίες του και με τον Δήμο παρόντα και πιέζοντα για το θέμα. 
Και εδώ ο κ. Λευτέρης Μάντζαρης μίλησε για χαρακτηριστική ολιγορία της δημοτικής αρχής, η οποία δεν ασχολείται και δεν προωθεί το θέμα, όταν όλοι γνωρίζουμε ότι αυτά τα θέματα περπατάνε μόνο κατόπιν πίεσης.
6. Κατόπιν πήγαμε στο θέμα της καθαριότητας του Μύτικα και εκεί πραγματικά η συζήτηση πήρε φωτιά, με πολλούς πολίτες να διαμαρτύρονται για την κατάσταση με τους κάδους, να μιλάνε για παραβίαση από την δημοτική αρχή αυτών που συμφωνήθηκαν στην περυσινή Γενική Συνέλευση για το θέμα, με τις θέσεις των κάδων, με άτομα που προσλήφθηκαν για καθαριότητα και δεν τους είδαν, για το πλύσιμο των κάδων και όλα αυτά.
Σφοδρή επίθεση δέχτηκε ο Αντιδήμαρχος Αλυζίας κ. Παναγιώτης Γκόλιας από συμπολίτη μας, για ένα επεισόδιο που έγινε στην κεντρική πλατεία του Μύτικα, παρουσία και πολλών άλλων, όπου κάποια στιγμή πέρυσι κατά την διάρκεια του Καλοκαιριού γέμισε με πολλούς κάδους που ήρθαν από άλλα σημεία, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να σταθούν στα σπίτια τους. Σύμφωνα με τον συμπολίτη μας, δέχτηκε πολύ άσχημη συμπεριφορά από τον Αντιδήμαρχο Αλυζίας, όταν του ζήτησε τον λόγο γι αυτή την απαράδεκτη κατάσταση, όπου στην περιοχή τους μαζεύτηκαν όλα τα σκουπίδια της αγοράς του Μύτικα, επικαλούμενος και τις μαρτυρίες άλλων που ήταν παρόντες στο επεισόδιο.
Ο κ. Γκόλιας δήλωσε αναρμόδιος για το θέμα των σκουπιδιών τότε και τώρα και απλά σαν Αντιδήμαρχος Αλυζίας, έτυχε και παρίστατο στους καθαρισμούς εκείνη την ημέρα του επεισοδίου και αναρωτήθηκε ποιος τον ονόμασε ως υπεύθυνο του μπάχαλου που έγινε με την μετακίνηση των κάδων ενώ δεν είχε την αρμοδιότητα της καθαριότητας και των κάδων και άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο της παραίτησης του εμείς καταλάβαμε, αφήνοντας και αιχμές προς την Πρόεδρο της Τ.Κ. Μύτικα και προς άλλους συνοδοιπόρους του.
Ο κ. Γαλούνης κατόπιν και στο τέλος όλων αυτών, κάλυψε τον κ. Γκόλια, αναφέροντας ότι πιστεύει και καλύπτει τον Αντιδήμαρχο του και την ευθύνη των κάδων στον Μύτικα είχε και έχει ο Αντιδήμαρχος κ. Θεόδωρος Λιβάνης και το θέμα των κάδων φέτος θα λυθεί με τοποθέτηση τους εκεί που θα κρίνει η δημοτική αρχή, με πλύσιμο τους και με αύξηση του αριθμού τους, δηλαδή με λίγα λόγια ότι ειπώθηκε και πέρυσι.
Επίσης δόθηκε η υπόσχεση, ότι θα δοθούν στον Μύτικα φέτος για το Καλοκαίρι, κάποιοι εργαζόμενοι από τα οκτάμηνα των γενικών καθηκόντων που πρόκειται να προσληφθούν (ελπίζουμε σύντομα, αργεί πολύ το Υπουργείο), κάτι που ήταν και δική μας πρόταση εδώ και χρόνια και που στα προηγούμενα οκτάμηνα ποτέ δεν το είδαμε και είχαμε κουραστεί να γράφουμε και να ενοχλούμε την Πρόεδρο του Μύτικα γι αυτό. Επίσης ο Αντιδήμαρχος κ. Λιβάνης ανέφερε ότι φέτος το Καλοκαίρι θα υπάρχει και ένα μικρό φορτηγό να βοηθά στην αποκομιδή των σκουπιδιών στον Μύτικα
Πολλοί συμπολίτες μας που πήραν τον λόγο, εκτός από τις μεγάλες ευθύνες της δημοτικής αρχής, είπαν και για τις ευθύνες των κατοίκων, κάτι το οποίο το συνυπογράφουμε και εμείς. 
Επίσης ο κ. Λύτρας έκανε μία γενική παρέμβαση για την καθαριότητα, όπου επισήμανε τις ευθύνες των πολιτών. Μίλησε για το μεγάλο θέμα των βοθρολυμάτων στην θάλασσα και για τις μετρήσεις που οριακά βγήκαν θετικές. Επίσης αναφέρθηκε σε ένα οδικό χάρτη για την μελλοντική ανάπτυξη της περιοχής με βάση τις οδικές υποδομές που βρίσκονται σε εξέλιξη στην περιοχή, το αεροδρόμιο του Ακτίου και την τουριστική προβολή που σήμερα είναι υποτυπώδης.
7. Έγινε αναφορά από τον κ. Δήμαρχο για τα απλήρωτα τέλη ύδρευσης και για το θέμα του σφραγίσματος παροχών στον Μύτικα. Προσωπικά έχουμε αναδείξει το θέμα της θετικής ζημίας των ανείσπρακτων τελών ύδρευσης του Δήμου Ξηρομέρου, με μπαράζ αναρτήσεων μας επί της προηγούμενης δημοτικής αρχής και επί της νυν δημοτικής αρχής και συμφωνούμε και βάζουμε πλάτη σε αυτό. Όλοι οι δημότες πρέπει να είναι ίσοι και εντάξει στις υποχρεώσεις τους και τα κορόιδα και οι έξυπνοι πρέπει να τελειώσουν και φυσικά πιστεύουμε στις κοινωνικές πρόνοιες για τους οικονομικά αδυνάτους στον Δήμο μας. Πρέπει και ο Δήμος μας να κάνει ότι κάνουν και πολλοί άλλοι Δήμοι και να δώσεις εκπτώσεις στα δημοτικά τέλη στους αδύναμους συμπολίτες μας.
Η δημοτική αρχή αποφάσισε να δράσει όταν το ταμείο άδειασε και όταν το δάνειο ήρθε, ώστε να μην πάει τελικά κ. Δήμαρχος με τα κλειδιά του Δήμου στην Αποκεντρωμένη (ομολογία χρεοκοπίας από τα χείλη του Δημάρχου).
Έγινε λοιπόν η αρχή από τον Μύτικα και σας ενημερώνουμε ότι σταμάτησε και στον Μύτικα. Η υπόσχεση ότι μετά το Πάσχα θα συνεχιζόταν η ίδια δράση στα άλλα τα χωριά την πήρε ο αέρας. Οι έχοντες και οι κατέχοντες κατά των κ. Δήμαρχο είναι μόνο οι Μυτικιώτες. Η κατάσταση βελτιώθηκε δραματικά είναι η αλήθεια και χιλιάδες ευρώ συνέρρευσαν τους τελευταίους μήνες στα ταμεία του Δήμου. Φαίνεται ότι η δημοσιότητα που πήρε το θέμα στον Μύτικα, θορύβησε αρκετούς.
Διαφωνούμε με το κούνημα του δακτύλου στους πολίτες και τις κορώνες γι αυτό το θέμα από τα χείλη του κ. Δημάρχου, διότι ο κ. Δήμαρχος έχει σοβαρή εκκρεμότητα στην Δικαιοσύνη με αυτό το θέμα, ένεκα της ποινικής δίωξης που του έχει ασκηθεί για τα τέλη ύδρευσης του τέως Δήμου Αλυζίας, και λόγοι ευθιξίας και άγραφοι νόμοι επιβάλλουν να αφήνει κάποιον άλλον να μιλά για αυτό το θέμα, π.χ. τον Αντιδήμαρχο με αρμοδιότητα την ύδρευση τον κ. Λιβάνη, μέχρι να ξεμπλέξει με την συγκεκριμένη υπόθεση, κάτι το οποίο του το ευχόμαστε. Είναι στοιχειώδης συναίσθηση ευθιξίας.
Αυτή είναι μία όσο πιο πλήρη ενημέρωση από εμάς, σίγουρα ειπώθηκαν και πολλά άλλα που δεν τα έχουμε αναφέρει, αλλά ήδη το κείμενο μας είναι πολύ μεγάλο. Καταγράψαμε τις υποσχέσεις και τις δημόσιες δεσμεύσεις της δημοτικής αρχής και η αξιοπιστία τους θα κριθεί στην πράξη γιατί χωρίς να είμαστε κακόπιστοι, τα ίδια ακριβώς ειπώθηκαν και πέρυσι.
Κλείνουμε την σημερινή μας αναφορά, λέγοντας ότι είμαστε απόλυτα ικανοποιημένοι που επιτέλους έχουν ταραχτεί τα στάσιμα τοπικά νερά χρόνων στην περιοχή μας και επιτέλους στον Μύτικα και την Αλυζία γενικότερα, βλέπουμε ότι κάτι να πάει να κινηθεί πλέον, έστω και μέσα από εντάσεις και διαφωνίες. Με αυτή την θετική και αισιόδοξοι ματιά θα κλείσουμε.


mytikaspress.

8 σχόλια:

  1. ο κοσμος καταλαβαίνει τι γινεται και γι αυτο και δέν πηγε στη συνελευση.
    περιμενει μεχρι τις δημ. εκλογες που με την ψηφο του θα τους στειλει στα θεωρεία του δήμου.
    << υπομονή κάντε υπομονή >> που λεει και το τραγούδι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αν στειλει αυτους στα θεωρεια του Δημου...........
    Ποιοι θα τους αντικαταστησουν;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΣΑΣ ΑΛΛΑ ΞΕΧΑΣΑΤΕ ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΤΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ
    ΝΑ ΣΑΣ ΠΕΙ ΤΙ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΕΧΕΙ ΚΑΝ Η ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ ΟΔΙΚΟ ΔΥΚΤΥΟ
    ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΜΕ ΤΑ ΓΕΛΑΔΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΓΟΥΡΟΥΝΙΑ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΠΡΟΣ ΠΑΛΑΙΡΟ
    ΟΣΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΑΝ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΡΟΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΔΩΡΟ ΑΔΩΡΟ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΛΟΓΟ
    ΑΥΤΟ ΘΑ ΕΧΕΤΕ ΤΟΥΡΙΣΜΟ 30-40 ΗΜΕΡΩΝ ΤΟ ΧΡΟΝΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ο Δήμαρχος σε ποιον μιλαγε στον καραμελα..γτ δε βλέπω κοσμο..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. σ αυτο το ερμο αρχοντοχωρι ποτε θα κανουν μια γενικη συνελευση,,,,,αλλα τι να πουν για τα εργα τους ΄,,,,

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. 1) Για να μπαίνουν τα πράγματα σε μία σειρά εγώ διαφωνώ με το ότι πρέπει να μιλάς ακόμα και σε τοίχο. Στου κουφού την πόρτα, πάρε την πόρτα και φύγε.
    2) Πολύ καλό το γεγονός της Γενικής Συνέλευσης. Οι Πρόεδροι των τοπικών κοινοτήτων είναι υποχρεωμένοι να τις συγκαλούν και φυσικά οι πολίτες επιλέγουν αν θα πάνε ή όχι.
    3) Ο Μύτικας ΠΑΝΤΟΤΕ ήταν δημοκρατικό χωριό. Οι Συνελεύσεις έχουν μακρά παράδοση στο χωριό μας. Δεν ξέρω και δεν έχω ακούσει αν συμβαίνει το ίδιο και στα άλλα χωριά.
    4) Γιατί επελέγη η συνέλευση σε ημερομηνία που έλειπαν περίπου 50 άτομα από το χωριό λόγω εκδρομής που είχε διοργανωθεί? Τα 50 άτομα είναι πολλά για το Μύτικα. Πάρα πολλά.
    5) Και ένα τελευταίο σημείο για να το συνδέσω με το πρώτο. Ο Γιώργος ο Πουρνάρας έφερε σε δύσκολη θέση το Δήμαρχο 2 ή 3 φορές αν διάβασα καλά στο ρεπορτάζ. Ο Δήμαρχος, για να το πω πολύ απλά, τούς έγραψε όλους και δεν απάντησε. Σιώπησε. Αυτό δεν ξέρω τι σημαίνει για τούς άλλους, αλλά για μένα σημαίνει ότι μας έχει γραμμένους κανονικά. Και του αρέσουν τα εύκολα. Αν τού άρεσαν τα δύσκολα κάτι θα είχε κάνει από την παλιότερη θητεία του. Και γι αυτό ο περίγυρός του αποτελείται από "λίγους". Μια παρέα κάτω του μετρίου, που το μόνο που ξέρει είναι η δοδοληπτική πολιτική. Και γι αυτό μια που τον έβριζαν 4 χρόνια και μια που τον υποστήριξαν (και στηρίζουν) μόλις έπεσε το χρήμα. Με άλλες πλάτες. Αλλά δεν έχει σημασία πλέον. Ο κατήφορος έχει μέλλον. Τουλάχιστον 1,5 χρόνο ακόμα. Και από τη στιγμή που δεν απαιτήθηκαν απαντήσεις για τις "τάπες", θα βγεί και θα το καλύψει μελλοντικά όπως θέλει. Παλιά μου τέχνη κόσκινο.
    Παρόλα αυτά, θα ήθελα να ζητήσω συγγνώμη από τούς συντοπίτες μου που δεν πήγα στη συνέλευση. Αλλά και να ξαναγίνει, πάλι δεν θα πάω. Διότι η κοινωνία αυτό που περιμένει είναι το πόσα θα πάρει στις επόμενες εκλογές. Καλά τα μπλογκ, καλές οι εφημερίδες, καλό το διαδίκτυο, αλλά τη μάχη της κοινωνίας δεν τη δίνει κανένας. Είναι άπαντες απόντες. Αυτό να το καταλάβει και η Συμπολιτεία και όποιος άλλος σκοπεύει να κατέλθει. Και να κάνει σοβαρή αντιπολίτευση. Και από τη στιγμή που δεν επεμβαίνει Εισαγγελέας για τα όσα αποκαλύπτονται, η μόνη μάχη που απομένει είναι αυτή της κοινωνίας. Μια φορά χάθηκε η ευκαιρία για το Δήμο Αλυζίας (δεν ξέρω για τούς άλλους Δήμους). Αν κάποιος θέλει να κάνει τη διαφορά, θα πρέπει να αρχίσει να το δουλεύει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. παρακολουθησα μερος της συζητησης κ συχαθηκα την αλαζονεια κ την ειρωνεια του κ.δημαρχου προς το προσωπο συμπολητη που του εκανε ερωτισης ...εκτος οτι απαξιωνε τον συμπολητημας με χειρονομιες κ γκριματσες του απαγορευε να μηληση..κυριε δημαρχε ο ρολος σας το επιβαλει να ακουτε ολους τους συμπολιτες σας...αν δεν σας αρεσε να καθοσαστε στο σπιτακισας ..η θεση που κατεχετε επιβαλει να μας ακουτε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εσυ να κρατήσεις κατι και να το θυμάσαι οπου και να τυχει να βρεθεις και να πσς.
      << Η γλώσσα κόκαλα δέν εχει αλλά κόκαλα τσακίζει >>
      να εισαι καλά και αστους στην αλαζονεια τους κσι το φουσκωμενο Εγώ τους.
      θα ερθει μια μερα που θα προσγειωθουν

      Διαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο