Τρίτη 15 Μαΐου 2018

Σοκάρει η ομολογία της 19χρονης για το βρέφος στην Πετρούπολη - Γνώρισε τον πατέρα μέσω facebook

Σε δύο συλλήψεις προχώρησαν οι ελληνικές Αρχές σε σχέση με την υπόθεση που είχε συγκλονίσει πριν από μερικούς μήνες το πανελλήνιο. Η μητέρα και η γιαγιά του βρέθους συνελήφθησαν καθώς από ότι φαίνεται πέταξαν το βρέφος σε κάδο σκουπιδιών στην Πετρούπολη.


Στην εξιχνίαση της υπόθεσης με το νεκρό βρέφος σε κάδο στην Πετρούπολη, πριν περίπου τρεις μήνες, προχώρησε η αστυνομία, συλλαμβάνοντας δύο γυναίκες.
Στην εξιχνίαση της υπόθεσης με το νεκρό βρέφος σε κάδο στην Πετρούπολη, πριν περίπου τρεις μήνες, προχώρησε η αστυνομία, συλλαμβάνοντας δύο γυναίκες, μία 19χρονη και η 54χρονη μάνα της. Οι δύο γυναίκες θα βρεθούν ενώπιον του 3ου τακτικού ανακριτή την Πέμπτη, καθώς κατηγορούνται για τη δολοφονία του βρέφους της νεαρής, το οποίο εντοπίστηκε, τον περασμένο Φεβρουάριο, νεκρό σε κάδο απορριμμάτων στην Πετρούπολη από ρακοσυλλέκτη. Οι δύο γυναίκες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα και εναντίον τους ασκήθηκε ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση κατά συναυτουργία και παραπέμφθηκαν στον ανακριτή από τον οποίο ζήτησαν και έλαβαν προθεσμία για τις απολογίες τους.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η 19χρονη υποστηρίζει πως αντιλήφθηκε την εγκυμοσύνη της στον 7ο μήνα, γεγονός που δεν αποκάλυψε στη μητέρα της έως τον τοκετό και ότι η ίδια σκότωσε το νεογέννητο μωράκι τυλίγοντας ένα κορδόνι στον λαιμό του και φράζοντάς του το στόμα. Η μητέρα φέρεται να επιβεβαιώνει την κόρη της, αναφέροντας πως λόγω της κατάστασης της κόρης, μετέφερε η ίδια και πέταξε το βρέφος στον κάδο σκουπιδιών.
Η υπεράσπιση των δύο γυναικών σκοπεύει να ζητήσει την μετατροπή της κατηγορίας για την 19χρονη σε παιδοκτονία και για την μητέρα της σε συνέργεια σε ανθρωποκτονία. Υποστηρίζει, επίσης, ότι η 19χρονη πάσχει από επιλόχειο κατάθλιψη και θα ζητήσει τον διορισμό ψυχιάτρου, προκειμένου να διενεργήσει πραγματογνωμοσύνη.
Η εξιχνίαση της υπόθεσης
«Η εξιχνίαση της υπόθεσης που αφορά το βρέφος το οποίο πέταξε η 22χρονη μητέρα του στον ακάλυπτο χώρο πολυκατοικίας, στη Νέα Σμύρνη, έδειξε τον δρόμο για το περιστατικό με το νεογέννητο που εντοπίστηκε νεκρό σε κάδο απορριμμάτων, στην Πετρούπολη», τονίζουν αστυνομικές πηγές στο Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.
«Οι δύο υποθέσεις έχουν πολλά κοινά σημεία. Μητέρες μικρής ηλικίας, που είχαν ανεπιθύμητη κύηση και ήθελαν με κάθε τρόπο να "ξεφορτωθούν" το νεογέννητο παιδί τους, το οποίο πέταξαν, μάλιστα, πολύ κοντά στο σημείο που διέμεναν. Έπειτα από την υπόθεση της Νέας Σμύρνης, μπήκε στην τελική ευθεία η εξιχνίαση με το νεκρό βρέφος στην Πετρούπολη», σημειώνουν οι ίδιες πηγές.
Οι έμπειροι αστυνομικοί έφτιαξαν προφίλ της γυναίκας, ακολουθώντας ηλικιακά αλλά και πιθανά κοινωνικά χαρακτηριστικά. Σχεδίασαν ομόκεντρους κύκλους ερευνών γύρω από την περιοχή που βρέθηκε το νεκρό βρέφος, συνολικής απόστασης μέχρι και ένα χιλιόμετρο, και εντόπισαν περίπου 20-30 γυναίκες κάτω των 25 χρόνων. Σιγά σιγά έφτασαν και στην 19χρονη και τη μητέρα της. Έγινε λήψη DNA υλικού οπότε και αποδείχθηκε πως η νεαρή ήταν η μάνα του μωρού. Η κοπέλα σπουδάζει σε κάποιο ΙΕΚ, ενώ γνώρισε τον πατέρα του παιδιού μέσω Facebook και συνευρέθηκαν ερωτικά κάποιες φορές.
Τι δήλωσαν μάνα και κόρη
Σύμφωνα με πληροφορίες, η 19χρονη, που ομολόγησε ότι η ίδια έπνιξε το νεογέννητο παιδί της, σύμφωνα με όσα είπε στους αστυνομικούς, είχε μια ανεπιθύμητη κύηση έπειτα από μια περιστασιακή σχέση και δεν ήθελε με κανένα τρόπο να κρατήσει το βρέφος. Ετσι, μόλις το γέννησε, στην μπανιέρα του σπιτιού της, το οποίο βρίσκεται πολύ κοντά στην οδό Ρωμυλίας, όπου εντοπίστηκε νεκρό το νεογέννητο, στις 26 Φεβρουαρίου 2018, του έβαλε χαρτιά στο στόμα για να σταματήσει να κλαίει. Στη συνέχεια, το έπνιξε με σχοινί και με τον ομφάλιο λώρο. Η 54χρονη, από την πλευρά της, υποστήριξε ότι απλώς βοήθησε την κόρη της να το πετάξει στον κάδο απορριμμάτων.
Είναι χαρακτηριστικό το απόσματα των διαλόγων:
19χρονη: "Κατάλαβα ότι ήμουν έγκυος όταν έφτασα στους 7 μήνες. Δεν το είπα ποτέ στην μάνα μου. Εκείνη όμως ήταν στο μπάνιο και με βοήθησε να γεννήσω. Όταν βγήκε η μητέρα μου από το μπάνιο, τότε το έπνιξα το μωρό. Δεν ήθελα να το σκοτώσω. Του έσφιξα το λαιμό με ένα κορδόνι για να σταματήσει να κλαίει. Το παιδί όμως έβγαλε αίμα από το στόμα και τις ζήτησα χαρτοπετσέτες για να σταματήσω το αίμα. Η μάνα δεν έβλεπε όμως τι έκανα, ήταν έξω από την μισάνοιχτη πόρτα του μπάνιου και μου έδινε τις χαρτοπετσέτες. Κάποια στιγμή σταμάτησε να αναπνέει."
Γιαγιά: "Χτύπαγα την πόρτα και την ρωτούσα «τι κάνεις μέσα τι κάνεις μέσα». Όταν μου άνοιξε, μπήκα μέσα και βρήκα το παιδί νεκρό μέσα στη σακούλα."
*φωτογραφία αρχείο ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο