Πέμπτη 24 Μαΐου 2018

Οι βάσεις σε Στρατιωτικές -Αστυνομικές -Πυροσβεστικές σχολές (συγκριτικός πίνακας)


Mε την ημέρα των πανελλαδικών εξετάσεων να πλησιάζει και την αγωνία υποψηφίων και γονέων να χτυπάει κόκκινο, προβάλλεται πίνακας με τις βάσεις του 2017 και τη σύγκριση αυτού με τις βάσεις του 2016 για τις Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού, τις Αστυνομικές Σχολές, τις Σχολές της Πυροσβεστικές Ακαδημίας και τις Στρατιωτικές Σχολές.
Συγκεκριμένα, ο πίνακας αυτός περιέχει τις ΒΑΣΕΙΣ των 2016 και 2017 για τις συγκεκριμένες σχολές και τη διαφορά των μορίων μεταξύ των δύο ετών. Ο πίνακας επεξεργάστηκε από το panelladikes24.

Σημειώνεται ότι τα στοιχεία αυτά αφορούν τους υποψήφιους ΓΕΛ ΓΕΝ. ΣΕΙΡΑ ΗΜ. 90%.
Σε κάθε περίπτωση, αξίζει να σημειωθεί ότι φέτος σύμφωνα με δημοσίευμα του Ελεύθερου τύπου αναμένεται πτώση των βάσεων σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις. Η εκτόξευση του αριθμού εισακτέων, 5% επιπλέον σε σχέση με πέρσι, φέρνει αλλαγές προς τα κάτω, με μοναδική εξαίρεση το νεοσύστατο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής.
Με αύξηση 5% του αριθμού εισακτέων σε σχέση με πέρσι, ο ανταγωνισμός των εισακτέων φέτος αναμένεται ηπιότερος. Βάσει του αριθμού υποψηφίων που κάθε χρόνο συμμετέχουν στις πανελλήνιες (σ.σ. περίπου 100.000), φέτος περίπου το 75% θα έχει μια θέση στα ελληνικά Ιδρύματα. Φυσικά, για τις δημοφιλείς σχολές θα γίνει σφαγή όπως κάθε χρόνο, όμως το μεγαλύτερο μέρος των υποψηφίων θα καταφέρει να βρει τη θέση του σε μια σχολή ή ένα τμήμα, ασχέτως της επίδοσής του.
Οι βάσεις του 2017 και του 2016

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο