Σάββατο 12 Μαΐου 2018

Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΣΤΑΚΙΩΤΩΝ ανανεώνεται και αποκτά ιστοσελίδα!

       Ο Πρόεδρος του Συλλόγου απανταχού Αστακιωτών Χρήστος Μπόνης μας ενημερώνει, ότι ο σύλλογος αποκτά νέα ιστοσελίδα και προσκαλει όλους τους Αστακιώτες να σταθούν αρωγοί σε αυτή την αφετηρία και να "αγκαλιάσουν" τη νέα προσπάθεια, για να γίνει ένα πραγματικό βήμα ανταλλαγής απόψεων για την προβολή και αναπτυξιακή πορεία του Αστακού. 
Αναλυτικά....

Αγαπητοί Συμπατριώτες,
       σε λίγες ημέρες ο Σύλλογος Απανταχού Αστακιωτών θα έχει θέσει σε λειτουργιά την ιστοσελίδα του (blogspot). Είναι μια  πρωτοβουλία που αποφασίσαμε σαν Δ.Σ. δίνοντας την δυνατότητα σε όλους τους Αστακιώτες να εκφράζονται, να ενημερώνονται, να ρωτούν, να θέτουν τους προβληματισμούς τους αλλά και να προτείνουν οτιδήποτε θεωρούν χρήσιμο και ευεργετικό για την προβολή του Αστακού.
       Είναι παράλληλα μια ευκαιρία αφενός μεν να γνωριστούμε αφέτερου να ξαναβρεθούμε έστω και μέσω Διαδικτύου...............


        Ο χώρος αυτός προορίζεται για εποικοδομητικούς συζητήσεις και ανταλλαγές απόψεων και κατ' ουδένα τρόπο χώρος προσβολής προσωπικότητας, χυδαιολογημάτων συκοφαντιών και πολλών άλλων επιλήψιμων ενεργειών. Οι αντίθετες απόψεις, οι διαφωνίες (που εκ των πραγμάτων υπάρχουν ανάμεσα μας) είναι κατανοητές αλλά δεν είναι ευπρόσδεκτες οι παραβατικές θέσεις και υποδείξεις που ίσως έχουν στόχο κάποιον από εμάς.
          Όλα τα προβλήματα, όλες οι απορίες, όλες οι αντιθέσεις, αν τοποθετηθούν σε ένα πλαίσιο λογικό με διαφάνεια και χωρίς υπονομεύσεις, σίγουρα θα δώσουν την ευκαιρία σε πολλούς απο εμάς να δώσουμε λύσεις.
         Η Αλληλεγγύη πρέπει να είναι το κυρίαρχο χαρακτηριστικό γνώρισμα που θα μας διακρίνει από εδώ και στο εξής και όχι η διάσπαση και ο τυχοδιωκτισμός. Πρέπει να δείξουμε μια ωρίμανση που θα είναι η λεωφόρος της ανάπτυξης του Αστακού.
       Η αγάπη για τον Αστακό να είναι η σημαία μας και όχι η υπονόμευση και η διαπλοκή Συμμάχους μας στην πρωτοβουλία αυτή θέλουμε όλους εσάς.
      Σας θέλουμε δίπλα μας για να μας βοηθήσετε να ξεπεράσουμε στην αρχή κάποια μικροπροβλήματα που έχουν παρουσιαστεί στον Σύλλογο λόγω της ανυπαρξίας τόσων χρόνων.
         Το φιλότιμο του Αστακιώτη είναι γνωστό αρκεί να βρεθεί κάποιος να του το αφυπνίσει.
       Ο Σύλλογος Απανταχού Αστακιωτών με την επανίδρυση του ξεκινά με πολύ όρεξη μια νέα περίοδο στην ιστορία του συλλόγου .
        Ελπίζουμε ότι όλοι εσείς που στέκεστε στο άλλο μισό του γηπέδου δεν θα μείνετε αδρανείς. Έφθασε η ώρα να δείξουμε και στην πράξη τον πρωταγωνιστικό ρόλο του Αστακού.
       Η επιτυχία θα είναι καρπός της συλλογικότητας, η αποτυχία θα είναι ταφόπλακα στην πρόοδο και την ανάδειξη του Αστακού.

Με αυτό το σκεπτικό λοιπόν ξεκινάμε την επαφή μαζί σας.

--------------
Μια σημαντική αλλά και ουσιαστική  παρατήρηση:                 Ζητάμε (και απαιτούμε) σαν Δ.Σ. να μην ορθογραφεί η να τοποθετείτε κανείς με ΨΕΥΔΏΝΥΜΟ. Δεν είναι έντιμο ούτε ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΌ (και χρησιμοποιώ μόνο αυτές τις λέξεις και όχι κάποιες άλλες που τυχόν είναι πιο βαριές) να σχολιάζεις ή να προτείνεις κάτι χωρίς να έχεις το θάρρος της γνώμης επώνυμα.
        Εδώ -όπως αναφέρθηκε πιο πάνω- δεν θα προβάλλεται και δεν θα στοχοποιείτε κανείς Θα δέχεται ο κάθε ένας την κριτική σε οποία ενεργεία προβαίνει (και κυρίως αυτοί που κατέχουν κάποιο αξίωμα μικρο η μεγάλο) αλλα δεν θα υποβάλλονται σε διαπόμπευση με ακραίες φράσεις και κοσμητικά επίθετα.
              Κανείς δεν είναι στο απυρόβλητο αλλα και κάνεις δεν είναι αλάνθαστος, όλοι έχουμε αδυναμίες, όλοι είμαστε επιρρεπείς στα λάθη, αλλά η προσβολή της άξιας της προσωπικότητας είναι αφιλόξενη εδώ.
          Επομένως οποίος θέλει να γράψει ή να σχολιάζει, θα είναι με το όνομα του. Ίσως είναι ευκαιρία να γνωριστούμε πολύ καλύτερα.
Ο Αστακιώτης διδάσκει ήθος και όχι μίσος.
        Η παράδοση και η Ιστορία του Αστακού είναι οδηγός για την επιτυχία μας.
     Την σκυτάλη τι δίνουμε σε εσας και ευελπιστούμε ότι θα την φέρετε σε πέρας......


10 σχόλια:

  1. ΜΕ ΕΚΠΛΗΤΟΥΝ ΠΟΛΎ ΘΕΤΙΚΆ ΌΛΑ ΌΣΑ ΓΡΆΦΕΙΣ ΚΑΙ ΌΣΑ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕΙΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΌΠΟ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ ΜΑΣ ΤΟΝ ΑΣΤΑΚΟ.. ΠΡΟΧΩΡΑ ΜΕ ΔΎΝΑΜΗ 💪

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πολιτιστική ανάοτυξη μπορεί να γίνει,αλλά οικονομική ανάπτυξη του Αστακού δέν γίνεται αν δέν γίνουν "ρήξεις" με το πολιτικό κατεστημένο και όσοι σήμερα εκπροσωπούν αυτό το πολιτικό κατεστημένο.
    κάτοικος Αλυζίας-Ξηρομέρου


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εκφράζω την ριζική διαφωνία μου με την άποψη που διατυπώνεται για τις ανώνυμες απόψεις για τα δημόσια ζητήματα.
    Τοσο τα ανώνυμα όσο και τα επώνυμα σχόλια για τα δημόσια θέματα ειναι εξίσου τιμητικά και αποδεκτά,
    αρκει τα σχολια να ειναι νόμιμα και πολιτισμένα.
    Δημοκρατία είχαμε και έχουμε


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. 100 χρόνια ο αστακός είναι πάντα ίδιος δεν έχει αλλάξει τίποτα μίζερος όπως πάντα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. αγαπητε φιλε 12.10---100 χρονια ο Αστσακος μιζερος Για να μην διαφωνησω με την αποψη σου, εγω αν εγραφα κατι παρομοιο θα του εδινα και προεκταση ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ; Προφανως οχι μονο οι Δημοτικες Αρχες που περασαν αλλα και πολλοι αλλοι .Δεν ξερω ομως γιατι δεν συνεχιζεις την σκεψη σου ; Μηπως και εσυ περασες απο το σταδιο αυτο(της διοικησης) και αποφευγεις να παρεις θεση ; η μηπως γνωριζεις και τους ετερους υπευθυνους(συμπεριλαμβανομενου και του ιδιου) και δεν θες να αναλαβεις την ευθυνη-Οσοι κυβερνησαν κυβερνησαν με δημοκρατικη εντολη--Αρα ;
    ΧΡ ΜΠΟΝΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. αγαπητε φιλε 12.10---100 χρονια ο Αστσακος μιζερος Για να μην διαφωνησω με την αποψη σου εγω αν εγραφα κατι παρομοιο θα του εδινα και προεκταση ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ; Προφανως οχι μονο οι Δημοτικες Αρχες που περασαν αλλα και πολλοι αλλοι .Δεν ξερω ομως γιατι δεν συνεχιζεις την σκεψη σου ; Μηπως και εσυ περασες απο το σταδιο αυτο(της διοικησης) και αποφευγεις να παρις θεση ; η μηπως γνωριζεις και τους ετερους υπευθυνους(συμπεριλαμβανομενου και του ιδιου) και δεν θες να αναλαβεις την ευθυνη-Οσοι κυβερνησαν κυβερνησαν με δημοκρατικη εντολη--Αρα ;
    ΧΡ ΜΠΟΝΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κυριε Χρήστο Μπόνη
      δέν ειμαι ο σχόλιαστηε 12,10 και δέν ειμαι και απο τον Αστακο.
      είχαν όντως οσοι κυβερνησαν τον τόπο μας δημκκρατική εντολή να κυβερνήσουν
      αλλά αθέτησαν-παραβίασαν καταφωρα και απροκαλυπτα αυτην την δημοκρατική λαικη εντολη.
      ο τοπος χρειαζεται στις δημοτικες εκλογες πολιτικη αλλαγη.

      Διαγραφή
    2. Κυριε Χρήστο Μπόνη
      δέν ειμαι ο σχόλιαστης 12,10 και δέν ειμαι και απο τον Αστακο.
      είχαν όντως οσοι κυβερνησαν τον τόπο μας δημοκρατική εντολή να κυβερνήσουν,
      αλλά αθέτησαν-παραβίασαν καταφωρα και απροκαλυπτα αυτην την δημοκρατική λαικη εντολη.
      ο τοπος χρειαζεται στις δημοτικες εκλογες πολιτικη αλλαγη.

      Διαγραφή
  7. κατ αρχας χαιρομαι ειλικρινα για το υφος της απαντησης Συνηθως οσοι εμπλέκονται(λεω συνηθως) σε ανταπαντησεις και μαλιστα ανωνυμα είναι λιγο πολυ επιθετικοι Κατά δευτερον Ο τοπος χρειαζεται πολιτικη αλλαγη στις δημοτικες λετε .Ποιος τοπος και τι πολιτικη αλλαγη στις δημοτικες θα ερθει ; Εχετε υποψην τον νέο νομο που θα ανακοινωθεί την πεμπτη; Αν δειτε εσεις αλλαγη εγω θα γινω αστροναύτης !!!!!!! Δήμαρχος με εκλογη από ένα συγκεκριμενο χωρο και δημοτικοι συμβουλοι(πλειοψηφια) από άλλο(το γραφω αυτό όχι γιατι είναι ντεφακτο αλλα εχει τις ιδιες πιθανότητες να εμφανιστεί οσες πιθανότητες εχει να είναι από τον ιδιο χωρο)--Αντε τοτε να δουμε πολιτικη αλλαγη

    ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κύριε Χρήστο Μπόνη
      Οταν θα οριστικοποιηθεί το υπο διαβούλευση απο διαφορους φορεις σχετικο νομοσχέδιο και γινει νεος αυτοδιοικητικος νομος, θα εχουμε ως συνδημότες το χρόνο μπροστά μας να το αξιολογήσουμε.
      ανεξάρτητα όμως απο τους διαφορους αυτοδιοικητικους νόμους της πολιτειας
      απο εμας ομως ολους τους δημότες εξαρταται εάν θα αφησουμε τα πραγματα ως εχουν στον πολύπαθο δημο μας και στα χωρια μας, ή
      θα αναζητήσουμε πολιτικά κατι αλλο καλύτερο για τον τοπο μας.

      Διαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο