Τρίτη 27 Φεβρουαρίου 2018

Πέντε αλλαγές στο Λύκειο με το νέο νομοσχέδιο

Με διαφορετικό τρόπο θα βαθμολογούνται από εδώ και στο εξής οι μαθητές της Γ΄ Λυκείου σύμφωνα με το νομοσχέδιο που υπερψηφίστηκε χτες στην Βουλή και θα ισχύσει φέτος.
Οι αλλαγές ως προς τα μαθήματα της Γ Λυκείου θα είναι πέντε με βασικότερη αυτή της συρρίκνωσης των μαθημάτων στις απολυτήριες εξετάσεις.

Τι αλλάζει εν μέσω της σχολικής χρονιάς για τους μαθητές της Γ’ Λυκείου:
Τέσσερα τα μαθήματα στις απολυτήριες εξετάσεις Λυκείου 
Οι τελειόφοιτοι θα εξετάζονται σε Μαθηματικά, Νεοελληνική Γλώσσα και Λογοτεχνία, Βιολογία και Ιστορία.
Τρίωρη η εξέταση στην Νεοελληνική Γλώσσα
Η ώρα της εξέτασης για κάθε μάθημα θα είναι δύο ώρες, εκτός του μαθήματος Νεοελληνικής Γλώσσας και Λογοτεχνίας, το οποίο θα διαρκεί τρεις ώρες. Ο τρόπος εξέτασης αλλάζει στο εν λόγω μάθημα καθώς, εκτός από την έκθεση και τις λεξιλογικές ασκήσεις, οι μαθητές θα εξετάζονται και σε απόσπασμα κειμένου.
Αλλαγή στα Αρχαία της Β΄Λυκείου
Το έργο του Επιτάφιου του Θουκυδίδη θα προστεθεί στην εξέταση των Αρχαίων της Β’ Λυκείου. Ετσι, το υπουργείο Παιδείας στη βαθμολόγηση των μαθητών πριμοδοτεί τις ερμηνευτικές ερωτήσεις, ενώ μειώνει τη μοριοδότηση σε ερωτήσεις γραμματικής και συντακτικού.
Υποχρεωτικές εργασίες στην Ά και Β΄Λυκείου
Υποχρεωτικές δημιουργικές εργασίες, οι οποίες θα λαμβάνονται υπ’ όψιν στη βαθμολόγηση, θα έχουν από φέτος οι μαθητές της Α’ και Β’ Λυκείου, οι οποίες θα εκπονούνται κατά τις διδακτικές ώρες των μαθημάτων, τουλάχιστον σε ένα από τα διδασκόμενα αντικείμενα. Στη Γ’ Λυκείου, η δημιουργική εργασία είναι προαιρετική.Έ
Ενα ωριαίο διαγώνισμα το τετράμηνο- Βάση στα απροειδοποίητα
Ενα ωριαίο διαγώνισμα το τετράμηνο και απροειδοποίητα τεστ διάρκειας 10-15 λεπτών είναι οι οδηγίες του υπουργείου Παιδείας προς τους εκπαιδευτικούς για τους μαθητές του Λυκείου. Η ηγεσία προχωράει σε ψαλίδι των διαγωνισμάτων στο Λύκειο, αυξάνοντας παράλληλα κατά δύο εβδομάδες τη διάρκεια του διδακτικού έτους.
 http://www.aftodioikisi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο