Τρίτη 27 Φεβρουαρίου 2018

ΟΠΕΚΑ: Όλες οι αλλαγές στα προγράμματα της Αγροτικής Εστίας

Η δημιουργία του Οργανισμού Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΟΠΕΚΑ) φέρνει προσθήκες και στα προγράμματα του Λογαριασμού Αγροτικής Εστίας (ΛΑΕ) για το 2018.


Η βασικότερη από αυτές θέλει τα παιδιά των αγροτών για πρώτη φορά να καρπώνονται συμμετοχή σε κατασκηνωτικά προγράμματα. Πιο αναλυτικά, οι παροχές μέσω του ΛΑΕ που θα γίνουν την τρέχουσα περίοδο είναι οι ακόλουθες:
1. Ένταξη στις επιχορηγήσεις του ΛΑΕ των κατασκηνωτικών προγραμμάτων για τα παιδιά των αγροτών.
2. Αυξάνεται κατά 50%, δηλαδή από τα 20 ευρώ θα ανέλθει στα 30 ευρώ, η επιχορήγηση για κάθε βιβλίο που θα προμηθευτούν τα παιδιά των αγροτών σε όλη την χώρα.
3. Θα διατεθεί σημαντικό ποσό για θέσεις σε βρεφονηπιακούς σταθμούς, συμβάλλοντας έτσι στον οικογενειακό προϋπολογισμό της αγροτικής οικογένειας.
Το 2018 είναι έτος αφιερωμένο στο παιδί. Γι αυτό και ο ΛΑΕ συντονίζεται με τις δράσεις που αναπτύσσονται στο σύνολο του Εθνικού Συστήματος Κοινωνικής Αλληλεγγύης.
Ο ΟΠΕΚΑ συνεχίζει κι επεκτείνει τον Λογαριασμό της Αγροτικής Εστίας που δημιουργήθηκε το 2002 στον ΟΓΑ ως φορέας κοινωνικής πολιτικής για τον αγροτικό πληθυσμό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο