Τρίτη 27 Μαρτίου 2018

Ερώτηση του βουλευτή ΝΔ Κώστα Καραγκούνη προς τον Υπουργό Άμυνας- Υποβάθμιση- Παύση Λειτουργίας Μονάδων



ΠΡΟΣ : Τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας

ΘΕΜΑ: Υποβάθμιση- Παύση Λειτουργίας Μονάδων





Κύριε Υπουργέ,





Πέρυσι πραγματοποιήθηκε με τάχιστες διαδικασίες μετεγκατάσταση της Μοίρας μη Επανδρωμένων Αεροσκαφών από το Α/ΑΠ Ακτίου στην 110Π/Μ με αποτέλεσμα να υπάρξει υποβάθμιση του Αεροπορικού Αποσπάσματος Ακτίου. Πρόσφατα υπάρχουν πληροφορίες για παύση λειτουργίας του Κλιμακίου Φύλαξης Αεροδρομίου Αγρινίου παρόλη την υποβάθμιση του. Θα πρέπει να επισημανθεί και η ήδη ληφθείσα απόφαση για κατάργηση του Κέντρου Εκπαίδευσης στο Μεσολόγγι που γίνεται μέσα στα πλαίσια αναδιοργάνωσης του στρατεύματος.




Δεδομένου ότι:

·         Ο νομός Αιτωλοακαρνανίας ήδη έχει υποστεί υποβάθμιση στα στρατιωτικά θέματα δημιουργώντας «αναταραχή» και αβεβαιότητα στα στελέχη



Ερωτάστε κύριε Υπουργέ:

·         Τι προτίθεστε να κάνετε ως προς τη λειτουργία του Αεροπορικού Αποσπάσματος Ακτίου;

·         Τι προτίθεστε να κάνετε ως προς τη λειτουργία ή μη του Κλιμακίου Φύλαξης του Αεροδρομίου του Αγρινίου;

·          Εφόσον προχωρήσετε στις φημολογούμενες αλλαγές, τι ενέργειες προτίθεστε να κάνετε για την ομαλή υλοποίηση του σχεδίου δίνοντας τη δυνατότητα στα στελέχη να αποφασίσουν και να επιλέξουν τόπους προτίμησης για μετεγκατάσταση;







Αθήνα, 27-3-2018

Ο Ερωτών Βουλευτής

Κωνσταντίνος Καραγκούνης

2 σχόλια:

  1. Μη κοιτάμε μόνο τα μικροσυμφέροντα των τοπικών κοινωνιών. Εδώ που φτάσαμε δε μας παίρνει. Προφανώς οι ανάγκες του στρατεύματος είναι αλλού οπότε σωστά κλείνουν ή υποβαθμίζονται στρατόπεδα σε όλη την Ελλάδα. Θα έπρεπε να είχε γίνει εδώ και χρόνια. Αλλοίμονο στις περιοχές που στηρίζουν την ανάπτυξή τους στους φαντάρους.

    Και εσείς κ. Καραγκούνη μή πέφτετε στη παγίδα του φτηνού λαϊκισμού. Θεωρώ ότι δεν είστε σαν τους άλλους. Όσο και αν η Ν.Δ. έχει εκφυλιστεί τα τελευταία 15 χρόνια δε παύει να είναι η μόνη δύναμη σήμερα που μπορεί να εμπνεύσει έστω και ελάχιστα το λαό. Και αυτή την ώρα ο λαός δε θέλει υποσχέσεις και φτηνο-ρητορική. Θέλει πατριώτες που θα εφαρμόσουν τομές για το καλό της χώρας και όχι μόνο του χωριού μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μια ερώτηση για τον Άκτιο-Αμβρακία να κάνετε στον υπουργό Κύριε Καραγκούνη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο