Δευτέρα 19 Φεβρουαρίου 2018

ΒΟΝΙΤΣΑ: Με επιτυχία το αποκριάτικο δρώμενο «Γληγοράκης» ή «Αχυρένιος» (ΦΩΤΟ)

      

  ΦΩΤΟ: Μίλτος Πάτσης

       Σε εξέλιξη βρίσκεται σήμερα Καθαρά Δευτέρα, το αποκριάτικο δρώμενο «Γληγοράκης» ή «Αχυρένιος» στη Βόνιτσα. 
         Οι καρναβαλιστές με ωραίες ιδέες, πλούσια αμφίεση και πολύ κέφι κάνουν ακόμη και τους μεγάλους να τους παρακολουθούν με ενδιαφέρον, να τους καμαρώνουν και να τους χειροκροτούν....























































































































































































































10 σχόλια:

  1. Στο πυρ το εξωτερον!!!!! Αθεοι!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Με τι?? Με 6 άρματα τα οποία το ενα απο Παλιαμπελα το άλλο από Παλαιρο το άλλο από Μοναστηράκι......Με μια κουραστική μονότονη μουσική κάλυψη λες και ακούμε την περσινή κασέτα και με καμία 150 συμμετέχοντες??? Ο κόσμος είδε κατάλαβε Αλλά θα ξαναστυριξει τον τεράστιο υπερδημαρχο της ανάπτυξης και της τουριστικής ευημερίας. .... Γιατί αυτόν θέλουμε αυτόν έχουμε . Καλή Σαρακοστή . Στην Πρέβεζα και στην Λευκάδα ήταν επιτυχημένο το Καρναβάλι με χιλιάδες συμμετέχοντες στην Βόνιτσα ήταν μια απλή ανακύκλωση τιμολογίων-σακούλας .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Παραδοσιακό δρώμενο ο Γληγοράκης ή μια χωριάτικη εμποροπανήγυρη...

    Ζούμε τον απόλυτο ξεπεσμό και την παρακμή του Γληγοράκη. Οι μάσκες επεσαν. Ο Γληγοράκης κρύβει βαθιά ιστορία που ξεκινά από το μεσαίωνα και δεν μπορεί ο καθένας να τον ρεζιλεύει. Δεν μπορεί, δεν γινεται όποιος φτάνει να παίρνει ενα τρακτέρ, να βάζει πάνω μια γίδα και να κανει παρέλαση στη Βόνιτσα. Το καρναβάλι που είδατε σήμερα έχει καμμιά σχέση με την διονυσιακή γιορτή του Γληγοράκη; Πεστε μου;

    Αρματα κιτς, κακοφτιαγμένα, αντιαισθητικά τα οποία παραπέμπουν σε καρναβάλια χωριών η σε τσίρκο, δυστυχώς καπέλωσαν το λαϊκό δρώμενο που αναπτύχθηκε και έζησε στις γειτονιές της πόλης κουβαλώντας παλιές παγανιστικές συνήθειες. Η παράδοση παντρεύεται με τη γυφτιά, την αποθέωση της βλαχογκλαμουριάς, ένα μείγμα από καπνογόνα και σουβλάκια. Οι λίγες φωτεινές εξαιρέσεις ανθρώπων που συμμετέχουν στο Καρναβάλι με μεράκι, ήθος, δημιουργικότητα και ευαισθησία χάνονται και δυστυχώς επιβεβαιώνουν τον κανόνα.
    Δεν είναι σοβαρά πράγματα αυτά και κυρίως αυτό το συνοθύλευμα παράδοσης με χωριάτικη εμποροπανήγυρη χωρίς καμία συνοχή.

    Επιβεβαιώνεται το γεγονός, ότι είμαστε ένας δήμος που τελεί σε πλήρη σύγχυση και ανακολουθία!....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μια αηδία! Κάθε χρόνο φροντίζω, όπως και άλλοι Βονιτσάνοι να είμαι εκτός Βόνιτσας τέτοια μέρα!Και για να προλάβω κάποιους που θα τρέξουν να του δώσουν πολιτική και κομματική χροιά, να τους ενημερώσω οτι φεύγω ανεξαρτήτου δημοτικής αρχής! Η έλλειψη αισθητικής δεν έχει κομματική ή δημοτική ταυτότητα! Πεταμένα λεφτά που σε καιρούς χαλεπούς με συνδημότες να πεινάνε, εμείς διαλέγουμε να τα πετάξουμε έτσι για μια μέρα.... Ντροπή μας σαν άνθρωποι... Επίσης κάποιοι γελοιοποιούν τους ιερείς και ντυμένοι με ράσα και φορώντας τον Σταυρό του Κυρίου μας μεθουν και προβαίνουν σε χίλια δυο αίσχη... Μάλλον η Αγία Παρασκευή πρέπει να δώσει κι άλλο σημείο ώστε να ξυπνήσουμε... Ντροπή μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. 7.38 στην Πρέβεζα και την Λευκαδα τα άρματα και τις στολές τις έφτιαξαν και τις πλήρωσαν τα γκρουπ . Στην Βονιτσα γιατί εσυ που φωνάζεις δεν έκανες άρμα ; Γιατί δεν ντύθηκες μασκαράς; Να σου πω εγώ το γιατί. Γιατί τα περιμένεις όλα από τον δήμο . Την στολή , το άρμα τα σπρέι την μουσική. Πολλά ακούμε και πολλά λέμε αλλά αν δεν συμμετάσχουμε με δίκη μας πρωτοβουλία τίποτα δεν γίνεται . Συγχαρητήρια στους διοργανωτές τοτ Γληγόρη . Ήταν μια υπέροχη Καθαρή Δευτέρα στην Βονιτσα .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Aυτό είναι το επίπεδο της Δημοτικής Αρχής. Μην περιμένετε τίποτε καλό από αυτούς. Πρέπει να απολογηθούν, να τιμωρηθούν και να πάνε εκεί που τους ταιριάζει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. 10:22 Από το Δήμο Ακτίου Βόνιτσας περιμενω καμία φόλα σε κανένα σκυλάκι κανένα τιμολόγιο σε συγγενείς με καμία απευθείας ανάθεση σε κανένα πεθερό. ... Και επειδή σηκώθηκαν τα ποδάρια να χτυπήσουν το κεφάλι Ο κόσμος συμμετέχει και ενεργοί σε κάτι υγείες αγνό και όμορφο,Το σάπιο το διεφθαρμένο και το βρώμικο το καταλαβαίνει και κάθετε σπίτι του. Αχ Γρηγόρη μου......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. 11:09μ.μ. πες μας ποιος είσαι για να δούμε το δικό σου επίπεδο? Εσύ πόσα καλά έχεις κάνει στη ζωή σου? Αν καταλαβαίνουμε από το σχολιασμό σου, απολύτως κανένα. Όλοι θα απολογηθούμε κάποια στιγμή σε έναν και μοναδικό που μπορεί να κρίνει. Το Θεό. Όπως και τον 12:53 π.μ. που είναι ντετέκτιβ και κατάλαβε ότι η δημοτική αρχή έβαλε φόλα. Αν ήταν έτσι θα έβαζε για όλα τα σκυλακια. Κάτσε λοιπόν κι εσύ στη μιζέρια σου, στην κακιά σου και στη σαπιλα σου. Κάτσε σπίτι σου όπως λες. Μη βγαίνεις έξω. Μέσα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΔΗΛΑΔΗ 7:42 ΘΕΣ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙΣ ΟΤΙ ΟΛΟΙ ΕΜΕΙΣ ΠΟΥ ΗΜΑΣΤΑΝ ΣΤΑ ΑΡΜΑΤΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΤΩΤΕΡΟΙ ΑΠΟ ΣΕΝΑ? ΓΙΑ ΕΛΑ ΝΑ ΜΑΣ ΤΟ ΠΕΙΣ ΑΠΟ ΚΟΝΤΑ. ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΗΤΑΝ Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΠΕΡΑΣΑΜΕ ΚΑΛΑ ΟΠΟΙΟΣ ΛΕΕΙ ΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ ΕΙΝΑΙ ΚΟΜΠΛΕΞΙΚΟΣ ΚΑΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΚΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο