Τετάρτη 30 Μαΐου 2018

ΟΠΕΚΕΠΕ: Ανακοινώθηκαν οι καταληκτικές ημερομηνίες ενστάσεων για τη δράση "ΚΟΜΦΟΥΖΙΟ"

Από τις 31 Μαϊου και μέχρι τις 13 Ιουνίου θα μπορούν να υποβάλλουν ενστάσεις οι παραγωγοί κατά των αποτελεσμάτων της πληρωμής πρώτης εκκαθάρισης για την «Εφαρμογή της μεθόδου σεξουαλικής σύγχυσης των μικρολεπιδοπτέρων (ΚΟΜΦΟΥΖΙΟ)» σύμφωνα με ανακοίνωση του ΟΠΕΚΕΠΕ.


Όπως αναφέρει το ανακοινωθέν, «οι παραγωγοί δύνανται να προβούν σε διόρθωση προφανών σφαλμάτων που αφορούν στα παραστατικά συμμόρφωσης ή/και να προβάλουν αντιρρήσεις κατά των ευρημάτων (κωδικών) που έχουν προκύψει κατά την πληρωμή της εκκαθάρισής τους.
Εφόσον η ενδικοφανής προσφυγή αφορά σε ευρήματα που προκύπτουν από τα παραστατικά και στοιχεία αυτών, μετά την υποβολή αυτής και εντός προβλεπόμενου χρονικού διαστήματος υποβολής προσφυγών, ο ενδιαφερόμενος πρέπει να τροποποιήσει και τη σχετική εγγραφή των παραστατικών, σύμφωνα με τα αναρτημένα παραστατικά, μπαίνοντας στην καρτέλα «Υποβολή Παραστατικών» και κάνοντας αναθεώρησή της».
Τι αναφέρει ο ΟΠΕΚΕΠΕ στην ανακοίνωσή του:
«Σύμφωνα με τα οριζόμενα στην υπ’ αριθ. 4197/20.04.2017 (ΦΕΚ1522/Β’/04.05.2017 ΑΔΑ 65ΑΗ4653ΠΓ-9ΕΔ)Υπουργική Απόφαση για τον Καθορισμό πλαισίου εφαρμογής της Δράσης 10.1.08 «Εφαρμογή της μεθόδου σεξουαλικής σύγχυσης των μικρολεπιδοπτέρων (ΚΟΜΦΟΥΖΙΟ)» του Μέτρου 10 «Γεωργοπεριβαλλοντικά και κλιματικά μέτρα» του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020 όπως ισχύει, μετά την ολοκλήρωση των προβλεπόμενων ελέγχων, ολοκληρώθηκε η καταβολή της πρώτης εκκαθάρισης στους δικαιούχους της Δράσης 10.01.08, του Μέτρου 10, «Εφαρμογή της Μεθόδου σεξουαλικής σύγχυσης των μικρολεπιδοπτέρων (ΚΟΜΦΟΥΖΙΟ)» για το έτος 2017. Κατά των αποτελεσμάτων της πληρωμής πρώτης εκκαθάρισης, και σύμφωνα με τα οριζόμενα στο άρθρο 17 της ανωτέρω ΥΑ, οι παραγωγοί δύνανται να υποβάλλουν σχετική ενδικοφανή προσφυγή, αρχής γενομένης από την 31.05.2018 και εντός δέκα (10) εργασίμων ημερών, δηλαδή ως και την 13.06.2018, ηλεκτρονικά μέσω του Πληροφοριακού Συστήματος της Δράσης με τη χρήση των προσωπικών τους κωδικών.
Με την ενδικοφανή προσφυγή οι παραγωγοί δύνανται να προβούν σε διόρθωση προφανών σφαλμάτων που αφορούν στα παραστατικά συμμόρφωσης ή/και να προβάλουν αντιρρήσεις κατά των ευρημάτων (κωδικών) που έχουν προκύψει κατά την πληρωμή της εκκαθάρισής τους.
Εφόσον η ενδικοφανής προσφυγή αφορά σε ευρήματα που προκύπτουν από τα παραστατικά και στοιχεία αυτών, μετά την υποβολή αυτής και εντός προβλεπόμενου χρονικού διαστήματος υποβολής προσφυγών, ο ενδιαφερόμενος πρέπει να τροποποιήσει και τη σχετική εγγραφή των παραστατικών, σύμφωνα με τα αναρτημένα παραστατικά, μπαίνοντας στην καρτέλα «Υποβολή Παραστατικών» και κάνοντας αναθεώρησήτης. Η εν λόγω ενέργεια είναι απαραίτητη προκειμένου η ενδικοφανής προσφυγή να έχει αποτέλεσμα.
Για τη διευκόλυνσή τους, οι δικαιούχοι μπορούν να συμβουλεύονται το σχετικό εγχειρίδιο χρήσης που υπάρχει αναρτημένο στην ιστοσελίδα του ΟΠΕΚΕΠΕ «Εγγραφή και Πρόσβαση στις Online εφαρμογές του ΟΠΕΚΕΠΕ».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο