Τρίτη 27 Μαρτίου 2018

Φόνος του ιερέα: Ισόβια στην παπαδιά και τον εραστή της

Σε ποινή ισόβιας κάθειρξης καταδίκασε το Μεικτό Ορκωτό Εφετείο Πατρών την παπαδιά και τον εραστή της, επικυρώνοντας την πρωτόδικη απόφαση που είχε ληφθεί τον Ιούνιο του 2013 για το θάνατο του 54χρονου ιερέα, Θανάση Αυγερόπουλου από τη Φωκίδα.
Μόλις άκουσε την καταδικαστική απόφαση και την ποινή, η παπαδιά κατέρρευσε στη δικαστική αίθουσα, αναφέρει το thebest.gr. Ανακουφισμένη για την απόφαση δήλωσε η αδερφή του άτυχου ιερέα.

Το έγκλημα, που έγινε στη Φωκίδα, συγκλόνισε το Πανελλήνιο το 2013. Η απόφαση εκδικάστηκε σε πρώτο βαθμό τον Ιούνιο του 2013, με το δικαστήριο να καταδικάζει σε ισόβια την παπαδιά και τον εραστή της.
Φυσικός αυτουργός της δολοφονίας θεωρήθηκε ο εραστής της παπαδιάς, ενώ ηθικός αυτουργός η ίδια.
«Πέρα από το ερωτικό μου πάθος δεν είχα άλλο κίνητρο»
Ο εραστής της παπαδιάς ανέφερε ότι μόνο κίνητρο για τη δολοφονία ήταν το ερωτικό πάθος. «Το να τον σκοτώσω θα ήταν απόδειξη της αγάπης μου. Πέρα από το ερωτικό μου πάθος δεν είχα άλλο κίνητρο», είπε στην απολογία του.
Όπως υποστήριξε, η δολοφονία έγινε με βάση το σχέδιο της παπαδιάς, που του είχε πει ότι ο ιερέας της χτυπά. Όταν αυτός της πρότεινε να χωρίσει, η παπαδιά του απάντησε ότι δεν πρόκειται να το κάνει για να μην χάσει την περιουσία της.
«Συνεχώς μου έλεγε ότι ο παπάς την χτυπούσε και ότι έπρεπε να βγει από τη μέση για να μη της φάει την περιουσία και ότι ξέρω τι πρέπει να κάνω. Τις πρώτες δύο φορές που μου ζήτησε να τον σκοτώσω αρνήθηκα. Στην πορεία όμως με έπεισε. Θόλωσα, πήρα το όπλο και έριξα χωρίς να κοιτάξω… με κλειστά τα μάτια. Έφυγα αμέσως. Δεν πήρα ποτέ να απειλήσω κανέναν», ανέφερε, περιγράφοντας τη δολοφονία.
 http://www.aftodioikisi.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο