Τετάρτη 23 Μαΐου 2018

«Φωτιά» παίρνει η βενζίνη - Πάνω από τα 2 ευρώ το λίτρο στα νησιά

Aνοδική πορεία στην τιμή της βενζίνης καταγράφεται τις τελευταίες ημέρες, μία κατάσταση που αναμένεται να έχει και συνέχεια λόγω της αύξησης της τιμής του πετρελαίου διεθνώς.
Ήδη η αμόλυβδη στα νησιά έσπασε το φράγμα των 2 ευρώ το λίτρο με τη Σίκινο, την Αμοργό αλλά και τη Σάμο να καταγράφουν τις υψηλότερες τιμές.

Ειδικότερα σε πρατήριο στη Σίκινο τη Δευτέρα δηλώθηκε τιμή πώλησης της αμόλυβδης στα 2,045 ευρώ το λίτρα. Σε πρατήρια στην Αμοργό η τιμή της αμόλυβδης από τα δύο πρατήρια που έχουν δηλώσει τιμές στο Παρταηρήτηριο Υγρών Καυσίμων πωλείται από 1,98 έως 2 ευρώ το λίτρο.
Στα Δωδεκάνησα οι τιμές των καυσίμων φτάνουν έως 1,9 ευρώ το λίτρο, με τις υψηλότερες τιμές να καταγράφονται στην Κάλυμνο, στην Αστυπάλαια και στην Κάρπαθο..
Στον αντίποδα κοντά στις μέσες τιμές πωλούνται τα καύσιμα στην Κρήτη, όπου στο νομό Ηρακλείου οι τιμές της αμόλυβδης αρχίζουν από 1,579 ευρώ έως 1,795 ευρώ ανά λίτρο.
Η μέση τιμή της αμόλυβδης πανελλαδικά ανέρχεται σε 1,634 ευρώ το λίτρο και του πετρελαίου κίνηση στα 1,407 ευρώ το λίτρο. Ακριβώς έναν χρόνο πριν η μέση τιμή της αμόλυβδης ήταν 1,502 ευρώ το λίτρο και του πετρελαίου κίνησης 1,255 ευρώ το λίτρο.
https://www.dikaiologitika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο