Δευτέρα 21 Μαΐου 2018

Προσλήψεις 8.166 ατόμων στις ανταποδοτικές υπηρεσίες των Δήμων. Αυτό το γλυκό δεν είναι για τον Δήμο Ξηρομέρου λόγω οικονομικής δυσπραγίας στα ανταποδοτικά.


Στη Γενική Συνέλευση που έγινε στον Μύτικα στις 20 Μαΐου, η μεγαλύτερη ένταση σημειώθηκε όταν συζητήθηκε το θέμα της καθαριότητας και των κάδων σκουπιδιών του Μύτικα.......
Εκεί ο κ. Δήμαρχος ενώπιον όλων των παριστάμενων, για να δικαιολογήσει την κατάσταση που επικρατεί, παίρνοντας τον λόγο, έκανε μία αναφορά στο ελλιπές προσωπικό που διαθέτει ο Δήμος Ξηρομέρου στις ανταποδοτικές υπηρεσίες και περιέγραψε μία πολύ δύσκολη κατάσταση λέγοντας χαρακτηριστικά, ότι δεν έχουμε ανθρώπους να βάλουμε στο απορριμματοφόρο και αναγκαζόμαστε να βάζουμε ανθρώπους παράνομα και να τους πληρώνουμε με μαύρα και αν γίνει ατύχημα θα πάμε φυλακή και η αλήθεια είναι ότι παραδόξως ήταν ακριβής σε όσα ανέφερε. Πράγματι έτσι είναι. Το προσωπικό στις ανταποδοτικές υπηρεσίες (καθαριότητα και φωτισμός, ύδρευση) του Δήμου Ξηρομέρου είναι ελάχιστο, δεν προλαβαίνουν να τρέχουν δεξιά και αριστερά και χρειάζεται ενίσχυση.
Όμως αυτή είναι η μισή αλήθεια και η μισή αλήθεια είναι ως γνωστό ολόκληρο ψέμα. Ποια είναι η άλλη μισή αλήθεια που απέφυγε εντέχνως να σας πει ο κ. Δήμαρχος; Ότι αυτή την περίοδο η Κυβέρνηση, έχοντας πετύχει σε συνεννόηση με τους δανειστές μας να απελευθερωθούν οι προσλήψεις στις ανταποδοτικές υπηρεσίες των Δήμων όπου υπήρχε πολύ μεγάλο και οξύ πρόβλημα, προχώρησε με την προκήρυξη 3Κ/2018 στην πρόσληψη 8.166 ατόμων στις ανταποδοτικές υπηρεσίες των ΟΤΑ Α΄ βαθμού, Συνδέσμους και Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου αυτών, καθώς και σε Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου των ΟΤΑ.
Δείτε εδώ την προκήρυξη με τις θέσεις και μην μπείτε στο κόπο να ψάξετε να βρείτε τον Δήμο Ξηρομέρου μέσα, άδικα θα προσπαθήσετε. Τον γειτονικό Δήμο Ακτίου - Βόνιτσας θα τον βρείτε με 7 θέσεις.
Μα καλά και εύλογα θα μας ρωτήσετε, εμείς έχουμε μεγάλο πρόβλημα προσωπικού στις ανταποδοτικές υπηρεσίες, το είπε και ο κ. Δήμαρχος, γιατί δεν ζητάμε προσωπικό;
Η απάντηση απλή. Δεν μπορούμε να ζητήσουμε προσωπικό γιατί στα οικονομικά μας στο κομμάτι των ανταποδοτικών μπαίνουμε μέσα και μάλιστα πάρα πολύ μέσα. Αυτό το γλυκό που τόσο ανάγκη το έχουμε σαν Δήμος Ξηρομέρου, ώστε οι δημότες να απολαύσουν καλύτερες ανταποδοτικές υπηρεσίες στην καθαριότητα και στην ύδρευση, εμείς δεν μπορούμε να το φάμε, ενώ στον γειτονικό Δήμο Ακτίου - Βόνιτσας (λίγο μεγαλύτερος από τον δικό μας) μπορούν.
Ποιος ευθύνεται γι αυτό; Ποιος; Μα φυσικά το Blog ΜΥΤΙΚΑΣ PRESS που διοικεί τον Δήμο Ξηρομέρου και κάνει κουμάντο στα οικονομικά του Δήμου και μην τολμήσει να γελάσει κανένας γιατί αλίμονο σας.
mytikaspress

2 σχόλια:

  1. Ο Μέγα Αλέξης τίμησε μέσα στο Πρωθυπουργικό Μέγαρο τις απολυμένες εργαζόμενες στην καθαριότητα του Υπουργείου οικονομικών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ας βγει ενας οποιοσδήποτε δημαρχος ή βουλευτής να το διαψεύσει αυτο το γεγονός

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο