Τρίτη 27 Μαρτίου 2018

Ενθουσίασε το θεατρικό-Χορευτικό δρώμενο στην επέτειο της 25ης Μαρτίου, απο το Σύλλογο ΠΑΛΑΙΡΟΥ "Άγιος Δημήτριος"

            Με μεγάλη συγκίνηση παρακολούθησαν παρά το ψιλόβροχο, μαθητές, γονείς και κάτοικοι της Παλαίρου, το πρωτότυπο θεατρικό-χορευτικό δρώμενο για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου....

ΒΙΝΤΕΟ 1...

ΒΙΝΤΕΟ 2...

ΒΙΝΤΕΟ 3...


         Ο Πολιστιστικός Σύλλογος Παλαίρου "Άγιος Δημήτριος", συνεχίζει το ταξίδι του στο χρόνο μέσα από τον δρόμο της Ελληνικής παράδοσης και παρουσίασε ένα χρονικό αφιερωμένο στην ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ 1821, με όχημα πάντα τον χορό, το δημοτικό τραγούδι και τα θεατρικά δρώμενα. Η εκδήλωση αποτελεί σταθμό για τη περιοχή μας αφού για πρώτη φορά σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε δρώμενο που περιελάμβανε ταυτόχρονα θέατρο και παραδοσιακούς χορούς προάγοντας την άρρηκτη σχέση με την παράδοση και τον πολιτισμό.....



       Η εκδήλωση ήταν ιδιαίτερα πλούσια και άνοιξε με τα μικρά παιδιά που παρέλασαν με παραδοσιακές στολές, ενώ στη συνέχεια το μεγάλο τμημα εκτέλεσε χορούς με ιδιαίτερη ακρίβεια και μετά πήρε τη σκυτάλη ένα πολύ όμορφο θεατρικό δρώμενο "Ο Ευαγγελισμός της Θεοτόκου". Αμέσως μετά κατάφεραν τα παιδιά με το θεατρικό "Ο όρκος των οπλαρχηγών και οι Σουλιώτισσες" να κάνουν με τον καλύτερο τρόπο μία αναδρομή στους ηρωικούς αγώνες του έθνους δίνοντας όρκο πίστης για "Λευτεριά ή θάνατος". Τα θεατρικά δρώμενα, τα χορευτικά και όλα τα «κομμάτια» του αφιερώματος ήταν μοναδικά και κυρίως ποιοτικά. Θερμά συγχαρητήρια!

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΠΑΛΑΙΡΟΥ "ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ":
          Ο Πολιστιστικός Σύλλογος Παλαίρου "Άγιος Δημήτριος" συμπληρώνει μόλις 2 χρόνια ζωής, αλλά είναι αρκετά δραστήριος και έχει να επιδείξει σημαντικό έργο. Είναι δυνατός και δραστήριος αυτά τα 2 χρόνια και το σημαντικό είναι ότι τα μέλη του είναι ενωμένα και με υψηλό το αίσθημα της προσφοράς συνεχίζουν ακάθεκτα το σπουδαίο έργο τους. 
        Μέσα απο πολύ προσπάθεια όλων, καταφερε να πετύχει πάρα πολλά και σήμερα να συγκαταλέγεται ώς ένας απο τους πιό δραστήριους και δυνατούς σύλλογους της περιοχής μας με πολλές δράσεις και παρουσία τόσο εντός όσο και εκτός Παλαίρου και αποτελεί κυψέλη πολιτισμού και μεταλαμπάδευσης των αρχών και των αξιών της παράδοσης μας.














Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο