Πέμπτη 31 Μαΐου 2018

Ν. Ηλιόπουλος: Αρχές Ιουνίου η πρόσκληση του ΟΑΕΔ για το νέο πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας σε δήμους

Αρχές Ιουνίου αναμένεται να γίνει η Δημόσια Πρόσκληση του ΟΑΕΔ για το νέο μεγάλο πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας που υλοποιεί το υπουργείο Εργασίας σε 276 δήμους και 13 περιφέρειες της χώρας. Μέχρι τότε οι δήμοι και οι περιφέρειες θα υποβάλλουν συγκεκριμένα έργα που εντάσσουν στο πρόγραμμα.

Αυτό εξαγγέλλει ο υφυπουργός Εργασίας, Νάσος Ηλιόπουλος, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Εθνος».
Συγκεκριμένα ο υφυπουργός Εργασίας, σημειώνει: «Το νέο πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας θα υλοποιηθεί σε 276 δήμους και 13 περιφέρειες της χώρας, θα είναι 8μηνης διάρκειας και προϋπολογισμού 216 εκατ. ευρώ και θα απευθύνεται σε 30.421 ανέργους. Στοχεύει στην αντιμετώπιση της ανεργίας και την επανασύνδεση των μακροχρόνια ανέργων και των ευάλωτων ομάδων με την αγορά εργασίας. Μέχρι τις αρχές Ιουνίου, οι δήμοι και οι περιφέρειες υποβάλλουν συγκεκριμένα έργα. Αμέσως μετά προχωράμε στη Δημόσια Πρόσκληση».
Επίσης ο κ. Ηλιόπουλος εξαγγέλλει δέκα νέα προγράμματα για περισσότερους από 80.000 ανέργους, τα οποία έρχονται μέχρι το τέλος του έτους.
«Δεν συμφωνούμε με την αντίληψη ότι το πλεονέκτημα της οικονομίας μας μπορεί να είναι η φθηνή και ελαστική εργασία» ξεκαθαρίζει ο υφυπουργός Εργασίας και αναφέρεται στις προτεραιότητές του. Τονίζει πως μέχρι το τέλος του έτους θα ξεκινήσουν στοχευμένες παρεμβάσεις για νέους με υψηλά προσόντα, ενώ μιλά για προγράμματα ενισχυμένης επιδότησης νέων θέσεων στον τομέα της μεταποίησης και της βιομηχανίας, αλλά και ειδικά προγράμματα πρακτικής άσκησης και κατάρτισης σε κλάδους όπως οι νέες τεχνολογίες και ο χώρος της αγροδιατροφής.
Αναφερόμενος στον ΟΑΕΔ, ο κ. Ηλιόπουλος επισημαίνει ότι ο οργανισμός «αλλάζει, αναβαθμίζεται και επανασχεδιάζει τη λειτουργία του με άξονα την ουσιαστική ενίσχυση των ανέργων» και συμπληρώνει: «Η πρώτη πιλοτική εφαρμογή του νέου πλαισίου θα διεξαχθεί στο Θριάσιο, στα γεωγραφικά όρια των δήμων Ασπροπύργου, Ελευσίνας, Μάνδρας-Ειδυλλίας. Το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί αρχικά για ανέργους της ηλικιακής ομάδας 45 ετών και άνω».
 https://www.dikaiologitika.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο