Κυριακή 25 Μαρτίου 2018

Παρουσίαση βιβλίου «Οι Σαρακατσαναίοι στους Αγώνες του Έθνους» στην Πρέβεζα -Συμμετείχε η Αμφικτιονία Ακαρνάνων




            Σήμερα Σάββατο 24 Μαρτίου 2018 παρουσιάστηκε από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Σαρακατσαναίων (ΠΟΣΣ) και τον Σύλλογο Σαρακατσαναίων Ν. Πρεβέζης,  στην κατάμεστη Θεοφάνειο Αίθουσα Τέχνης στη Πρέβεζα, το βιβλίο του Ιωάννη Θ. Κουτσοκώστα «Οι Σαρακατσαναίοι στους Αγώνες του Έθνους». Το θέμα του βιβλίου, περισσότερο επίκαιρο από ποτέ, φώτισε πτυχές της εθνικής αλλά και της τοπικής ιστορίας, που αναφέρονται στους Σαρακατσάνους κλέφτες και αρματολούς και τη συμβολή τους στους αγώνες του ελληνικού έθνους.
         Την έκδοση χαιρέτησε ο Αντιπρόεδρος της Αμφικτιονίας Ακαρνάνων κ. Στέλιος Ντίνος, λέγοντας πως το βιβλίο αποτελεί μια σοβαρή στοιχειοθετημένη μελέτη και συγχάρηκε τον συγγραφέα Ιωάννη Κουτσοκώστα για την βαθιά διεισδυτική αποτύπωση και καταγραφή του Σαρακατσαναίικου στοιχείου, τόσο στην προεπαναστατική περίοδο οσο και στούς μετέπειτα αγώνες για την λύτρωση της πατρίδας από τον οθωμανό δυνάστη........



     Στην εκδήλωση ομιλητές ήταν: ο κ. Γεώργιος Σούρλας τ. Αντιπρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων και τ. υπουργός, ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων κ. Γεώργιος Καψάλης, ο οποίος ανέλυσε το θέμα των αγώνων τους έθνους και τη συμβολή των Σαρακατσαναίων, ο κ. Ευάγγελος Κουμπής αντιστράτηγος Ε.Σ. εν αποστρατεία και στο τέλος ο συγγραφέας του βιβλίου κ. Ιωάννης Κουτσοκώστας.
      Με παραδοσιακά κλέφτικα ακούσματα χρωμάτισαν την παρουσίαση του βιβλίου οι ερμηνευτές Νίκος Γιαννακός και Σταύρος Μπόνιας και εδωσαν εναν διαφορετικό τόνο ωστε ο ακροατής να αλλάξει παραστάσεις και ακούσματα.
         Την εκδήλωση παρακολούθησαν ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέξανδρος Καχριμάνης, ο Δήμαρχος Πρέβεζας Χρήστος Μπαϊλης, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε Πρέβεζας Στράτος Ιωάννου, ο πρώην βουλευτής Πρέβεζας Δημήτρης Τσουμάνης, ο πρώην νομάρχης και βουλευτής Βασίλης Ιωάννου, ο Πρόεδρος ΑΝΕΛ Πρέβεζας Παντελής Ζέρης, Πρόεδροι και εκπρόσωποι Συνδέσμων και Συλλόγων και πολλοί φίλοι.












Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο