Πέμπτη 29 Μαρτίου 2018

Ένταξη όλων των επιλαχόντων νέων αγροτών στο πρόγραμμα ενίσχυσης

«Σε ό,τι αφορά το μέτρο των Νέων Γεωργών και τους επιλαχόντες, αποφασίσαμε μία μεγάλη τομή. Το μελετήσαμε καλά και θα σας ανακοινώσω ότι σε όλες τις περιφέρειες της χώρας θα ενταχθούν στο μέτρο όλοι οι επιλαχόντες.»
Με αυτά τα λόγια από το βήμα του 11ου περιφερειακού συνεδρίου, στη Θεσσαλονίκη, ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, έλυσε το πρόβλημα των υπεράριθμων επιλαχόντων νέων αγροτών, που είχαν μείνει εκτός του Μέτρου 6.1, παρόλο που πληρούσαν τους όρους ένταξης, αλλά δεν έφταναν τα κονδύλια.

 Σε περισσότερες λεπτομέρειες δεν εισήλθε ο κ. Τσίπρας, για το πώς θα βρεθούν τα επιπλέον χρήματα, παρά μόνο είπε ότι ουσιαστικά στην Κεντρική Μακεδονία, που είχε και τους περισσότερους επιλαχόντες νέους αγρότες θα μπουν στο πρόγραμμα άλλοι 1.200 δικαιούχοι, δηλαδή θα φτάσουμε σε σύνολο τους 3.500 στη συγκεκριμένη περιφέρεια.
Νωρίτερα, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Βαγγέλης Αποστόλου είχε αναφέρει ότι «με τροποποίηση του ΠΑΑ, την οποία προωθούμε για έγκριση στην Ε.Ε. αυξάνουμε τους πόρους του Μέτρου των Νέων Γεωργών για να καλύψουμε το σύνολο των επιλαχόντων της 1ης Πρόσκλησης καθώς και των υποψηφίων της 2ης Πρόσκλησης, ανταποκρινόμενοι ουσιαστικά στο έντονο ενδιαφέρον που εκδηλώθηκε και εξαντλώντας κάθε χρηματοδοτικό μέσο στήριξης των νέων ανθρώπων που εγκαθίστανται στην ελληνική περιφέρεια και απασχολούνται για πρώτη φορά στον πρωτογενή τομέα. Έτσι πάνω από 300 εκ. € θα διατεθούν συνολικά για τις δύο προκηρύξεις του Μέτρου ώστε να εγκριθούν όλοι οι υποψήφιοι που πληρούν τους όρους και που εκτιμάται ότι θα ανέλθουν σε 16.000 νέους».
Με την ομιλία του κ. Τσίπρα έκλεισαν οι εργασίες του συνεδρίου.
 agro24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο