Τετάρτη 11 Απριλίου 2018

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ: Να βοηθάμε με τα σκουπίδια αλλά μέχρι πότε;

Να βοηθάμε με τα σκουπίδια αλλά μέχρι πότε;
       Τα έργα που φτιάχνονται σε ένα τόπο φυσικά και ανήκουν στους πολίτες  όλης της χώρας. Όμως πρώτα και κύρια πρέπει να εξυπηρετούνται οι κάτοικοι κάθε περιοχής και να λαμβάνουν ανταποδοτικά για τα έργα που επιβαρύνουν το περιβάλλον όπου ζουν.
        Κατ’ αυτόν τον τρόπο η νέα «διαταγή» από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση να έρθουν στην Αιτωλοακαρνανία τα σκουπίδια της Αιγιάλειας ήταν κάτι αναπόφευκτο, δεν μπορεί όμως να συμβαίνει για πάντα. Πάλι στο «και πέντε» φτάσαμε σε λύση ανάγκης και αυτή την έδωσε μια διαταγή να πάνε τα σκουπίδια στα μέρη  που έχουν υποδομές, δηλαδή στο Αγρίνιο, τη Βόνιτσα, το Μεσολόγγι, την Ναύπακτο......



       Οι Πελοποννησιακές πόλεις  που είναι στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας έχουν το ίδιο παλαιό πρόβλημα με την υπόλοιπη Πελοπόννησο, τις αντιρρήσεις και τον καθυστερημένο σχεδιασμό. Το καλοκαίρι που πέρασε ήταν πάλι εφιαλτικό.
       Είναι χαρακτηριστικό ότι τα σκουπίδια της Πελοποννήσου έπρεπε  να τα διαχειρίζεται από το 2013 η εταιρεία ΤΕΡΝΑ, μετά από διεθνή μειοδοτικό διαγωνισμό, όμως χρειάστηκαν 5 ολόκληρα χρόνια για να έρθουμε στον φετινό Μάρτιο και να εγκρίνει το Ελεγκτικό Συνέδριο την διαδικασία μετά από συνεχείς προσφυγές. Με διαταγές από το υπουργείο ή την Αποκεντρωμένη Διοίκηση δεν γίνεται προκοπή.

       Η Αιτωλοακαρνανία είχε την τύχη να κάνουν ένα πράγμα τουλάχιστον σωστά οι πολιτικοί της στις περασμένες δεκαετίες. Έφτιαξαν ΧΥΤΑ παρά τις αντιδράσεις ή, καλύτερα, επειδή ήξεραν και μπορούσαν να τις παρακάμψουν. Τώρα και στη Πελοπόννησο πρέπει να τρέξουν πριν κορεστούν οι δικοί μας ΧΥΤΑ και επέλθει οικολογική καταστροφή.

http://sinidisi.gr/

4 σχόλια:

  1. Θα σας ταξιδεύσουμε τσάμπα, θα σας ταρτάρουμε καφέ και θα χαρούμε όλοι μαζί τα καλούδια μιας χωματερής. Τοιουτοτρόπως μια πενηντάδα Παλαιριωτών τους ταξιδεύσανε σε μια χωματερή και με τη επιστροφή τους διατυμπάνιζαν στο χωριό μας τα ωφέλημα της χωματερής που χρεία είχε να κατασκευαστεί και στην Πάλαιρο.
    Με δημόσιο χρήμα κατασκευάστηκε μια μεγάλη χωματερή. Οταν έχεις μια τόσο τεράστεια χωματερή κάτι πρέπει να την κάνεις. Οταν έχεις όπλο στον πόλεμο κάτι πρέπει να το κάνεις.
    Ας μην υπάρχουν διαμαρτυρίες. Αυτοί οι πενήντα αλλά και οι δύο προηγούμενοι δημάρχοι της Παλαίρου ως όψονται.
    Εφημερίδα Συνείδηση. Ιδού η πραγματικότητα και όχι το πόσο πέραν του ορίζοντα διέβλεπαν οι Ιθύνοντες. Τώρα ας τρώμε τα σκατά του κάθε έξυπνου που δεν έβλεπε την πρόοδο και δεν κατασκεύασε χωματερή στον τόπο του για να διασκεδάζει τα απόβλητα άλλων πόλεων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΡΕ ΒΛΑΚΑ ΕΣΥ ΠΟΥ ΤΑ ΒΑΖΕΙΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΑΛΑΙΡΙΩΤΕΣ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΣΕ ΑΦΗΣΟΥΝ ΜΕ ΤΗΝ ΧΩΜΑΤΕΡΗ ΤΟΥ ΠΑΛΙΟΥΡΓΙΑ ΔΙΠΛΑ ΣΤΗΝ ΘΑΛΑΣΣΑ ΝΑ ΚΑΙΓΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΧΩΜΑΤΕΡΗ ΤΗΣ ΒΟΝΙΤΣΑΣ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟ ΚΑΣΤΡΟ ΝΑ ΒΡΩΜΙΖΕΙ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΑΣ....ΣΗΜΕΡΑ ΔΕΝ ΘΑ ΖΟΥΣΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ ΑΙΓΙΟ ΚΑΙ ΠΥΡΓΟΣ ΘΑ ΗΣΟΥΝΑ ΝΑ ΨΑΧΝΕΙΣ ΣΩΤΗΡΙΑ ΠΑΛΙΟΓΙΔΙ ΠΟΥ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΑΠΟΛΑΜΒΑΝΕΙΣ ΦΡΑΠΕ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΤΟ ΧΡΟΝΟ ΠΟΥ ΚΑΤΕΒΑΙΝΕΙΣ ΣΤΗΝ ΒΟΝΙΤΣΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εσυ κυρια που λες την αληθεια για τα χυτα ξεχασες να πεις ποιος εφερε τουρισμο στην παλαιρο ποιος εφτιαξε την υδρευση και τον βιολογικο ποιος εκανε τα σχολεια κλπ αλλα επειδη δεν σε βαλανε καθαριστρια στο βουνακι χοτελ γκρινιαζεις το καλσον προσεχε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Υπεύθυνοι της εφημερίδας ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ.

    Διαφωνώ κάθετα στο δημοσίευμα σας. Με το θέμα ασχολούμαι πολλά χρόνια.

    Η δημιουργία και η λειτουργία αυτής της χωματερής πολυτελείας στο τόπο μας
    αποτελεί ΕΚΤΡΟΠΗ ΑΠΟ ΤΗ ΛΟΓΙΚΗ.

    Διαφωνώ να γίνει ο πανέμορφος τόπος μας ΧΩΜΑΤΕΡΗ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ.

    Γίνεται περιβαλλοντικό έγκλημα και ο όρμος Παλαίρου-Πογωνιάς που είναι η αιχμή του δόρατος για την τουριστική ανάπτυξη της Αιτ/λιας ΥΠΟΒΑΘΜΙΖΕΤΑΙ.

    Είμαι στη διάθεση σας για μία συνέντευξη για το θέμα ή μία τηλεοπτική συζήτηση σε οποιοδήποτε κανάλι και οποιαδήποτε σύνθεση συζητητών.

    Εκεί θα λεχθούν τα πάντα.

    Κώστας Θ Τριαντακωνσταντής
    Μαθηματικός

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο