Παρασκευή 16 Μαρτίου 2018

Πρόεδρος Ένωσης Ξενοδόχων: Πλησιάζει η στιγμή που η Λευκάδα δεν θα αντέχει τον μαζικό τουρισμό

Ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Μανόλης Θερμός μίλησε στο απογευματινό μαγκαζίνο του Prisma 91,6 σε μια συζήτηση για τα τοπικά ζητήματα αλλά και την γενικότερη κατάσταση στην χώρα μας.

Σχολιάζοντας το θέμα του δρόμου της Απόλπαινας που είναι ψηλά στην τοπική ατζέντα σε τοπικό επίπεδο, ανέφερε  ότι ο δήμος έχει ήδη δρομολογήσει πως θα φτιαχτεί το έργο με το ΥΠΟΜΕΔΙ, ωστόσο αυτή η λύση είναι μακροπρόθεσμη, με την πρόχειρη λύση σε ένα πλαίσιο ασφάλειας να πρέπει να δρομολογηθεί άμεσα.
Η προσωρινή λύση είναι επιτακτική καθώς όπως είπε δεν θέλει να γνωρίζει και να σκέπτεται την εικόνα του καλοκαιριού, εκφράζοντας την σιγουριά ότι θα γίνει μια πρόχειρη λύση για να εξυπηρετηθεί το νησί την τουριστική περίοδο.
Ο κύριος Θερμός μίλησε και για το τουριστικό προϊόν της Λευκάδας, λέγοντας ότι το νησί δεν έχει άριστες υποδομές για μαζικό τουρισμό, η εποχικότητα στο νησί είναι πολύ υψηλή, οι υποδομές πιέζονται αφόρητα, ωστόσο το μέλλον μας εκτίμησε ότι δεν είναι ο μαζικός τουρισμός.
«Η ανάπτυξη του τουρισμού πρέπει να προσεγγίσει τις αρχές της αειφορίας, μια διαφορετική κουλτούρα επαγγελματικής προσέγγισης, καθώς αυτός είναι ο τουρισμός του μέλλοντος, καθώς πρόκειται για μια κουλτούρα που θα πρέπει όλοι οι κλάδοι να διαχέονται από αυτήν.
Ωστόσο κάθε τουριστική αγορά θα πρέπει να δημιουργεί ένα τουριστικό πλεονέκτημα και θα πρέπει και η Λευκάδα να υιοθετήσει ένα τέτοιο πλάνο ανάπτυξης, ωστόσο αυτό για να πραγματοποιηθεί προϋποθέτει συμμετοχή από όλους όσους δραστηριοποιούνται στα τουριστικά δρώμενα καθώς και κατανόησης, με την στόχευση μας να είναι στον οικοτουρισμό, καθώς ανάβουν κάποια «λαμπάκια» σε όλα τα τουριστικά μέρη, για την υπερσυγκέντρωση τουριστών σε συγκεκριμένα τουριστικά μέρη και κάτι αντίστοιχο θα συμβεί και στην Λευκάδα σε λίγα χρόνια.
Αυτό σημαίνει ότι ο τουρισμός δεν θα είναι αρεστός, δεν θα μπορεί να τον σηκώσει το νησί και θα πρέπει να διαφοροποιηθούμε και να δούμε στρατηγικές απλοποίησης όλων αυτών”.
Ακούστε στην ενδιαφέρουσα τοποθέτηση:

 Πηγή: lefkadatoday.gr

1 σχόλιο:

  1. Να κι ενας ανθρωπος που μιλαει υπευθυνα για τον τουρισμο. Οχι μονο της Λευκαδας, αλλα και της περιοχης μας γενικοτερα. Οπως το ειπε, αυξηση τουρισμου χωρις αναπτυξη υποδομων. Δεν γινεται να συνεχισει ετσι. Απο ενα σημειο και μετα η αυξανομενη ζητηση γινεται δυσφημιση. Τοσο απλα. Και η δυναμη του διαδικτυου γινεται το μεγαλυτερο μεσο οχι αειφορου αναπτυξης αλλα δια βιου δυσφημισης. Και εδω φαινεται το ποσο μικρες δημοτικες αρχες εχουν αναλαβει τις τυχες μας. Δεν εχουν καταφερει να διαχειριστουν οχι καποια τουριστικα ζητηματα αλλα ουτε και αγροτικα. Ουτε καν της καθημερινοτητας. Τα σκουπιδια δεν τα μαζευουμε για τον τουριστα, τα σκουπιδια τα μαζευουμε πρωτα και πανω απ ολα για εμας και για να δειξουμε οτι ζουμε σε μια πολιτισμενη και οργανωμενη κοινωνια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο