Πέμπτη 29 Μαρτίου 2018

Απόλυτη στήριξη των συμβασιούχων από τη δημοτική παράταξη Ακτίου Βόνιτσας "Πολίτες σε Δράση"

       Ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης "Πολίτες σε Δράση" και δημοτικός σύμβουλος κ. Νίκος Λιάπης, μας ενημερώνει για τη σημερινή συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του δήμου Ακτίου Βόνιτσας.
Αναλυτικά:

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Της δημοτικής παράταξης Ακτίου – Βόνιτσας
«ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΕ ΔΡΑΣΗ»
«Εργαζόμενοι και πολίτες σε ομηρία»

     Σήμερα, Πέμπτη 29.03.2018, χρειάστηκε έκτακτη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου, προκειμένου να καθοριστεί η στάση στο δικαστήριο, έναντι ασφαλιστικών μέτρων, που ήγειραν εργαζόμενοι με συμβάσεις αορίστου χρόνου. 
          Θέση της παράταξής μας (γραπτώς εκφρασθείσα) ήταν πως ο Δήμος πρέπει να συναινέσει στο αίτημα των εργαζομένων, αφού οι ανάγκες που εξυπηρετούν είναι πάγιες και διαρκείς. Η θέση μας αυτή υιοθετήθηκε κατ’ ουσία από την Οικονομική Επιτροπή, πράγμα αυτονόητο κατ’ εμάς.
           Με την ευκαιρία όμως αυτού του περιστατικού, νομίζουμε ότι προκύπτει ένα ζήτημα ουσίας προς συζήτηση, στο οποίο θα πρέπει να τοποθετηθούν, επί τέλους, όλες οι δημοτικές παρατάξεις, προκειμένου να καταστεί σαφές ποιο είναι κατ’ αυτούς το όραμα και η αποστολή του Δήμου.  
       Από την πλευρά μας, η άποψή μας για το καθεστώς εργασίας στο Δήμο είναι ξεκάθαρη και επανειλημμένα δημοσιοποιημένη: μόνιμες και διαφανείς σχέσεις εργασίας, σε επαρκή αριθμό, ώστε να εξυπηρετούνται οι βασικές λειτουργίες του Δήμου με το προσωπικό του. 
            Η πρακτική όσων διοίκησαν μέχρι σήμερα έχει επίσης σαφές στίγμα: τυχαία ανακύκλωση προγραμμάτων απασχόλησης, αλλά και αδήλωτα μεροκάματα, με τους εργαζόμενους σε ομηρία και χυδαία πολιτικά παιχνίδια στις πλάτες των ανέργων και των οικονομικά ασθενέστερων. Τολμούν μάλιστα, ενώ παραδέχονται τα μαύρα μεροκάματα, να αυξάνουν και τα συζητούν αύξηση δημοτικών τελών, επικαλούμενοι δήθεν ανταποδοτικότητα......

 
          Κολοφώνας της πρακτικής αυτής, η ανάθεση σε εργολάβο, με ιδιαίτερη βιασύνη, της αποκομιδής των απορριμμάτων, η οποία σχεδιάστηκε, υποτίθεται, με τα γνωστά ευτράπελα (η Σκουρτού στο Δήμο μας κ.α.), χωρίς ασφαλώς στη συνέχεια να ληφθούν υπ’ όψιν οι εργαζόμενοι που θα ενσωματωθούν στο πρόγραμμα προσλήψεων μέσω ΑΣΕΠ που ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη. 
          Όλα αυτά, φανερώνουν διαφορετικές προτεραιότητες, αλλά όχι μόνο: οι δημοτικές αρχές του παρελθόντος δεν ενδιαφέρθηκαν ούτε για τους στοιχειώδεις λογαριασμούς, ούτε για την εξασφάλιση της αξιοπρέπειας των πολιτών που υποτίθεται ότι εξελέγησαν για να υπηρετούν. 

           Από την πλευρά μας, πιστεύουμε πως έχει έρθει η ώρα για μια πραγματική αλλαγή, με την ανάδειξη μιας δημοτικής αρχής που θα αξιοποιήσει τα υπάρχοντα θεσμικά και χρηματοδοτικά εργαλεία, καθώς και την (ανεκμετάλλευτη) περιουσία του Δήμου, προκειμένου να βελτιωθεί η καθημερινότητα και ν’ αναδειχθούν τα συγκριτικά μας πλεονεκτήματα. 

Για να ζούμε στον τόπο μας από επιλογή και όχι από ανάγκη, με εργαλείο τον Δήμο.

4 σχόλια:

  1. Είχαμε τον Παντελή σαν Νέρωνα τώρα τονα έχουμε και σαν ξηρομεροBest αυτή είναιη κατάντια μας σε αυτόν τον Δήμο άνθρωποι που πρέπει να ματωνουν για τον Δήμο να κάθονται και να πετάνε λάσπη μπας και ξαναβγουνε να ξαναφανε. Αν τους πει κάποιος ότι έχει ξυπνήσει ο κόσμος δεν είναι τυχαίο ότι τους έχει στο περιθώριο, αυτόν τον κατουνα, το πρατήριο και όσους έχουν να τρώνε. Όσα blogs και να φταξουν όση λάσπη και ας πετάξουν έχουν τελειώσει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  2. Ποιά η μοίρα των άλλων ανέργων που δεν είχαν μπάρμπα στη Κορώνη για να τους προσλάβει ο δήμαρχος ως αορίστου χρόνου;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μας συμφέρει να πιστεύετε ότι πίσω από το xiromerobest είναι ο Παντελής . Συνεχίστε έτσι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ενω το ξηρομερο ειναι καλυτερο....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο