Πέμπτη 22 Μαρτίου 2018

Η Αμφικτιονία Ακαρνάνων συμμετέχει σε εκδήλωση Σαρακατσάνων

            Εκδήλωση από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Σαρακατσαναίων (ΠΟΣΣ) και το Σύλλογο Σαρακατσαναίων Πρέβεζας "Τα Χειμαδιά" μας.
       Παρουσίαση του βιβλίου του κ. Ιωάννη Κουτσοκώστα, που εξέδωσε η ΠΟΣΣ το 2015 με τίτλο: «ΟΙ ΣΑΡΑΚΑΤΣΑΝΑΙΟΙ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ».
    Η Αμφικτιονία Ακαρνάνων συμμετέχει στην εκδήλωση με εισήγηση του Αντιπροέδρου της, Ντίνου Στυλιανού.
Αναλυτικά...

     Το Σάββατο 24/3 η παρουσίαση του βιβλίου "Οι Σαρακατσαναίοι στους αγώνες του Έθνους"
     Ο Σύλλογος Σαρακατσαναίων Ν. Πρεβέζης σας προσκαλεί όλους, Σαρακατσαναίους και φίλους των Σαρακατσαναίων στις εκδηλώσεις που διοργανώνει το Σάββατο 24 Μαρτίου 2018.........


      
  Το απόγευμα στις 6:30 μ.μ θα πραγματοποιηθεί στην Θεοφάνειο Αίθουσα Τέχνης, από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Σαρακατσαναίων (ΠΟΣΣ) και το Σύλλογό μας, η παρουσίαση του βιβλίου του κ. Ιωάννη Κουτσοκώστα, που εξέδωσε η ΠΟΣΣ το 2015 με τίτλο: «ΟΙ ΣΑΡΑΚΑΤΣΑΝΑΙΟΙ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ». Το θέμα του βιβλίου, περισσότερο επίκαιρο από ποτέ, θα φωτίσει πτυχές της εθνικής αλλά και της τοπικής μας ιστορίας, που αναφέρονται στους Σαρακατσάνους κλέφτες και αρματολούς και τη συμβολή τους στους αγώνες του ελληνικού έθνους.
           Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι κ.κ. Γεώργιος Σούρλας τ. Αντιπρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων και τ. υπουργός, ο οποίος πρωτοστάτησε σε ένα εξίσου σημαντικό θέμα, αυτό του «Εθνικού χρέους προς τους άταφους ήρωες του 1940». Ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων κ. Γεώργιος Καψάλης, ο οποίος θα αναλύσει το θέμα των αγώνων τους έθνους και τη συμβολή των Σαρακατσαναίων όπως αποτυπώνεται στο βιβλίο και ο κ. Ευάγγελος Κουμπής αντιστράτηγος Ε.Σ. εν αποστρατεία
       Από το Σύλλογό μας και τους μεγάλους Σαρακατσάνους ερμηνευτές Νίκο Γιαννακό και Σταύρο Μπόνια θα πλαισιωθεί η εκδήλωση με Σαρακατσάνικα κλέφτικα τραγούδια και χορούς. Την παρουσίαση θα κλείσει ο συγγραφέας κ. Ιωάννης Κουτσοκώστας.

ΣΣΠ ΕΤΗΣΙΟΣ ΧΟΡΟΣ 2018
Μετά το πέρας της εκδήλωσης θα ακολουθήσει ο Ετήσιος Χορός του Συλλόγου μας στο κέντρο εκδηλώσεων «ΚΤΗΜΑ ΤΣΟΥΜΑΝΗ». Είσοδος 13 Ευρώ με φαγητό και ποτό. Χορός ελεύθερος. Μαζί μας θα είναι οι τραγουδιστές Νίκος Γιαννακός και Σταύρος Μπόνιας. Η ορχήστρα αποτελείται από τους Αλέξανδρο Τσουμάνη στο κλαρίνο, Κώστα Κωσταγιώργο στο βιολί, τον Θανάση Βόλλα στο λαούτο και τους Βαλάντη Γιαννακό και Φίλιππο Xασακή στο ντέφι. Το μικρό χορευτικό μας θα παρουσιάσει παραδοσιακούς σαρακατσάνικους χορούς.
Σας περιμένουμε όλους για παραδοσιακό Σαρακατσάνικο γλέντι μέχρι το πρωί.. καλή αντάμωση!
Το Δ.Σ του Συλλόγου

http://www.atpreveza.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο